GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ: Ευπρόσδεκτος ο Πούτιν στη Νορμανδία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει μαζί με δυτικούς ηγέτες σε μια τελετή στη Γαλλία τον επόμενο μήνα για να τιμηθ...


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει μαζί με δυτικούς ηγέτες σε μια τελετή στη Γαλλία τον επόμενο μήνα για να τιμηθεί η 70ή επέτειος της απόβασης στη Νορμανδία στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Παρίσι.
Η τελετή αυτή στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου θα δώσει μια πρώτη ευκαιρία στον Πούτιν και σε δυτικούς ηγέτες, περιλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, να συναντηθούν μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι ο Πούτιν θα είναι «ευπρόσδεκτος» στην τελετή, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Μπορεί να έχουμε διαφορές με τον Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά προσωπικά δεν ξεχνώ και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο ρωσικός λαός έδωσε εκατομμύρια ζωές» στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, εξήγησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
«Είπα στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ως ο αντιπρόσωπος του ρωσικού λαού θα είναι ευπρόσδεκτος στις τελετές», συνέχισε.
Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε από την πλευρά του η συμμετοχή του Πούτιν στους εορτασμούς είχε προβλεφθεί και είναι φυσιολογική.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση