GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε νέα χαμηλά οι επιδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας

Σε νέα χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ μειώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ενώ το ευρώ υποχωρεί περαιτέρω σήμερα...


Σε νέα χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ μειώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ενώ το ευρώ υποχωρεί περαιτέρω σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποφασίσει πρόσθετα νομισματικά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.
Η αναβάθμιση της προοπτικής του αξιόχρεου της Πορτογαλίας από τον οίκο Standard & Poor”s ενίσχυσε το θετικό κλίμα και έδωσε περαιτέρω στήριξη στη Λισαβόνα, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας αυτό τον μήνα.
Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών, ισπανικών και ιρλανδικών ομολόγων μειώθηκαν στο 2,91%, 2,87% και 2,68%, αντίστοιχα, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε επιπλέον 0,1% από το κλείσιμο της Πέμπτης και διαμορφώνεται στα 1,3814 δολάρια. Οι αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,45%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2006, μετά την ανακοίνωση του S&P.
Το ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων σταμάτησε, μετά τη χθεσινή άνοδο του παγκόσμιου δείκτη μετοχών MSCI στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2007. Ο δείκτης υποχώρησε 0,1%, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μείωση του πληθωρισμού και τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών παραγωγού στην Κίνα. Τα στοιχεία αυτά ενίσχυσαν τις προσδοκίες της αγοράς ότι οι κινεζικές Αρχές θα χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική τους ή θα λάβουν άλλα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την απώλεια δυναμικής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Οι αγορές παρακολουθούν με ανησυχία και την ουκρανική κρίση. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αγνόησαν την έκκληση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για αναβολή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της ανατολικής Ουκρανίας και ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθεί την Κυριακή, κάτι που ορισμένοι φοβούνται πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση