GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σκουπίδια και τρωκτικά απειλούν την υγεία των πολιτών σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ]

Φωτογραφίες που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν... Η πλήρης εγκατάλειψη τριών από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής... Η...



Φωτογραφίες που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν... Η πλήρης εγκατάλειψη τριών από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής...
Η εφημερίδα «Π» συνεχίζοντας την ερεύνα για όλα αυτά τα λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας τα τελευταία τρία χρόνια, αποκαλύπτει εικόνες ντροπής και αποτροπιασμού που αναδεικνύουν περίτρανα και για πολλοστή φορά την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την υγεία των πολιτών των 3Β.

Ξεκινώντας κάποιος από το κοιμητήριο της Βουλιαγμένης (Πόλη του νυν δήμαρχου Σπύρου Πανά…) στα όρια με τη Βάρκιζα, μέσα στο δάσος, θα αντικρίσει πεταμένα μπάζα, κατεστραμμένα, σάπια έπιπλα και κάθε λογής οικιακές συσκευές, αλλά και δύο εγκαταλελειμμένα απορριμματοφόρα «φαντάσματα» που έχουν μετατραπεί σε μόνιμη κατοικία τρωκτικών.
«Είναι πολλά χρόνια παρατημένα εδώ αυτά τα σκουπιδιάρικα» καταγγέλλει στην «Π» ο Α.Κ, δημότης της περιοχής.« Έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στους υπευθύνους του Δήμου και έχουμε ζητήσει να τα απομακρύνουν από εδώ. Τους εξηγήσαμε, πράγμα που οι ίδιοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν, πως είναι εστία μολύνσεως.
Μάλιστα έχουμε δει αρκετές φορές μεγάλα ποντίκια να πετάγονται από τους κάδους των φορτηγών και να περνούν από μπροστά μας. Για τα σκουπίδια και τα μπάζα τι να πει κανείς... Εκτός του ότι έχουν γίνει βουνά υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά.
Είναι ντροπή όλα αυτά τα άχρηστα και επικίνδυνα για την υγεία μας αντικείμενα να υπάρχουν μέσα στο δάσος και όλοι εμείς που το επισκεπτόμαστε καθημερινά, να μην μπορούμε να απολαύσουμε τη βόλτα μας».
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην παραλία της Βάρκιζας, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή λόγω της επισκεψιμότητας χιλιάδων Αθηναίων. Κάδοι πνιγμένοι από σκουπίδια, μπάζα πεταμένα δεξιά και αριστερά, πλαστικές σακουλές, χημικές και επικίνδυνες ουσίες για το περιβάλλον, ξύλα, χαρτοκιβώτια και δεκάδες άλλα άχρηστα αντικείμενα υπάρχουν διάσπαρτα κοντά στην παραλία!!

«Απαράδεκτοι. Η ανευθυνότητα τους δεν έχει όριο. Περνούν μόνο για να πάρουν τα σκουπίδια από τους κάδους που βρίσκονται έξω από τα μαγαζιά και απ’ αυτό το σημείο που βρίσκεται περιμετρικά της παραλίας ούτε καν ενδιαφέρονται να το καθαρίσουν» μας λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει, «όλα αυτά τα σκουπίδια που βλέπετε είναι πεταμένα εδώ αρκετούς μήνες. Σταματήσαμε να φέρνουμε τα παιδιά μας για παιχνίδι γιατί φοβόμαστε ότι θα τραυματιστούν. Έχουμε τηλεφωνήσει στον αρμόδιο καθαριότητας να έρθει να καθαρίσει την περιοχή και να απομακρύνει τα μπάζα. Όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαμε και εμείς.»

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις απέραντες χωματερές, που εύστοχα έχουν χαρακτηριστεί από τους πολίτες των 3Β ως μακροχρόνια μνημεία αδιαφορίας, αρκείται στις φιέστες και στις προεκλογικές εκδηλώσεις, χωρίς να δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των συμπολιτών μας.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε ο κ.Πανάς να δείξει και έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία των συμπολιτών μας?
Πηγή «Η Πόλη μας»

2 σχόλια

  1. Τώρα που η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής ( ή και εμπιστοσύνης ; ) στις περιφέρειες ( όπως λένε υπουργοί και βουλευτές και ΜΜΕ ), ήρθε η ώρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    Ήρθε η ώρα να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη δισ. ευρώ προς τις εφορίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες και να χρωστάνε στην εφορία !

    Ήρθε η ώρα να ψάξει να βρει το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές, που δεν κόβονται αποδείξεις,ειδικά στους ξένους.

    Ήρθε η ώρα να μειώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου δεκάδες κάθονται χωρίς αντικείμενο, αλλά και σε όλο το δημόσιο. Απολύσεις, διαθεσιμότητα, κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων οργανισμών τάχιστα, μείωση των κονδυλίων για σχολεία και νοσοκομεία που δεν είναι παραγωγικά, να πληρώνουν το γιατρό ή τα φάρμακα και τα σχολικά έξοδα όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

    Ήρθε η ώρα να πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα ( γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,συμβολαιογράφους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ ) ελέγχοντας όσους έχουν τα 2 τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των καταθέσεών τους, παρά τη κρίση, απόκτηση περιουσίας μέσα στο 2013-2014 , καθώς και έλεγχος των καταθέσεων ανέργων που κάνουν πχ ιδιαίτερα μαθήματα ( σε παιδιά Λυκείου- Γυμνασίου ή ξένων γλωσσών ) και εισπράττουν μαύρα χρήματα 30 έως 50 ευρώ την ώρα. Ήρθε η ώρα να ελέγξει τα οικονομικά των έργων που έγιναν από Δήμους και περιφέρειες.

    Οι Έλληνες φαίνεται ότι αρέσκονται στην οικονομική πολιτική του κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και στη φορολογική πολιτική, όπως έδειξαν με τη ψήφο τους στις εκλογές. Όλοι όσοι έκαναν παράνομες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα. Επίσης, να γίνει έλεγχος σε όσους πήραν επίδομα θέρμανσης με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή στη θέση άλλων δικαιούχων. Να ελεγχθούν, επίσης, και οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ πως χρησιμοποιήθηκαν και που από τους δήμους και τις περιφέρειες καθώς και όλες οι επιδοτήσεις στους αγρότες. Μετά τις εκλογές πρέπει να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα ( ταξί, φορτηγά, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακεία ) γιατί δεν υπάρχει πολιτικό κόστος,όπως φάνηκε ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕΣΜΑ


    ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣE ΑΙΓΥΠΤΟ, ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ ΤΥΝΙΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΙΜΑ……. ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ!

    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ.
    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ.
    Και για του λόγου το αληθές…..
    Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΡΙΤΗ 20/5/2014

    ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ TODAYS ZAMAN .
    Dourou said that Turkey has to continue its democratic reforms and follow the path of candidacy to the EU. “Thanks to Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan who has gone a long way toward building a brand new political configuration, it is not a hazard that nowadays people in Egypt, Tunisia and Libya are dreaming of the Turkish model,” Dourou said.
    When asked about SYRIZA’s policy on solving the problems of Turkish minorities in Greece, who supported the party in Sunday’s elections, Dourou replied that their party had a clear policy concerning the matter of minorities. “Minorities’ problems must be solved by state services on the basis of equality of rights, without any kind of discrimination. We [SYRIZA] are very well aware of the fact that during the economic crisis, there has been a tendency to marginalize the problems of minorities, even the minorities themselves. In that way, the members of the minorities are becoming the victims of the economic crisis and this is, according to us, highly unacceptable. We are against it, and we will fight for that not to happen. The crisis must not be the pretext for discriminatory policies against minorities. It is highly unjust, undemocratic and unfair,” Dourou said.
    Dourou added that two parties, the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) and the ND, have huge responsibilities because Turkish minorities became the victims of their discriminatory policies. “SYRIZA has always been the responsible political force that wants to guarantee the rights of minorities, especially during these very difficult times,” Dourou said.
    Κυρία Δούρου τι είδους υποστήριξη όπως σας λέει η τούρκικη εφημερίδα και εσείς το καταπίνετε σας έκαναν οι << Turkish minorities >> στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα μας, στις εκλογές του Μαΐου του 2012?
    Υπογραφή, ένας Έλληνας, ούτε χρυσαυγίτης ούτε συριζαίος, γιατί η Χρυσή Αυγή και η κυρία Δούρου και η ηγεσία του Σύριζα που δεν αποδοκιμάζει την κυρία αυτή, είναι οι καλύτεροι πράκτορες της Τουρκίας.
    Και εξηγούμαι.
    Η κυρία Δούρου, γιατί αυτή και το κόμμα της καλωσορίζουν τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους και τουρκογενείς στην πλειοψηφία τους, μετά οι χρυσαυγίτες με το εσκεμμένο φέρσιμο τους, τους σπρώχνουν στην αγκαλιά της Τουρκίας.
    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τους ΈΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΕΙ ΈΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!
    Κατόπιν τούτου ξαναέρχεται η κυρία Δούρου και μιλά για Τουρκικές μειονότητες στην Ελλάδα μας.
    Υς. Γι’ αυτό τουλάχιστον στην Αττική οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν δαγκωτό Δούρου και Σακελλαρίδη στον β! γύρο
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση