GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην ΔΗΜΑΡ

Παρόντων όλων των βουλευτών πλην των Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού, συνεδριάζουν από κοινού η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ ...


Παρόντων όλων των βουλευτών πλην των Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού, συνεδριάζουν από κοινού η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου.
Στην εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε στην απόφασή του να υποβάλει την παραίτησή του στα όργανα του κόμματος, εξηγώντας πως δεν το έκανε από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, καθώς έπρεπε να προασπίσει την απρόσκοπτη κίνηση και λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.
Θύμισε, πάντως, πως από την πρώτη του κιόλας δήλωση παρέπεμψε στις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος.
Ο κ. Κουβέλης πρότεινε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να υποβάλει στο Σώμα την παραίτησή του και αυτό να αποφασίσει τη διεξαγωγή τακτικού (εφόσον την κάνει αποδεκτή) ή διαρκούς συνεδρίου του κόμματος (αν η παραίτησή του δεν γίνει αποδεκτή) σε διάστημα που προσδιορίζεται περίπου σε 15 μέρες από τότε.
Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ
Στις πρώτες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος από όλες τις τάσεις, επιχειρείται να καταγραφούν τα αίτια του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα, ενώ γίνεται συζήτηση για την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει στο εξής η ΔΗΜΑΡ σε επίπεδο τόσο πολιτικού προσανατολισμού, όσο και πολιτικών συμμαχιών.
Χωρίς ως αυτή τη στιγμή να έχει τεθεί θέμα παραίτησης της εκτελεστικής επιτροπής και της ηγετικής ομάδας του κόμματος, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του θα ζητηθεί από πλευρά βουλευτών, υπάρχουν στελέχη που κάνουν την αυτοκριτική τους, δηλώνοντας ότι θα αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη τους.
Το μεγαλύτερο βάρος της κριτικής πέφτει στο "θολό πολιτικό στίγμα" που έδωσε προεκλογικά το κόμμα και συμπυκνώνεται στην φράση "ούτε ούτε", οίτη στο ότι δεν δεχόταν να συνδιαλεγεί ούτε με την κυβερνητική πλευρά, αλλά ούτε και με εκείνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο στόχαστρο των στελεχών βρέθηκε ο "μοναχικός δρόμος" που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ σε ένα πολωμένο πολιτικά περιβάλλον, αν και υπήρξαν φωνές που στηλίτευσαν την απουσία ενότητας, την υποτίμηση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, ή ακόμα και την απόφασή του να μπει αρχικά ή να βγει στη συνέχεια από την κυβέρνηση.
Πηγή: www.real.gr

3 σχόλια

  1. Βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα προκλητική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ για να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ( από άγνωστα κέντρα αλλά με γνωστά κίνητρα ), ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για εκλογή Προέδρου και συνέχιση της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ενσωμάτωση αποστατών βουλευτών από τα άλλα κόμματα για να φτάσουν τον αριθμό 180έδρες, και να συνεχιστεί για 2 χρόνια το μαρτύριο του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου.

    Εξωθεσμικά κέντρα, αφού επέβαλλαν δοτούς πρωθυπουργούς και "εκλεκτούς υπουργούς", τώρα ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ σχέδια διάλυσης κινημάτων, όπως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, και τη δημιουργία νέων κομμάτων που θα παίξουν το ρόλο υποστηρικτή ( Ποτάμι ) ή προσφέρουν θέσεις και υπουργεία και καρέκλες σε "ανεξάρτητους" βουλευτές για να επιστρέψουν στα μαντριά. Απέραντο μαγειρείο, φοβερά παρασκήνια,ίντριγκες, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, πολιτικο-οικονομικής, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην νομή της εξουσίας, και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Βρώμα, μπόχα, δυσωδία, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος, με στόχο τον Σύριζα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που όρθωσαν αντιμνημονιακό λόγο. Αιδώς Αργείοι !

    Οι δημοκρατικοί πολίτες που ψήφισαν Ελιά και Ποτάμι, πως νοιώθουν σήμερα με τις ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δημαρ σαν ο πιο αδυναμος κρικος πληρωνει τη συμμετοχη της στην Κυβερνηση. Οσο για τις υπαρχουσες αντιμνημονιακες δυναμεις δεν μπορει να ειασαι σιγουρος τι εργο θα κανουν σαν Κυβερνηση. Παραδειγμα λαμπρο ο.. αντιμνημονιακος Σαμαρας. Καιρος να καταλαβει ο κοσμος την παλη των ταξεων και να παρει θεση με πληρη γνωση σε πια ταξη ανηκει και να πολεμησει με τους φυσικους του συμμαχους που εχουν τα ιδια προβληματα και να μην περιμενει σωτηρες με οποια ονομασια του παρουσιαζονται. Η ενωση και μονο με την αυτογνωσια σε κοινο αγωνα θα θεσει στο περιθωριο τους εκμεταλευτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΔΗΜΑΡ ΣΚΕΤΟΣ ΘΙΑΣΟΣ
    ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΜΠΙΣΤΗΔΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΥΤΑΡΑ ΦΩΤΗ
    ΑΝΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση