GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης

Με αφορμή την σημερινή αποφράδα ημέρα μνήμης αλώσεως της Κωνσταντινούπολης απο τους Οθωμανούς τούρκους στις 29 Μαίου του 1453, ...



Με αφορμή την σημερινή αποφράδα ημέρα μνήμης αλώσεως της Κωνσταντινούπολης απο τους Οθωμανούς τούρκους στις 29 Μαίου του 1453, ο τομεάρχης πολιτισμού για το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

"Στις 29 Μαίου 1453 επέστη η συμβολικού χαρακτήρος άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία σήμανε και τον επίσημο τερματισμό της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που βρίσκονταν με την σειρά της σε παρακμή για αιώνες.
Σήμερα βλέπει κανείς μία ακόμα λαμπρά ευκαιρία, ώστε να συνειδητοποιήσει κάποιος, τον παραδειγματικό ρόλο της ιστορίας για οτι συμβαίνει στην εποχή μας, τα υποκριτικά "Δεν ξεχνώ" που μένουν στην ρηχή ανάλυση της ιστορίας του τότε και αναλώνονται σε ανούσιες "γιορτές" μουσειακού χαρακτήρα, δρούν μόνον ως τροχοπέδη θέασης του τι ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας.
Η "καταν - άλωση" στις σύγχρονες κοινωνίες και το μπόλιασμα των ανθρώπων με το δηλητήριο της νέας εποχής, με αυτό το "δανεικά και χωρίς ιδανικά", τους βρίσκει πραγματικά ανέτοιμους ώστε να πολεμήσουν ενάντια σε όσα σκλαβώνουν αυτούς και τις μετέπειτα γενιές που αφήνουν πίσω τους, ας σταματήσουμε να δρούμε ως φυλλομετρητές της ιστορίας και ας περάσουμε απο την απάθεια, στην συνειδητοποίηση και την δράση τόσο για εμάς όσο και για το σύνολο.
Αυτή η στάση ζωής μας όποτε και εφόσον συμβεί διαμέσου της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης, είναι σίγουρα το καλύτερο μνημόσυνο υπέρ όσων έπεσαν τότε στο οχι και τόσο μακρινό κοινωνικά 1453, αλλά και θα δράσει προστατευτικά για τις επερχόμενες γενιές Ελλήνων."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση