GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας απέρριψε σήμερα τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με τη Ρωσία για τον τερματισμό της κρίσης στην Ου...

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας απέρριψε σήμερα τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με τη Ρωσία για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία χωρίς δυτικούς μεσολαβητές, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

"Οι αντίπαλοί μας έχουν υποστεί βαριές απώλειες, ενώ εμείς δεν υποστήκαμε καμιά", δήλωσε ο Αβάκοφ προσθέτοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών θα συνεχισθεί.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των αυτονομιστών στο γειτονικό Λουγκάνσκ καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, όπωςμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Λουκιαντσένκο είχε δηλώσει πως σαράντα άνθρωποι, 38 μαχητές και δύο άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους εξεγερμένους για τον έλεγχο της πόλης.

"Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη. Σήμερα το πρωί, 31 άνθρωποι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται, μεταξύ των οποίων τέσσερις κάτοικοι", πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι μάχες μαίνονταν από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας εντός του περιβόλου του διεθνούς αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

Ο στρατός ανέπτυξε ελικόπτερα, μαχητικά αεροπλάνα και αλεξιπτωτιστές για να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την πρόσβαση στην ανατολική Ουκρανία και οι αυτονομιστές το είχαν καταλάβει αναίμακτα τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ υπογράμμισε μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο πως "αυτή τη στιγμή, η πραγματοποίηση διμερών διαπραγματεύσεων (ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία) απουσία των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αδύνατη".

"Αν καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο με τους Ρώσους, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα σας εξαπατήσουν", είπε ο πρωθυπουργός την επομένη της εκλογής του φιλοδυτικού δισεκατομμυριούχου Πέτρο Ποροσένκο στην προεδρία της Ουκρανίας.

Ο Ποροσένκο δήλωσε χθες πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να συνομιλήσει με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και πως μια τέτοια συνάντηση μπορεί να οργανωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Η νομιμότητα του Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός της Ουκρανίας μετά τη διαφυγή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το Φεβρουάριο και διατηρήθηκε στη θέση του από τον Ποροσένκο, ουδέποτε αναγνωρίσθηκε από τη Μόσχα.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση