GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπείρα ξαναέκλεψε τα αυτοκίνητα που είχε κλέψει για να κρύψει τα ίχνη της

Στην εξάρθρωση σπείρας που τουλάχιστον επί τριετίας ξάφριζε αυτοκίνητα σε όλη την Αττική προχώρησε η αστυνομία. Για την υπόθεση έχο...


Στην εξάρθρωση σπείρας που τουλάχιστον επί τριετίας ξάφριζε αυτοκίνητα σε όλη την Αττική προχώρησε η αστυνομία.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο ομογενείς από το Καζακστάν ενώ αναζητούνται έξι συνεργείς τους (τρεις από το Καζακστάν, ένας από τη Ρωσία και δύο Έλληνες).
Για να «ξεπλένει» τα οχήματα η σπείρα αγόραζε κατεστραμμένα οχήματα ιδίας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα προκειμένου να αξιοποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.
Σε περιπτώσεις που τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα δεν ταυτίζονταν πλήρως με αυτά που είχαν αφαιρέσει, σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως στην ύπαρξη ή μη ηλιοροφής κ.ά., με πλαστές βεβαιώσεις εξέδιδαν νέες άδειες κυκλοφορίες, έτσι ώστε να συμπίπτουν τα χαρακτηριστικά τους.
Επιπλέον, στις περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν οχήματα ιδίας μάρκας με τα κατεστραμμένα που είχαν προμηθευτεί, τα ασφάλιζαν και κατήγγειλαν ψευδώς την κλοπή τους, εισπράττοντας σχετικές αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία η πολυμελής σπείρα είχε καταφέρει να αρπάξει συνολικά 15 αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε ως νόμιμα.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό για τη δράση της σπείρας ήταν ότι μόλις αντιλήφθηκε ότι η αστυνομία ασχολείται με τη δράση της, ξαναέκλεψε τα κλεμμένα αυτοκίνητα που είχε πουλήσει σε ανυποψίαστους πολίτες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην 22η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση