GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τα δύο φαινόμενα των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης από αντίθετες όψεις"

Γράφει ο Ανδρέας Σταματόπουλος Γεωπόνος Τ.Ε.-Οικονομολόγος ΜΒΑ (Τeeside University) Msc Statistics (Οικονομικό Πανεπιστήμιο ...



Γράφει ο Ανδρέας Σταματόπουλος
Γεωπόνος Τ.Ε.-Οικονομολόγος
ΜΒΑ (Τeeside University)
Msc Statistics (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Σε αυτές τις εκλογές για τους δήμους και τις... περιφέρειες παρατηρούμε δύο φαινόμενα που έχουν διπλή ερμηνεία.
Το πρώτο είναι ότι σε γενικές γραμμές σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι ,κυρίως στους δήμους, προσπαθούν να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι ,άσχετα αν πολλοί από αυτούς είναι γνωστά κομματόσκυλα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο αν από τη μία πλευρά υπάρχει το στοιχείο της πολιτικής εξαπάτησης, από την άλλη είναι σίγουρα θετικό ότι πλέον τα κόμματα έχουν απολέσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα καταλυτικής επιρροής στις τοπικές κοινωνίες και τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν είμαστε μακρυά από τη στιγμή που πραγματικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα καταρτίζουν συνδυασμούς και θα υποστηρίζονται από τους πολίτες με βάση την προσωπικότητα και τα σχέδια του κάθε υποψήφιου για την περιοχή του.
Το άλλο φαινόμενο που έχει προκαλέσει πολλά καυστικά και χιουμοριστικά σχόλια, κυρίως στα social media είναι η υπερβολικά μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιων δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων. Τα σχόλια ότι κατεβαίνει και η...κουτσή Μαρία δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα , αλλά από την άλλη πλευρά είναι πολύ θετικό στοιχείο η διάθεση για συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική ή έστω στα τοπικά δρώμενα.
Εγώ να τονίσω κάτι ακόμα πολύ θετικό. Την επιστροφή των πολιτών στην πολιτική. Ο κόσμος άρχισε ξανά να συζητάει για την πολιτική και ελάχιστους απολιτίκ συναντάς πλέον σε παρέες και κοινωνικές συναθροίσεις.
Δείχνουν όλοι να έχουν αντιληφθεί ότι το κυριότερο πρόβλημα της χώρας είναι το πολιτικό πρόβλημα, που την οδήγησε εδώ κι ότι μόνο μέσα από σωστές πολιτικές θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση και να έχουμε ελπίδες έστω για τις επόμενες γενιές.
Όπως έλεγε και ο Πλάτων "Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την
πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου." logiastarata.gr

1 σχόλιο

  1. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΟΙΡΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    ΣΚΟΥΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση