GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα στους Έλληνες! Αλλά οι Έλληνες ... πού;

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Ήταν μια φράση που προανακρούστηκε από τα χείλη του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Ενός ανθρώπου του οποίο...

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Ήταν μια φράση που προανακρούστηκε από τα χείλη του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Ενός ανθρώπου του οποίου το DNA, και η λογική του χαράχτηκαν βαθιά στην Ελληνική σάρκα, γεγονός που είναι εμφανές ακόμη και σήμερα. Ήταν μια φράση λαϊκίστικη μεν, ιστορική δε, ήταν μια μοναδική απάντηση προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν ξεστόμισε μια μεγάλη και σκληρή αλήθεια. Το ότι «Η Ελλάδα ανήκει στον δυτικό κόσμο».
Κατά γενική ομολογία ήταν οι 2 πιο χαρισματικοί πολιτικοί της μεταπολίτευσης. Δύο άνδρες, πολύ «μπροστά» για την εποχή τους, 2 άριστοι γνώστες της πολιτικής σκακιέρας εντός και εκτός συνόρων. Η φράση του Παπανδρέου έδινε στον Έλληνα την σιγουριά και την ασφάλεια ότι αυτός είναι το αφεντικό στον τόπο του, πριν ξεσπάσουν βέβαια στον βαθμό που τις βιώνουμε σήμερα η παγκοσμιοποίηση και η μετανάστευση. Σε αντίθεση με εκείνη την φράση που «άρεσε», το «ανήκουμε στο δυτικό κόσμο» ακούστηκε κάπως άσχημα, ως ένα σημείο όμως ήταν πέρα για πέρα για αληθινό. Όσοι δεν τον πίστεψαν τότε … καλούνται να το πιστέψουν σήμερα! Ίσως τότε επικοινωνιακά νικητής να ήταν ο Παπανδρέου, η σημερινή εικόνα της Ελλάδος όμως, δίνει δίκαιο στον «εθνάρχη».

Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά, αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει αυτές τις φράσεις θα διαπιστώσει τα εξής: Η χώρα μας, η Ελλάδα μας, έχει μετατραπεί σε ένα «νεροχύτη» που δέχεται τον κάθε μετανάστη. Αργήσαμε πάρα πολύ ως χώρα να θωρακίσουμε ουσιαστικά τα σύνορα μας, με αποτέλεσμα τώρα η κατάσταση να είναι σε οριακό σημείο. Η Ευρώπη έχει βαλθεί να μας εξοντώσει οικονομικά και καθημερινά βιώνουμε γύρο μας άπειρα κοινωνικά προβλήματα! Όσο για την ανεργία … όλοι βλέπουμε τι γίνεται! Οι 30άρηδες και οι 40άρηδες φεύγουν … φεύγουν συνεχώς, με δημοφιλέστερο προορισμό τη Δύση!
Οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες είναι τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών που κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Καραμανλή! Ανάμεσα στο «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και στο «Η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό κόσμο». Το 2014, που οι Έλληνες αισθανόμαστε «ξένοι» στη χώρα μας και τα «νιάτα» μεταναστεύουν με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «Τα Ελληνόπουλα ανήκουν στο δυτικό κόσμο»! Στο σύνολο του χρόνου, δεν κέρδισε κανένας απ’ τους 2 τους! Κατά περιόδους όμως είτε ο ένας είτε ο άλλος βγήκαν αληθινοί. Ευτυχώς γι’ αυτούς δεν ζουν για να δουν τις προβλέψεις τους και κατ’ επέκταση τα κατορθώματα τους!
Επιμέλεια (ο πιπεράτος)

3 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΧΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ !
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ 8.000 € ++ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΣΥΝ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΩΝ.
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


    ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΑΚΥΡΗ Ή ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ !
    Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ !
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !
    ΑΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ !!!
    ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ !!!
    Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνελήφθη πολίτης στη Θεσσαλονίκη επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ ! Αυτοί είναι οι της ΝΔ και της Ελιάς, αυτοί είναι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. 2 χρόνια τρομοκρατούν τους Έλληνες με φόρους, χαράτσια και δεν αντέχουν να ακούσουν τη διαμαρτυρία του !

    Ας τα βλέπουν όσοι τους ψηφίζουν ! Αυτοί φταίνε για την μεγάλη άνοδο της Χρ.Αυγής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνελήφθη πολίτης στη Θεσσαλονίκη επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ ! Αυτοί είναι οι της ΝΔ και της Ελιάς, αυτοί είναι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. 2 χρόνια τρομοκρατούν τους Έλληνες με φόρους, χαράτσια και δεν αντέχουν να ακούσουν τη διαμαρτυρία του !

    Ας τα βλέπουν όσοι τους ψηφίζουν ! Αυτοί φταίνε για την μεγάλη άνοδο της Χρ.Αυγής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση