GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέρι: “Προκλητική” η στάση του Πεκίνου

Οι ΗΠΑ θεωρούν "προκλητικές" ενέργειες την εγκατάσταση μίας εξέδρας άντλησης πετρελαίου στη διαφιλονικούμενη με το Βιετνάμ...


Οι ΗΠΑ θεωρούν "προκλητικές" ενέργειες την εγκατάσταση μίας εξέδρας άντλησης πετρελαίου στη διαφιλονικούμενη με το Βιετνάμ περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας και την ανάπτυξη αρκετών πολεμικών σκαφών εκεί, είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στον Κινέζο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα απορρίπτοντας τις διεκδικήσεις τμημάτων της από το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και το Μπρουνέι.
"Ο Κέρι δήλωσε ότι η εγκατάσταση από την Κίνα μίας εξέδρας άντλησης πετρελαίου και η παρουσία πολλών πολεμικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή που διεκδικεί και το Βιετνάμ είναι προκλητική", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Τζεν Ψάκι.
"Κάλεσε και τις δύο πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση, να εξασφαλίσουν την ασφαλή συμπεριφορά των πλοίων στη θάλασσα και να επιλύσουν τη διαφωνία με ειρηνικά μέσα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο", πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σαφώς υπήρξαν προκλητικές ενέργειες στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά ότι για αυτές υπεύθυνη δεν είναι η Κίνα και επανέλαβε ότι είναι σφάλμα των ΗΠΑ το ότι ενθαρρύνουν μία τέτοια συμπεριφορά.
"Ελπίζουμε η αμερικανική πλευρά να σκεφτεί προσεκτικά αν πραγματικά ελπίζει ο Ειρηνικός Ωκεανός να είναι ειρηνικός, τι είδους ρόλο θέλει στ” αλήθεια να παίζει;", είπε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος Χουά Τσουνγίνγκ.
Η ίδια πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι κάλεσε τον Κέρι να εξετάσει το ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας "αντικειμενικά και δίκαια" και "να μιλάει και να πράττει προσεκτικά".
Σε ξεχωριστές του δηλώσεις προς τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης Κ. Σανμουγκάμ, ο Κέρι εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον για την "επιθετική στάση" του Πεκίνου στη διαμάχη.
Η ένταση στην πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Νότια Σινική Θάλασσα κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα από την εγκατάσταση από την Κίνα της γιγαντιαίας εξέδρας άντλησης πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή που διεκδικεί και το Βιετνάμ.
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Γιατί πέθανε ο Τσε...

    Ο Ερνέστο Γκεβάρα δεν πέθανε για μιαν απλή ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των φτωχότερων λαών.

    Για μένα και πιστεύω για πολλούς, στην πραγματικότητα για εκατομμύρια πρόσωπα και κυρίως για τους νέους που θρήνησαν το τέλος του, πέθανε για ένα ιδανικό απείρως υψηλότερο, για το ιδανικό ενός Νέου Ανθρώπου.

    Αυτό το ιδανικό προϋποθέτει προφανώς την πάλη ενάντια στην αθλιότητα των καταπιεζόμενων λαών.

    Αλλά προϋποθέτει επίσης -σε τελευταία και ίσως και σε πρώτη ανάλυση- και μια νέα μορφή συμβίωσης, μία κοινότητα στην οποία θα εξασφαλίζονται για όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις όχι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά και μια αυθεντική επικοινωνία: μια κοινωνία, ένας βαθύτερος δεσμός ελεύθερων ανθρώπων, μια συνεργασία μεταξύ αυθεντικών προσώπων....


    Οι κομμουνιστές, που τον εγκατέλειψαν στην τελική τραγική μάχη, τον κατηγορούσαν για τυχοδιωκτισμό, για έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας, για αναρχικό ρομαντισμό.

    Σίγουρα είναι πιθανόν, ότι αν ήταν κλεισμένος σε κάποιο απόμερο και ασφαλές γραφείο, στέλνοντας διαταγές με το ταχυδρομείο ή με το ραδιόφωνο, θα φαινόταν πιο αποτελεσματικός στα μάτια αυτών των επιστημόνων της επανάστασης.

    Αλλά αναμφίβολα δεν θα ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματικός όσο με αυτόν τον άλλο τρόπο, το ρομαντικό και ηρωικό, νεκρός επικεφαλής ενός μικρού και χαμένου στρατιωτικού αποσπάσματος, αφού πάλεψε μέχρι την τελευταία του πνοή και μέχρι το τελευταίο χτύπημα της καραμπίνας του.

    Ενάντια στη νοοτροπία των καταλόγων και των αρχείων των γραφείων, αυτός διεκδίκησε με τη ζωή του τη θυσία και τη μοναξιά.


    Ο Γκεβάρα, στον οποίο θα αναφέρονταν αυτοί οι τεχνικοί, θα είχε ζήσει λίγα χρόνια περισσότερο.

    Αυτός που πέθανε επικεφαλής της ομάδας των συντρόφων του θα έχει αντίθετα τη διάρκεια των σημαιών, την αιωνιότητα των συμβόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με 14 λέξεις για να γκρέμισε την κυβερνητική προπαγάνδα, που θέλει τη χώρα να εξέρχεται υπερηφάνως της κρίσης...

    Τα μηνύματα, πάντως, έρχονταν εδώ και καιρό. Η «Ε» κατ' επανάληψιν έχει επισημάνει ότι η Eurostat δεν πιστοποίησε πλεόνασμα, οι προβλέψεις της Κομισιόν δεν ακολουθούν την κυβερνητική αισιοδοξία, ενώ όλοι βλέπουν καθημερινά ότι η κοινωνία εξακολουθεί να στενάζει.

    Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να πάει πίσω δύο μεγάλα έργα παραχώρησης: την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας με τον Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.

    Είναι η ίδια κυβέρνηση που πριν από λίγο καιρό ισχυριζόταν ότι κατάφερε να ξεμπλοκάρει τα «παγωμένα» έργα στους αυτοκινητόδρομους, διασκεδάζοντας τις αντιδράσεις στη Βουλή.

    Ηταν η ίδια κυβέρνηση που υποσχόταν ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις στους αυτοκινητόδρομους θα αποτελούσαν πρόκριμα για ένα «βροντερό παρών» του κατασκευαστικού τομέα και των τραπεζών στους νέους διαγωνισμούς παραχώρησης. Δεν επιβεβαιώθηκε και αναγκάστηκε για πέμπτη φορά να μεταθέσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

    Τα ιδιωτικά κεφάλαια στα οποία προσέβλεπε δεν διαφαινόταν ότι θα έδιναν το «παρών», αλλά ούτε και οι τράπεζες φάνηκε ότι θα ήταν πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τις κατασκευαστικές εταιρείες.

    Επρόκειτο για έργα υποδομής «νέας γενιάς», που θα έρχονταν να επιβεβαιώσουν με τη σειρά τους ότι η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

    Οι επενδυτές γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η χώρα απέχει πολύ ακόμα από την έξοδο του τούνελ της ύφεσης.

    Το παραδέχεται ο επικεφαλής ενός από τα πλέον παραγωγικά υπουργεία, όσο κι αν στην κυβέρνηση οι συνάδελφοί του επιμένουν προεκλογικώς εν χορδαίς και οργάνω στην αφήγηση περί ανάκαμψης....ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΎΟΥΝ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑΡΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση