GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημερίδα για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην Ευρώπη

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέθεσε στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να... διοργανώσει Ημε...



Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέθεσε στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να... διοργανώσει Ημερίδα με θέμα: «Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών «Γιάννος Κρανιδιώτης», Ακαδημίας 1, στην Αθήνα, ώρα έναρξης 9:30, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρώπη, με τις πολιτικές που προωθεί, διακηρύσσει σήμερα και υποστηρίζει ότι δεν είναι απλά μια ομάδα εθνικών κρατών, μια εσωτερική αγορά ή μια γεωγραφική έκταση. Περισσότερο θέλει να εμφανισθεί ως οργανωμένη και τίμια προσπάθεια ανάληψης ηθικής και πολιτικής ευθύνης, φορείς της οποίας δεν μπορεί να είναι ορισμένα μόνο άτομα, αλλά καλούνται να την συμμερισθούν κατά δύναμη όλοι- όχι μόνον οι πολιτικοί- ως απόδειξη ότι σέβονται βασικές αξίες, όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία και η ευταξία.

Η Εκκλησία επίσης προσπαθεί να διατηρήσει, με την ειρήνη που συνδέει τα μέλη της μεταξύ τους, «την ενότητα που δίνει το Πνεύμα του Θεού» (Εφ 4, 3). Ενθαρρύνει απαρέγκλιτα τους πάντες να φανερώνουν στην κοινωνία όπου ζουν πνεύμα αγάπης, συγγνώμης, κατανόησης και προσφοράς κάθε είδους προκειμένου να οικοδομείται παντοιοτρόπως κάθε ανθρώπινο πρόσωπο και να ενισχύεται η κοινωνική συνοχή.

Η Ημερίδα έχει ως σκοπό να συναντηθούν προσωπικότητες από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το όραμά τους για μια Ευρώπη αξιών που πασχίζει να μη χάσει την αξιοπιστία της στα μάτια του κόσμου. Για την Εκκλησία το Ευαγγέλιο δεν έχει πάψει ποτέ να αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης των κοινών αξιών, που είναι αναγκαίες σε όλες τις υγιείς κοινωνίες. Αυτές τις αξίες κάθε άνθρωπος καλής θέλησης καλείται να ενστερνισθεί, να βιώσει και να στηρίξει.

Γύρω από το θέμα της Ημερίδας θα μιλήσουν ο Εξοχότατος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, η Ευρωπαία Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, ο καθηγητής στο LSE και πρώην υπουργός κ. Ηλίας Μόσιαλος και ο καθηγητής και διακεκριμένος τραπεζίτης κ. Βασίλης Ράπανος. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συνεδρίαση με συμμετοχή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του καθηγητή και Επισκόπου Λιέγης (Βέλγιο) κ. Jean-Pierre Delville, του καθηγητή στο LSE κ. Iain Begg και του κ. Μαργαρίτη Σχοινά, που είναι Επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συντονιστής της συνεδρίας θα είναι ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα θα διανθίσουν με ύμνους και τραγούδια η χορωδία «Ψαλτικής Διάκονοι» υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσούνη και η χορωδία της ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση» υπό την διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου π. Λάμπρου Ανδρεάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση