GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το τάγμα ΓΕΕΘΑ μέχρι τον Έβρο την ίδια οδυνηρή κατάσταση βιώνουν οι φαντάροι

Οι τραγικές σκηνές ενός λαού που σπρώχνεται και κάνει ουρές για μια σακούλα δωρεάν φρούτα και λαχανικά, δεν είναι οι μόνες. Και...



Οι τραγικές σκηνές ενός λαού που σπρώχνεται και κάνει ουρές για μια σακούλα δωρεάν φρούτα και λαχανικά, δεν είναι οι μόνες. Και δεν είναι μόνο στις Λαϊκές Αγορές που αποκαλύπτεται όλη η ουσία τω Μνημονίων, του Πλεονάσματος και του SUCCES STORY.
Aντίστοιχης ποιότητας είναι και τα προβλήματα που βιώνουν οι συνάδελφοι και η λαϊκή οικογένεια που τους στηρίζει, καθώς δεν υφίστανται μόνο τις δραματικές συνέπειες της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά έχουν επωμιστεί και το βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο.
Και καθώς τα στεγανά στις μονάδες καταρρέουν μπροστά στο μέγεθος της λαϊκής οργής και της κοινωνικής απόγνωσης, οι φαντάροι αποκτούν φωνή και κάνουν συνολικά τον κόσμο της εργασίας κοινωνό των προβλημάτων τους. Ας μοιραστούμε μαζί την κραυγή της αγωνίας τους:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΓΕΕΘΑ

Μεγάλος βραχνάς για τους φαντάρους έχουν γίνει τα οικονομικά προβλήματα. Συνήθως υπερισχύει η ντροπή και πολλές σχετικές κουβέντες δε γίνονται. Φαίνεται όμως πως ο καθένας βιώνει μόνος τις δυσκολίες και προσπαθεί να την παλέψει.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα παραμένει το κόστος μετακίνησης αφού όπως είναι πλέον γνωστό δικαιούνται μόνο μία κατάσταση επιβίβασης. Για τους φαντάρους που είναι από την επαρχία και υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ, η κατάσταση είναι πολλή άσχημη. Οι περισσότεροι μαζεύουν όσο μπορούν τις άδειες για να βγουν λιγότερες οι μετακινήσεις. Από τα Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα παρέμειναν στην Αθήνα και το Πεντάγωνο.
Είναι επίσης σαφές ότι η συνεχόμενη πίεση από το Δίκτυο Σπάρτακος έχει φέρει νέα δεδομένα. Δεν υπάρχει διοικητής που να θέλει να συνδέσει το όνομά του κοινωνική αναλγησία και όλοι τρέχουν να προλάβουν καταστάσεις. Ίσως να παίζουν ρόλο και τα δικά τους οικονομικά προβλήματα που κάπως έχουν δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους ζητήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την άδεια του Πάσχα η διοίκηση του τΓΕΕΘΑ έβαλε τα στελέχη να ρωτάνε τους φαντάρους για τυχόν οικονομικά προβλήματα και υποσχέθηκε δωρεάν εισιτήριο.
Από ότι υποψιαζόμαστε όμως είναι μια κίνηση που βασίζεται στο γεγονός ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων αρνείται να γίνει δέκτης φιλανθρωπίας. Γιατί είναι προφανές ότι οι αξιωματικοί προτιμούν να τσοντάρουν από την τσέπη τους για να μη δημιουργηθεί ζήτημα.
Δε φαίνεται όμως να υπάρχει καμία ανάλογη ευαισθησία στα φρουραρχεία που συνεχίζουν να μην εξυπηρετούν τους φαντάρους χρησιμοποιώντας τις πιο ευφάνταστες νομικίστικες προφάσεις. Δε θα αντέξουν όμως για πολύ ακόμη. Όλοι οι φαντάροι να διεκδικούν δωρεάν εισιτήριο τουλάχιστον για την επιστροφή στη μονάδα. Να μένουν στο φρουραρχείο μέχρι να βρούνε λύση, αλλιώς θα κάνουν την υπόλοιπη θητεία εκεί.
Χρειάζεται επιμονή μέχρι τη νίκη. Μόνο με την συλλογική, αποφασιστική μας προσπάθεια μέσα και έξω από τον Στρατό, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους και να βελτιώσουμε το παρόν και το μέλλον μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση