GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πράσινο φως» για δάνειο στη Ρουμανία

Το «πράσινο φως» για ένα δάνειο στήριξης του προϋπολογισμού της Ρουμανίας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, «άναψε» το Συμβούλιο Εκτελεστι...

Το «πράσινο φως» για ένα δάνειο στήριξης του προϋπολογισμού της Ρουμανίας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, «άναψε» το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στόχος είναι τα χρήματα να κατευθυνθούν στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση του δημόσιου χρέους, την αύξηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δαπανών, τη βελτίωση των επιδόσεων των δημόσιων επιχειρήσεων και την καλύτερη λειτουργία των αγορών κεφαλαίου, ακινήτων και ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε επίσης τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση (CPS) με τη Ρουμανία για την περίοδο 2014-2017, δηλαδή το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η χρηματοδότηση των 750 εκατ. ευρώ αποτελεί το πρώτο από μία σειρά δανείων, που περιλαμβάνονται στην νέα Στρατηγική Εταιρική Σχέση, μέχρι το 2017. Η περίοδος ωρίμανσης του δανείου είναι 18 χρόνια και η περίοδος χάριτος 17,5 χρόνια.

«Η Ρουμανία και ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας αναπτύσσουν μία συνεργασία, που είναι ήδη σταθερή και γόνιμη» δήλωσε η επικεφαλής του Οργανισμού για την Κεντρική Ευρώπη και τις Βαλκανικές χώρες, Μάμτα Μούρθι.
Από την πλευρά του, ο Λίβιου Βοϊνέα, αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό υπουργός και εκπρόσωπος της Ρουμανίας στη διοίκηση του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, επισήμανε ότι η Ρουμανία είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με το 2008 να απορροφήσει τριγμούς από την περιφερειακή και διεθνή μεταβλητότητα και η μακροοικονομική της σταθερότητα επιτρέπει την επίτευξη του στόχου οικονομικής ανάπτυξης, μεγαλύτερης του 3,5% στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

»Μέλημά μας στον προσεχή χρονικό ορίζοντα είναι να συνεχιστεί η τάση οικονομικής ανάπτυξης της Ρουμανίας και να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας να στηρίξει αυτό το ζητούμενο, μέσω της νέας εταιρικής σχέσης, οι στόχοι της οποίας αντανακλούν επίσης την επιθυμία μας να διασφαλίσουμε προβλεψιμότητα στο επιχειρηματικό περιβάλλον και έναν πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών, Ιοάνα Πετρέσκου.

«Γνωρίζω ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί μέτρα που να αποδεικνύουν ότι αντιλαμβανόμαστε το φορολογικό σύστημα ως μοχλό της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης και όχι απλώς ως ένα εργαλείο που εξασφαλίζει έσοδα στον προϋπολογισμό. Η δημοσιονομική πολιτική που θα εφαρμόσω θα οδηγήσει σε ένα πιο αποτελεσματικό, πιο προβλέψιμο και πιο διαφανές φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε.

Την αισιοδοξία της για τη μελλοντική πορεία της Ρουμανίας εξέφρασε η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, Ελιζαμπέτα Καπανέλι, σημειώνοντας ότι «αν η μεταρρυθμιστική διαδικασία εμβαθυνθεί και σταθεροποιηθεί, είμαι πεπεισμένη ότι η σύγκλιση στο μέσο εισόδημα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιστρέψει σε ένα ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο πριν την οικονομική κρίση και θα αποφέρει οφέλη σε όλους του πολίτες της Ρουμανίας».

Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Τρεις και ο Αντώνης στο Σύνταγμα!

    Το στοίχημα Σαμαρά για ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα πήγε στον... κουβά!

    Κάποιες πρώτες εικόνες από την προεκλογική συγκέντρωση του Α. Σαμαρά στο Σύνταγμα:

    Το μέγεθος της συγκέντρωσης είναι ακόμα μικρότερο από τη χειρότερη, μέχρι σήμερα, προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, το 2012. (Τότε τουλάχιστον η εξέδρα ήταν στημένη επί της Ερμού, όχι πάνω στην πλατεία).

    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΨΥΧΟ, ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπάρχουν δυναμικά άτομα, ικανά να δώσουν μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως
    οι Βαλέρης Ιωάννης γιατρός, Γεωργαντά Ζωή της ΕΛΣΤΑΤ,
    ο γνωστός Ζουράρις Κώστας, Κόκκας Γ.της Άμεσης Δημοκρατίας, ο Κοντογιαννίδης Π,ο Μαριάς Νότης από την Κρήτη και ο έγκριτος εργατολόγος, γνωστός από τις πρωινές πολιτικές εκπομπές Ρωμανιάς Γιώργος.

    Στο ευρωψηφοδέλτιο του Σύριζα υπάρχουν 3 πολύ δυνατά και γνωστά ονόματα συνταγματολόγων, που μπορεί να είναι από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Κατρούγκαλος Γιώργος, Νικολόπουλος Ηλίας και Χρυσόγονος Κώστας

    Είναι πολύ καλές λύσεις για όσους είναι αναποφάσιστοι και μακριά από κόμματα και ιδεολογίες.

    Βέβαια, πολύς κόσμος θέλοντας να δείξει την αποδοκιμασία του για το Λαϊκό και Σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης, που δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους και την τραγωδία στην Ελλάδα, στη πιο μετριοπαθή του μορφή θα ψηφίσει Σύριζα ή Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού πολύ πιστεύουν ότι τα δεξιά ή κεντρώα ή αριστερά μορφώματα του 1 ή 1,5% δεν θα μπορέσουν να εκπροσωπηθούν στην Ευρωβουλή.

    Υπάρχει και ένα άλλο, που θέλει να δείξει την αποδοκιμασία του και στα κυβερνώντα πολιτικά κόμματα και στη πολιτική της Ε.Ε, που γιγαντώνεται από τα φορολογικά μέτρα ( χαράτσια Βενιζέλου, φόροι Στουρνάρα- Θεοχάρη ), που πιστεύει ότι μόνο αν ψηφίσει Χ.Α, θα ακουστεί η φωνή του για τιμωρία όσων έφεραν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια. Πόσο είναι αυτό το ποσοστό ; Στις δημοσκοπήσεις οι υποψήφιοι της Χ.Α πήραν τα μισά ποσοστά από αυτά που τους έδιναν. Αν ισχυροποιηθεί το ρεύμα, πιθανόν, η Χ.Α όχι μόνο να πιάσει διψήφιο νούμερο,αλλά να κινηθεί γύρω στο 12-15%, ανάλογα με την οργή του κόσμου...

    Γενικά ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει από τα ΜΜΕ τι "πρέπει" να ψηφίσει. Κι όσο βλέπει Βενιζέλο, Ποταμίσιο Θεοδωράκη, Άδ. Γεωργιάδη και μεγκαλοδημοσιογράφους να "πολεμούν" την Χρ. Αυγή, τόσο τους δημιουργεί την αίσθηση ότι "πρέπει να την ψηφίσουν" ως αντίδραση! Επίσης, ο υπόγειος πόλεμος των ΜΜΕ κατά του Σύριζα και των ΑΝΕΛ μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα και να αυξήσει τις ψήφους και τα ποσοστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση