GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπροστά στην Κάλπη: Μιλώντας για Αστάθεια, Σταθερότητα και Δημοκρατία.

Όταν δεν έχεις καθόλου ή δεν μπορείς να έχεις σταθερή δουλειά∙ όταν φοβάσαι μην αρρωστήσεις∙ όταν δεν μπορείς να καλύπτεις τα βασικά για ...

Όταν δεν έχεις καθόλου ή δεν μπορείς να έχεις σταθερή δουλειά∙ όταν φοβάσαι μην αρρωστήσεις∙ όταν δεν μπορείς να καλύπτεις τα βασικά για τις υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και το κράτος∙ όταν δεν μπορείς να έχεις ένα πλάνο ζωής για τους αμέσως επόμενους μήνες∙ όταν όλες οι στοιχειώδεις σταθερές μιας ζωής έχουν κλονιστεί, τότε η έννοια «σταθερότητα» δεν έχει περιεχόμενο.

Όταν στην πλειονότητα της κοινωνίας έχουν κυριαρχήσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο δεν μπορούμε να μιλούμε για συνθήκες σταθερότητας και η πολιτική σταθερότητα που αξιώνεται σε μια τέτοια σαθρή κοινωνική και οικονομική βάση, δεν μπορεί παρά να είναι παραπλανητική.
Με όρους δημοκρατίας, σταθερότητα θα μπορούσε να υπάρξει μόνο με πολιτικές που κατανέμουν δίκαια τα βάρη της κρίσης και προς όφελος του συνόλου τις ευκαιρίες για ανάκαμψη. Αλλά σε μια ολιγαρχικού τύπου διακυβέρνηση, όπως αυτή που ζούμε, η σταθερότητα κάποιων προϋποθέτει την αστάθεια κάποιων άλλων.

Σήμερα μπορούμε να μιλούμε μόνο για σταθερότητα των ολιγαρχών και των τραπεζιτών, που συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους από χρήματα δεινοπαθούντων μικρομεσαίων φορολογουμένων.
Μόνο για σταθερότητα των επαγγελματιών της κυβερνητικής πολιτικής, που συνεχίζουν, με αντάλλαγμα την εξουσία, τις δοσοληψίες με τους ολιγάρχες και τις πελατειακές συμπεριφορές με κοινωνικές ομάδες, που συνδέονται ακόμα και με την απονομή της δικαιοσύνης και την καταστολή.
Αντίθετα, μια δημοκρατική διακυβέρνηση θα έπρεπε να βρει και να αποκαταστήσει τα σημεία ισορροπίας ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Και να πολιτευτεί όχι μόνο ανάλογα με την μετατόπιση αυτών των σημείων σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης, αλλά επιπλέον να αποτρέψει την μετάβαση στη χρονιότητα, που θα αποσαθρώσει τα υπολείμματα του κοινωνικού ιστού.
Αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τους σημερινούς κυβερνώντες.

Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια τέτοια αποστολή για τη διάσωση της χώρας, αφού ως κριτήρια των πολιτικών τους δεν στάθηκαν τα συμφέροντα των πολιτών αυτής της χώρας.
Ενώπιον λοιπόν της κάλπης και άρα της Δημοκρατίας, η καταψήφιση των κομμάτων και των υποψηφίων της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές είναι ύψιστο καθήκον και χρέος για κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη, απέναντι στον εαυτό του, την οικογένειά του και το μέλλον της πατρίδας.
Όχι από την θέση του ενόρκου με την μορφή της ετυμηγορίας∙ όχι από την θέση του πελάτη με την μορφή της μικροσυναλλαγής∙ αλλά από την θέση του δημοκράτη πολίτη με την δύναμη της λογικής.
Δ. Τρικεριώτης (Follow on Twitter)

2 σχόλια

  1. Θα γίνουν ρόμπες οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς και θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν τους αχυρανθρώπους των δήμιων μας, τον Καμίνη, τον Αρούλη, τον Μπουτάρη,τον Καλαφάτη, τον Σγουρό, τον Ιωαννίδη, τον Τζιτζικώστα ;

    Θα γίνουν ρόμπες οι Έλληνες, δίνοντας ψήφο σε περιφερειάρχες και δημάρχους που προέρχονται ή υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ;

    Δηλαδή, δεν έχουμε ούτε φιλότιμο, ούτε τιμή, ούτε αξιοπρέπεια, να μας "βιάζουν" 4 χρόνια με χαράτσια, φόρους, ανεργία, απολύσεις, διαθεσιμότητα, απειλές κατασχέσεων, και εμείς σαν ζώα, θα γίνουμε ΡΟΜΠΕΣ ξεκούμπωτες, ξεφτιλισμένοι και πάλι θα τους ψηφίσουμε ;

    Θα πρέπει να μας φτύνουν οι νέες γενιές για άλλα τόσα χρόνια, αν πάρουν ψήφους οι Καμινομπουτάρηδες και οι ΣπηλιωτόπουλοΚαλαφάτηδες ! Ναι, είναι η απόλυτη ξεφτίλα, ο ξεπεσμός του ανθρωπίνου είδους να στηρίζεις με τη ψήφο σου, αυτούς που άφησαν άνεργα τα εγγόνια σου, που οδήγησαν σε αυτοκτονία το γείτονά σου, τον συγγενή σου στα συσσίτια και τις ουρές. Αν βγουν στο β' γύρο οι Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος, ο Σγουρός, ο Μπουτάρης, ο Καλαφάτης, ο Ιωαννίδης, τότε δεν είμαστε ράτσα περήφανων ανθρώπων, αλλά ραγιάδες, καρπαζοεισπράκτορες, ΡΟΜΠΕΣ και καλά κάνουν και μας "βιάζουν" ψυχικά και σωματικά.
    '
    Αν ψηφιστούν ξανά περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τότε θέλουμε φτύσιμο και δημόσια διαπόμπευση και πρέπει οι Ευρωπαίοι να ξεχάσουν τον περήφανο, δημοκρατικό, ελεύθερο Έλληνα, αλλά θα είμαστε μια ζωή γιουσουφάκια των τυράννων μας, των πολιτικών τζακιών, των κοτζαμπάσηδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος λογικός άνθρωπος ψηφίζει Καμίνη ή Σπηλιωτόπουλο για δήμαρχο Αθήνας ;
    Ποιος λογικός άνθρωπος ψηφίζει Μπουτάρη ή Καλαφάτη για δήμο Θεσσαλονίκης ;
    Ποιος λογικός άνθρωπος ψηφίζει Σγουρό, Κουμουτσάκο,Τζιτζικώστα ή Ιωαννίδη ;

    Τι ξέρουν όλοι αυτοί από ανεργία και στέρηση ; Τι ξέρουν όλοι αυτοί από το άγχος να μαζέψεις λεφτά να πληρώσεις τη ΔΕΗ, τα χαράτσια, τους φόρους ; Έχουν περιουσίες και λεφτά να φάνε κι οι κότες, έχουν άνετη πρόσβαση στη παιδεία και στην υγεία, έχουν εξασφαλιστεί για τις επόμενες γενιές.

    Τι ξέρουν όλοι αυτοί από ουρές στην εφορία και στη ΔΕΗ να πληρώσουν το χαράτσι ; Τι έχουν κάνει όλοι αυτοί για εμάς, παρά να κάνουν μικροέργα με τα δικά μας λεφτά ( δημοτικά τέλη )... Η ζωή τους ; Άνεση, διασκέδαση, ταξίδια, μπαράκια και εσύ να αγωνίζεσαι μέρα νύχτα για το μεροκάματο και για να πληρώνεις φόρους και να σώσεις το σπιτάκι σου από τα δάνεια ή την κατάσχεση.

    Είσαι τρελός αν ψηφίσεις τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ ( Καμίνη-Μπουτάρη ) και της ΝΔ, δηλαδή τους βολεμένους, τους χορτασμένους, που δάκρυ δεν έχυσαν για όσους αυτοκτόνησαν ή πέθαναν πρόωρα, αλλά συνέχισαν την ήρεμη διασκέδασή τους. Καρφάκι δεν τους καίγεται για τους ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε ή δεν έχουν να πληρώσουν ΔΕΗ και νερό. Αυτούς θα πας να ψηφίσεις πάλι ; Αυτούς θα κάνεις "μάγκες" πάνω στα "πτώματα" των συνανθρώπων σου που υποφέρουν ;

    Σκέψου ότι 4 χρόνια σε απειλούν με φόρους και χαράτσια και κατασχέσεις. Σκέψου την φάτσα θα έχουν αύριο στα διαπλεκόμενα κανάλια αν οι εκλεκτοί τους δήμαρχοι και περιφερειάρχες πατώσουν και βγουν στο β΄ γύρο υποψήφιοι δήμαρχοι του Σύριζα/ ΑΝΕΛ ή της Ελληνικής Αυγής. Σκέψου όλους εκείνους τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους που τους στηρίζουν τι χρώμα θα έχουν στο πρόσωπο και στα αφοδεύματά τους, αν ψηφίσεις Σύριζα, ΑΝΕΛ, Ελληνική Αυγή ( τέλος πάντων αυτούς φοβούνται και αυτούς οδηγείται ο κόσμος να ψηφίσει για να τιμωρήσει το ανελέητο φαγοπότι των τελευταίων 30 χρόνων και τα μνημόνια ).

    Αν αύριο όλοι οι Έλληνες, η διαλυμένη αστική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν 4 χρόνια, ψηφίσουν μαζικά υποψηφίους του Σύριζα ( Σακελλαρίδης- Αθήνα, Δούρου- Αττική , Δρίτσας- Πειραιά, Μηταφίδης- Θεσσαλονίκη, Χαραλαμπίδου- Κεντρική Μακεδονία ), ΑΝΕΛ ( Πάνος Χαϊκάλης- Αττική, Τέρενς Κουίκ - Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ) ή, όπως θα κάνουν οι πιο εξοργισμένοι που δεν μπορούν να μεταπειστούν,δηλαδή την Ελληνική Αυγή ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρειες ), τότε, ναι, ίσως έχεις κάποιες ελπίδες ότι το μήνυμα σου, η φωνή σου θα φτάσει στους κυβερνώντες και στην Ευρώπη.

    Αλλά είναι ντροπή, έστω και στα στημένα γκάλοπ, να υπάρχουν Έλληνες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ανθρώπους ευκατάστατους, που δεν πόνεσαν στη κρίση, που ζουν στη χλιδή. Είναι ντροπή να ψηφίσεις Καμίνη και Μπουτάρη, είναι ξεφτίλα να ψηφίσεις Σγουρό και Κουμουτσάκο, είναι ντροπή να ψηφίσεις Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη Νικ. και Καλαφάτη, είναι ξεφτίλα να ψηφίσεις Τζιτζικώστα, Ιωαννίδη και Μπόλαρη, ανθρώπους που ψήφισαν ή ανέχτηκαν τα μνημόνια, που σε ταπείνωσαν, που σε ξεφτίλισαν σε ουρές για συσσίτια,ΔΕΗ και εφορία, που τρώνε ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ και έχουν λεφτά για 10 γενιές ακόμα, ενώ εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου υποφέρουν και θα υποφέρουν για άλλα 10 χρόνια τουλάχιστον, που οδήγησαν τόσους ανθρώπους σε πρόωρο θάνατο και στα νοσοκομεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση