GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκέψεις με αφορμή τις Ευρωεκλογές

του Δαμιανού Βασιλειάδη,  εκπαιδευτικού, συγγραφέα. Πολλές και αντιθετικές απόψεις διατυπώνονται από κόμματα και οργανώσεις για τις σχέσ...

του Δαμιανού Βασιλειάδη, 
εκπαιδευτικού, συγγραφέα.

Πολλές και αντιθετικές απόψεις διατυπώνονται από κόμματα και οργανώσεις για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από φανατικοί υπέρμαχοι της, έως την πλήρη απόρριψή της και την έξοδο απ’ αυτήν.
Γνωστές είναι και οι πολιτικές δυνάμεις που συντάσσονται προς την μία ή την άλλη πλευρά. Ας τις κατονομάσουμε για να μην υπάρχει αμφισβήτηση: Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι οι υπέρμαχοι της παραμονής μας στο ευρώ και την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάνοντας την προσπάθεια να δημιουργήσουν υποτίθεται, μέσω της συνεργασίας, καλύτερες συνθήκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί σαφέστατα την Ευρωπαϊκή πορεία, παραμένοντας στο ευρώ, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να δημιουργήσει συνθήκες ισοτιμίας (αλλαγή στάσης μέσα από συζητήσεις για τα μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, ρύθμιση του δημοσίου χρέους κ.λπ). Ήδη οι φωνές για έξοδο από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, από μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν σιγήσει. Και για να είμαστε πιο σαφείς αυτή η άποψη εκφράστηκε για υπηρέτηση εσωτερικών συσχετισμών (μηχανισμών) ισχύος. Η προοπτική εξουσίας ενώνει σε τελευταία ανάλυση τις εσωτερικές αντιθέσεις. Μόνο, όταν δημιουργούνται φυγόκεντρες δυνάμεις, αναπτύσσονται φαινόμενα ρήξης και διάλυσης, όπως συμβαίνει π.χ. με το ΠΑΣΟΚ.
Η θέση του ΚΚΕ είναι δεδομένη και σταθερή για έξοδο όχι μόνο από το ευρώ και την ευρωζώνη, αλλά έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται παράλληλα προς την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες ασήμαντες διαφοροποιήσεις. Αποδυναμώνονται ωστόσο και επιπλέον κάποια στιγμή η βασική τους πολιτική ενάντια στο μνημόνιο θα καταρρεύσει, όταν πια δεν θα υπάρχει μνημόνιο, ώστε να στηριχτούν στην αντιμνημονιακή πολιτική. Το ίδιο ισχύει στο θέμα αυτό και για τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.

Άλλες φωνές, αν υπάρχουν, είναι ασήμαντες και αμελητέες, ορισμένες φορές και ύποπτες, αφελείς ή υποβολιμαίες, ώστε να μην αξίζει να αναφερθούμε σ’ αυτές.
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα για τη δική μας στάση και τοποθέτηση, για τη δική μας στρατηγική.

Για να καθορίσουμε την στρατηγική μας πρέπει προηγουμένως να λάβουμε υπόψη μας ποια ιδεολογία πρεσβεύουμε και αντιπροσωπεύουμε και ποια είναι η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.
Χωρίς τους δύο αυτούς παράγοντες δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε την στάση μας απέναντι στην Ευρώπη.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από το θεωρητικό - ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η πολιτική μας, ως υποκειμενική στάση και να δούμε πώς αυτή μπορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εξυπηρετηθεί μέσα στα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά πλαίσια.

Πρέπει λοιπόν να αναλύσουμε τους δύο αυτούς παράγοντες.
Ο πρώτος έχει σχέση με την τοποθέτησή μας στο πρόβλημα του «έθνους - κράτους» στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.
Στα θέματα αυτά πήρα επανειλημμένως θέση και έχω καθορίσει ποια πρέπει να είναι η θέση μας. Βασικά το καταληκτικό συμπέρασμα στο ζήτημα αυτό είναι ότι τόσο η δεξιά όσο και η αριστερά από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά σε συγκλίνουσα πορεία είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, η πρώτη λόγω της εφαρμογής ανά την υφήλιο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και της εθνοκάπηλης στάσης της (της παγκοσμιοποίησης) και η δεύτερη λόγω ενός λανθασμένου και παρωχημένου διεθνισμού. Και οι δύο τάσεις θέλουν για διαφορετικούς λόγους, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα να καταργήσουν τα έθνη - κράτη και να μεταβάλουν την ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταναλωτική κοινωνία, καπιταλιστική ή προλεταριακή. Εδώ μπαίνει το πρόβλημα της ηγεμονίας, δηλαδή της Νέας Τάξης. Θα είναι καπιταλιστική ή σοσιαλιστική.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ενάντιοι σε οποιαδήποτε υπερεθνική συνεργασία, η οποία μπορεί να έχει την μορφή ομοσπονδίας ισότιμων εθνών -κρατών. Δεν σημαίνει απομόνωση, όπως είναι η στάση του ΚΚΕ, που δημιουργεί κινδύνους ακόμη και γι’ αυτήν την υπόσταση και επιβίωση τους έθνους - κράτους που λέγεται Ελλάδα και που έχει σχέση με την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της θέση. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την πατρίδα. Καλή κακή αυτήν έχουμε. Είμαστε στην Ευρώπη και πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και όχι να είμαστε φτερό στον άνεμο, χωρίς συμμαχίες. Θέλουμε οπωσδήποτε μια άλλη Ευρώπη.
Κι εδώ ερχόμαστε να εξετάσουμε την θέση μας και να τοποθετηθούμε στα πλαίσια των διεθνών συσχετισμών.

Η Ελλάδα, είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε και το απευχόμαστε ανήκε και ανήκει στο ζωτικό χώρο της Δύσης και ανέκαθεν στο χώρο επιρροής της, είτε ήταν η Μεγάλη Βρετανία, είτε μετά το 1947 οι ΗΠΑ.

Αρκεί να σκεφτούμε που μας οδήγησε η απόφαση του Ζαχαριάδη και του ΚΚΕ. Ο εμφύλιος είναι πολύ διδακτικός στο θέμα αυτό. Οι ξένοι φυσικά υπηρετούν πάντοτε τα δικά τους συμφέροντα και πολλές φορές το ξεχνάμε. Το θέμα πάντοτε είναι τι πράττει η ελληνική πολιτεία και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Ο εμφύλιος ήταν ένα έγκλημα, στο οποίο μας οδήγησαν μεν οι Άγγλοι, αλλά την απόφαση για τον εμφύλιο την πήραμε εμείς ως Έλληνες, ας ήταν και του ΚΚΕ.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακόμη και σήμερα πληρώνουμε τα αποτελέσματα του εμφυλίου πολέμου.

Η Ελλάδα είναι μια ναυτική χώρα σε καίρια γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση και ποτέ οι «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας», φυσικά με προεξάρχουσα θέση τις ΗΠΑ, δεν θα επιτρέψουν την υπαγωγή της σε άλλη σφαίρα επιρροής και συγκεκριμένα της Ρωσίας, του γνωστού ξανθού γένους από την εποχή του Ανατολικού Ζητήματος που αναβιώνει ακόμη και σήμερα, με όσα γίνονται στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και γύρω από τον ζωτικό χώρο της Ρωσίας σήμερα. Αν δεν λάβουμε υπόψη μας τον παράγοντα αυτόν, τότε πραγματικά δεν βλέπουμε την πραγματικότητα, όπως είναι, αλλά όπως ευχόμαστε να είναι. Οπότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές πολιτικές. Για να γίνει αυτό σαφές θα τονίσουμε ότι οι Δυτικές Δυνάμεις, δηλαδή το ΝΑΤΟ, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βομβαρδίσουν και την Ελλάδα, όπως ακριβώς έπραξαν με την πρώην Γιουγκοσλαβία, αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί πολλοί στους κύκλους αυτούς μας θεωρούν τον Δούρειο Ίππο της Ρωσίας. Επέλεξαν για το λόγο αυτό ένα άλλο πιο αποτελεσματικό τρόπο, τον οικονομικό της στραγγαλισμό.

Συνεπώς η μόνη, ίσως και αναγκαστική λύση είναι να κινηθούμε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε με τις άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σχέσεις ισοτιμίας και δημοκρατικής λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της Ομοσπονδίας ισότιμων και ανεξάρτητων Εθνών - Κρατών. Η εθνική ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και Λαϊκή Κυριαρχία πρέπει να είναι και να αποτελούν τα ιερά και όσια της πατρίδας μας και να παραμένουν απαραβίαστα.

Ότι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οποιαδήποτε έξοδος απ’ αυτήν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που θα μας οδηγούσε στην έξοδο, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει κάποιες συμμαχίες που θα μας καλύψουν,θα αποτελούσε πλήρη καταστροφή της Ελλάδας, γιατί η Ελλάδα διατρέχει άμεσους κινδύνους από τους γείτονές μας και όχι μόνο, που σε περίπτωση εξόδου από την Ευρώπη θα μας ρήμαζαν κυριολεκτικά. Ας σκεφτούμε στο σημείο αυτό τι έγινε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν έφυγε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Μόνοι και απομονωμένοι είμαστε κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο, αλλά και με τον νεώτερο.Τους εθνομηδενιστές, δηλαδή εκείνους που δεν τους ενδιαφέρει το έθνος - κράτος, παρά η παγκοσμιοποίηση και ό,τι αυτό σημαίνει, καθώς και τους ξένους που συμβουλεύουν να βγούμε από το ευρώ, δεν τους απασχολούν τα επικίνδυνα εθνικά προβλήματα που έχουμε με τους γείτονές μας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας κατασπαράξουν.

Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, ώστε να έχει ίσως μόνο κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχει εξόχως εθνικά, που μπορούμε κάλλιστα να τα κατονομάσουμε: Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη που τα επιβουλεύονται οι γείτονές μας Τούρκοι, Την Μακεδονία, που την διεκδικούν οι Σκοπιανοί, την Ήπειρο, που τώρα τελευταία την διεκδικεί ο μεγαλοϊδεατισμός της Αλβανίας.

Αν αυτά τα εθνικά θέματα δεν τα λάβουμε υπόψη μας, τότε κινούμαστε μετέωροι πραγματικά στο κενό και δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε ούτε τα κοινωνικά και οικονομικά μας προβλήματα, γιατί τα εθνικά είναι άρρηκτα (διαλεκτικά) δεμένα με τα εθνικά. Για να το κάνουμε «απόλυτα» σαφές. Ποια κοινωνική πολιτική θα εφαρμόσεις, αν χάσεις την Κύπρο, το Μισό Αιγαίο, την Θράκη, την ελληνική Μακεδονία και την Ήπειρο. Και ας μην θεωρηθεί ότι όλα αυτά αποτελούν αποκυήματα μιας άρρωστης και ανερμάτιστης φαντασίας. Πρόσφατα ο Χίτλερ είχε προγραμματίσει τον διαμελισμό της Ελλάδας.

Είναι και αποτελούν μια αδυσώπητη σκληρή πραγματικότητα, που αυτοί που θέλουν να λέγονται πατριώτες, δεν πρέπει να αγνοούν, αν δεν θέλουν να συντελέσουν στον αφανισμό της Ελλάδας.

Έως τώρα οι πολιτικές δυνάμεις ήταν ετεροπροσδιοριζόμενες και ετερόφωτες, οι μεν δεξιές προς την Δύση, οι δε αριστερές προς την Ανατολή. Πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα υπηρετεί τα δικά μας καλώς εννοούμενα συμφέροντα, που συμφωνούν με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Εν κατακλείδι το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι, αλλά εμείς ως Έλληνες συνολικά. Από εμάς εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας, σε οποιονδήποτε οργανισμό κι αν ανήκουμε. Για την κατάντια μας μπορεί να έχουν και οι ξένοι το δικό τους μερίδιο, αλλά οι κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς, δηλαδή για να το κάνουμε πιο κατανοητό, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η πολιτική τους και οι πολίτες που ψήφιζαν αυτά τα κόμματα, που εφάρμοζαν αυτή την υποτελή στα ξένα συμφέροντα πολιτική.

Συνεπώς ότι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Οικογένειας με μια πολιτική που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες ισότιμου συνεταίρου, που μια πατριωτική κυβέρνηση και όχι υποτελής, μπορεί να αγωνιστεί για να επιτύχει. Το πρόβλημα είναι η υποτέλεια και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόβλημα είναι ότι υπερχρεωθήκαμε εφαρμόζοντας ένα καταστροφικό παρασιτικό καταναλωτικό μοντέλο, αντί να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Εμείς καταστρέψαμε την πατρίδα μας. Εμείς την υπερχρεώσαμε. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πρωταρχικά πρόβλημα καταρράκωσης τον αρχών και αξιών που κρατούν σε συνοχή μια κοινωνία. Η Ελλάδα έχασε την ψυχή της πρώτα και κατόπιν τα χρήματα, που ήταν δανεικά. Κατά το εμείς είμαστε οι έξυπνοι και οι άλλοι οι κουτόφραγκοι!

Με αυτή την έννοια είμαστε υπέρ μιας Ομοσπονδίας ανεξάρτητων εθνών-κρατών, με βάση μια κοινή οικονομική, κοινωνική και εξωτερική πολιτική, καθορισμένα στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και κοινής συναίνεσης και ισοτιμίας.

2 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΧΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ !
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ 8.000 € ++ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΣΥΝ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΩΝ.
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


    ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΑΚΥΡΗ Ή ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ !
    Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ !
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !
    ΑΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ !!!
    ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ !!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνελήφθη πολίτης στη Θεσσαλονίκη επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ ! Αυτοί είναι οι της ΝΔ και της Ελιάς, αυτοί είναι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. 2 χρόνια τρομοκρατούν τους Έλληνες με φόρους, χαράτσια και δεν αντέχουν να ακούσουν τη διαμαρτυρία του !

    Ας τα βλέπουν όσοι τους ψηφίζουν ! Αυτοί φταίνε για την μεγάλη άνοδο της Χρ.Αυγής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση