GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρουσία Γεροντόπουλου στην παραμονή Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Έβρο

Διαβάστε την ανακοίνωση του Άκη Γεροντόπουλου, σχετικά με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αλεξ/πολης: "Ένα εορταστικό,...



Διαβάστε την ανακοίνωση του Άκη Γεροντόπουλου, σχετικά με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αλεξ/πολης:
"Ένα εορταστικό, μαζί και πνευματικό διήμερο, πέρασε ο Έβρος, ο οποίος γιόρτασε την απελευθέρωση της Αλεξ/πολης παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β'.
Ο ΥφΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο οποίος διατηρεί βαθιά σχέση εκτίμησης με τον Μακαριώτατο, βρισκόταν διαρκώς κοντά του καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του, την Τρίτη στην πρωινή λειτουργία στο Διδυμότειχο, το απόγευμα στον εορταστικό εσπερινό στην Αλεξ/πολη, αλλά και στην δοξολογία το πρωί της εορτής.

Κατά τη διάρκεια της δοξολογίας ο ΥΦΥΠΕΞ είχε την τιμή να κάνει την επίσημη προσφώνηση στον Μακαριώτατο, επαινώντας την σπουδαία δράση του σε ολόκληρη της Αφρική, με σπουδαίο φιλανθρωπικό αλλά και χριστιανικό έργο, που κάνει την Ορθοδοξία να ακμάζει σε όλες τις χώρες της μαύρης ηπείρου και να έχει την αναγνώριση από τις τοπικές ηγεσίες και κοινωνίες.

«Με την φροντίδα στο ποίμνιο σας σε κάθε γωνιά της Αφρικανικής γης, δικαιολογείτε τον τίτλο που σας απονέμουν ως Πατριάρχης της αγάπης», «με τα νοσοκομεία, τις παιδιατρικές κλινικές , τα υδραγωγεία, τα σχολεία, ανακουφίζετε τον πόνο» ήταν φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ.Γεροντόπουλος για να τονίσει το έργο του Μακαριώτατου.

Επίσης ο ΥΦΥΠΕΞ αναφέρθηκε στη σχέση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού λέγοντας «με τη δράση σας Μακαριώτατε, αποδείξατε ότι τα Πατριαρχεία αποτελούν τα προκεχωρημένα φυλάκια της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού», «η Ορθοδοξία είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης των Ελληνικών κοινοτήτων στο εξωτερικό».
Επίσης «το μουσείο που δημιουργήσατε στην Αλεξάνδρεια αναδεικνύουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό», «τελέσαμε τρισάγιο στην Τυνησία στο μνημείο των Ελλήνων αγωνιστών του Ιερού λόχου, δείχνοντας ότι κόκκαλα Ελλήνων αγωνιστών για την ελευθερία βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο», «μην ξεχνάμε ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόκλητος ευλόγησε το 1821 στην Πάτμο τα όπλα των Ελλήνων επαναστατών».

Τέλος ο κ.Γεροντόπουλος μίλησε για τη σχέση Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρείας, οι οποίες αποτελούν πύλες της Ευρώπης και της Αφρικής αντίστοιχα και ότι οι σχέσεις τους ξεκινάμε από τους Ελληνιστικούς χρόνους, από τον Πτολεμαίο που είχε ιδιαίτερη αγάπη για την Σαμοθράκη.

Ο Μακαριώτατος ανταπαντώντας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άριστη προσωπική σχέση που έχει καλλιεργήσει με τον ίδιο και στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται από το Πατριαρχείο σε όλη την Αφρική, όπως ευχαρίστησε για την φιλοξενία όλους τους Εβρίτες και ιδιαίτερα τον Σεβασμιοτάτο κ.Ανθίμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση