GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε θρίαμβο για τον Ρέντσι μετατράπηκε η χθεσινή μέρα

Σε θρίαμβο - όπως άλλωστε αναφέρουν και τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ - μετατράπηκαν οι ευρωεκλογές για τον πρωθυπουργό της Ιταλία...



Σε θρίαμβο - όπως άλλωστε αναφέρουν και τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ - μετατράπηκαν οι ευρωεκλογές για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα έλαβε το 40,8%.

Βάσει των αποτελεσμάτων δεύτερο κόμμα είναι το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο με 21,2%, ενώ τρίτη η Φόρτσα Ιτάλια του Σίβλιο Μπερουλσκόνι με 16,8% ,με πτώση 12 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Η Λέγκα του Βορρά λαμβάνει ποσοστό 6,2%, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο το 4,4% και το ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το 4%.
Όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (το δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, οι οικολόγοι, η κεντρώα Ευρωπαϊκή Επιλογή) δεν εκλέγουν ευρωβουλευτές, διότι, ως γνωστόν, ο ιταλικός νόμος θέτει το όριο του 4% των ψήφων για είσοδο στην Ευρωβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση