GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραδέχθηκε την ενοχή της

Η Credit Suisse παραδέχθηκε την ενοχή της στην υποβοήθηση πλούσιων Αμερικανών πελατών της σε φοροδιαφυγή και αποδέχθηκε να καταβάλει...


Η Credit Suisse παραδέχθηκε την ενοχή της στην υποβοήθηση πλούσιων Αμερικανών πελατών της σε φοροδιαφυγή και αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές Αρχές.
Είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα για φορολογική υπόθεση. Η επίσης ελβετική UBS είχε συμφωνήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων για ανάλογη υπόθεση το 2009, χωρίς να αποδεχθεί την ενοχή της.
Η Credit Suisse "βοήθησε ενεργητικά τους πελάτες της να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις αμερικανικές φορολογικές Αρχές, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εισοδήματα σε λογαριασμούς σε παράνομες και μη δηλωμένες τράπεζες", δήλωσε ο Ερικ Χόλντερ.
Ωστόσο, η Credit Suisse θα μπορέσει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να εμποδισθούν στο εξής εύποροι Αμερικανοί να αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει κανένα όνομα πελάτη στις αμερικανικές αρχές.
"Λυπούμαστε πολύ για τις παραλείψεις στο πλαίσιο παρελθουσών αμερικανικών διασυνοριακών υποθέσεων, που οδήγησαν στον σημερινό διακανονισμό", δήλωσε ο επικεφαλής της Credit Suisse Μπρέιντι Ντάγκαν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Η πλήρης διευθέτηση αυτής της υπόθεσης αποτελεί σημαντικό βήμα για εμάς", δήλωσε διαβάζοντας γραπτή ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι η τράπεζα δεν έχει διαπιστώσει καμμία σημαντική επίπτωση στις δραστηριότητές της.
Από τη Βέρνη, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση Ομπάμα επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο την παραδοχή της ενοχής μίας ξένης τράπεζας, παραδοχή την οποία δεν εξασφάλισε από εθνικές τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase, στην υπόθεση των στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου.
"Κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου, όποιο και αν είναι το μέγεθός του", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δύο εβδομάδες αφού είχε εκφράσει την "αποφασιστικότητά " του για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει ερευνών κατά των τραπεζών.
Η Credit Suisse περιλαμβάνεται στις 14 τράπεζες με έδρα την Ελβετία κατά των οποίων διεξάγεται έρευνα για φοροδιαφυγή.
Ερωτηθείς για τη διαφορά μεταχείρισης απέναντι στις ξένες και τις αμερικανικές τράπεζες, ο Ερικ Χόλντερ δεσμεύθηκε ότι "τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης εξαιτίας της εθνικότητάς τους".
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση