GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση έπειτα από οκτώ χρόνια»

«Η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που άρχισε να βγαίνει από την κρίση μετά από οκτώ χρό...



«Η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που άρχισε να βγαίνει από την κρίση μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Αραβικού Κόσμου και της Ε.Ε. κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του Economist «Η Ευρώπη και ο Αραβικός Κόσμος» που διεξάγεται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, υπό την αιγίδα και της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και παρατήρησε ότι «το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινείται κάτω από το ευρωπαϊκό όριο του 3% του ΑΕΠ».

«Η Ελλάδα παρουσιάζει τώρα, ως χώρα, όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, υποστήριξε ότι «αποτελεί προοίμιο για ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, που προετοιμάζουμε ως προεδρία της Ε.Ε. σε συνεργασία με την ύπατη εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάθριν Άστον σε μερικές βδομάδες.

«Πρόκειται για την Υπουργική Σύνοδο των 28 κρατών της Ε.Ε. και των κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιουνίου, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Ε.Ε. και του Αραβικού Κόσμου, που αποτελεί, άλλωστε, και μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε.» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση της λεγόμενης Νότιας Γειτονίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που προσδίδει σε αυτήν η Ελλάδα και η ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «η Αραβική Άνοιξη, που μας γέννησε ελπίδες, να ολοκληρωθεί πράγματι ως Άνοιξη», ενώ τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ασφάλεια και ειδικότερα για την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και για την πολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, «υπάρχουν οι πολιτιστικές, οι ιστορικές, οι συναισθηματικές, οι οικονομικές προϋποθέσεις για να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Αραβικό Κόσμο, τη σχέση ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Αραβικό Κόσμο».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι τεταγμένη στον σκοπό αυτό» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο η σημερινή συνάντηση όσο και η Υπουργική Σύνοδος του Ιουνίου θα λειτουργήσουν ως ένα εφαλτήριο για να πετύχουμε αυτόν τον κοινό μας στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση