GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ψήφος σε λαϊκιστές είναι ψήφος σε κενές προτάσεις»

«Η ψήφος σε λαϊκιστικές δυνάμεις είναι ψήφος σε κενές περιεχομένου προτάσεις», τονίζουν σε κοινή συνέντευξή τους σε... τέσσερι...



«Η ψήφος σε λαϊκιστικές δυνάμεις είναι ψήφος σε κενές περιεχομένου προτάσεις», τονίζουν σε κοινή συνέντευξή τους σε... τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, τη βρετανική Guardian, τη γαλλική Le Monde, την ισπανική El Pais και την ιταλική La Stampa, οι Σουλτς και Γιούνκερ σημειώνουν ότι η υποστήριξη στους ανέργους και τα κοινωνικά επιδόματα πρέπει να είναι στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων των κρατών, ωστόσο, όσον αφορά τα δημοσιονομικά, εμφανίστηκαν αποκλείσεις μεταξύ τους, παρότι και οι δύο υποστηρίζουν αναπτυξιακές πολιτικές.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, πρέπει να τηρούνται τα όρια για το έλλειμμα και το χρέος, διευκρίνισε ωστόσο ότι «πρέπει να υπάρχει διάκριση του τι είναι κρατικό χρέος και τι επένδυση στο μέλλον». «Κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να πει ότι κρατικές επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με δανεισμό είναι λανθασμένες», επισήμανε, προσθέτοντας πως αυτό είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Γιουνκέρ τόνισε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη λογική δημοσιονομική εξυγίανση». Απέρριψε ως «ανοησίες» την άποψη ότι η κεντροδεξιά υποστηρίζει τη λιτότητα ενώ η σοσιαλδημοκρατία τη «γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική», λέγοντας πως «ο κόσμος δεν χωρίζεται σε καλούς και σε κακούς».

2 σχόλια

  1. Τα υπαλληλακια με τους παχυλούς μισθους (αλήθεια γιατί ο μισθος τους δεν ειναι στο μεσοα ορο ΟΛΩΝ των Ευρωπαιων ?) μιλησαν (παπαγαλισαν στην ουσια),και ειπαν μια κοτσανα για γελια και κλαμματα, λες και η ψηφος σε αυτους τους δυο αδαμαντες και γιγαντες της πολιτικης θα γεμιζε κανενα ουσιαστικο κενο. Αφου τι ετσι και αλλιως η πολιτικη τους ανυπαρξια και αδυναμια διαρθρωσης πολιτικου λογου και επηρεασμου αποτροπης βαναυσων μεθοδων στην κοινοτητα , βοα εκατονταδες χιλιομετρα μακρυα τι τις θελουν τετοιες κορωνες. Τοσο ηλιθοιοι ειναι και οι λοιποι Ευρωπαιοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΛΗΣΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση