GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υποψ. ευρωβουλευτής με την Ελιά, Αλεξάνδρα Δαλιάνη, απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

( Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Αθήνα . Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στην Αθήνα και...


Γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στην Αθήνα και στο Παρίσι. Κάτοχος μάστερ στην Aρχιτεκτονική, με περαιτέρω εξειδίκευση στον πολεοδομικό σχεδιασμό και στις εδαφικές στρατηγικές από την Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris la Villette. Είναι, επίσης, πτυχιούχος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας.
Παράλληλα, με τις σπουδές της, εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στο Παρίσι.
Από τον Ιούλιο του 2013 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Tον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις της Πρωτοβουλίας Β που προσχώρησε στην Ελιά.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι; 
Μια συζήτηση σε ένα παγκάκι δίπλα στη θάλασσα με φίλους, μια βόλτα με το σκύλο στη γειτονιά, μια ποδηλατάδα... και άλλα...
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η επιθυμία μου να προοδεύσω.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Σήμερα το πρωί;
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Αυθορμητισμός.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Μεγάλη ανυπομονησία.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά που δεν έγιναν με δόλο.
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Μμμ, πριν καμιά βδομάδα.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Δε μου έρχεται. 
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι γονείς μου.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Ο Ζίκος. Το έβαζα στο youtube να παίζει όταν έκανα τη διπλωματική στην αρχιτεκτονική για να μου φτιάχνει το κέφι.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Στην Κωνσταντινούπολη και ακόμα παραπέρα.
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Νομίζω ότι έχω αγαπημένα βιβλία και όχι αγαπημένους συγγραφείς.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ειλικρίνεια.
…Και σε μια γυναίκα;
Επίσης.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Ο Χατζιδάκις.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Δε σφυρίζω, τραγουδάω κάθε φορά διαφορετικό.
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Η Λωξάντρα.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Ο Θεόφιλος, κυρίως γιατί με είχε συγκινήσει η προσωπική του ιστορία. Κατά τα άλλα μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον. Πολλοί έβαλαν το λιθαράκι τους στην ιστορία της τέχνης. 
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Όλα καλά είναι. Πολύ αυθόρμητα μου βγαίνει να πω το κόκκινο...
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Που κατάφερα να ισορροπήσω 5 χρόνια στο Παρίσι με μεγάλη πίεση και άγχος.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Μάλλον έχω προτίμηση στο καλό κρασί.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Ευτυχώς δε μου έρχεται κάτι.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Το φθόνο.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Το μπιρι–μπιρι.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Η μοναξιά.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Να μην πληγώσω κάποιον άνθρωπο, πολύ σημαντικό για εμένα.
Ποιο είναι το μότο σου;
“Ευτυχία δε σημαίνει ότι όλα είναι τελεία, σημαίνει ότι επιλεγείς να δεις πέρα από τις ατέλειες.”
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Στον ύπνο μου και να μπορώ μέχρι το τέλος να αυτο-εξυπηρετούμαι.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Υπάρχει τίποτα μετά;και αν ναι, τι;
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Άριστη :)

4 σχόλια

  1. ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ,

    ΕΣΤΕΙΛΑΝ (ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ),

    ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΠΟΥ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ!!

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ Ε.Δ. ΤΟΥ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ
    ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ-ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αποκάλυψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος λειτούργησε ως πρόθυμο δεκανίκι της ευρωπαϊκής Δεξιάς υπέρ της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου προχωρούν σήμερα οι Financial Times, συμπληρώνοντας το ιστορικό παζλ της ευρωπαϊκής κρίσης....

    Η σημερινή αποκάλυψη γίνεται στο πλαίσιο του πρώτου μέρους μιας σειράς ρεπορτάζ των Financial Times, που αποκαλύπτουν τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν οι ηγέτες πάσχιζαν να σώσουν το ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική δημοσιογραφική έρευνα μηνών που φέρει την υπογραφή του Peter Spiegel, ενός εκ των πλέον σημαντικών δημοσιογράφων της ευρωπαϊκής ηπείρου.

    Παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα από τις διεργασίες των Καννών, μετά την πρόταση για το δημοψήφισμα:

    Εν αγνοία του Ν. Σαρκοζί και της Α. Μέρκελ, τηλεφώνησε στον Α. Σαμαρά, τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ξενοδοχείο του πριν ξεκινήσει η συνάντηση. Γνώριζε ότι εκείνος ήθελε απεγνωσμένα να αποφύγει το δημοψήφισμα.

    Ο Α. Σαμαράς του είπε ότι τώρα ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - κάτι που επιμελώς απέφευγε επί μήνες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία.... ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΥΦΟΣ ΣΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟ--ΛΑ..ΝΟΥ ΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μπαρόζο κάλεσε το συμβούλιό του και στελέχη της Κομισιόν στη σουίτα του στο Hotel Majestic Barrière για να χαράξει στρατηγική. Αποφάσισε ότι δεν θα έλεγε στον Ν. Σαρκοζί ή στην Α. Μέρελ για εκείνη τη συνομιλία, αλλά σύμφωνα με άτομα που βρέθηκαν σε εκείνη τη σουίτα, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε μία εβδομάδα, ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε καθήκοντα.

    Παρατηρώντας τον Ε. Βενιζέλο μερικές ώρες αργότερα, ο Μπαρόζο είδε την ευκαιρία. Ο Ν. Σαρκοζί έκλεισε τη συνάντηση διαβάζοντας ξανά το σχέδιο των έξι σημείων, είπε στον Παπανδρέου να επιστρέψει στην Αθήνα και να «πάρει μία απόφαση» και ο Μπαρόζο πήρε τον Βενιζέλο στην άκρη.

    «Πρέπει να σκοτώσουμε αυτό το δημοψήφισμα» του είπε. Ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε σχεδόν αμέσως. Το τέλος του δημοψηφίσματος θα ήταν επίσης το τέλος του Παπανδρέου.

    Μετά από κάποια σύντομα σχόλια στον Τύπο όπου είπε ότι «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κρίνει την παραμονή ή μη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», ο Παπανδρέου πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας. Στο αυτοκίνητο, γύρισε στον Ε. Βενιζέλο και του είπε ότι τα πράγματα δεν είχαν πάει τόσο άσχημα όσο φοβόταν. Ο Ε. Βενιζέλος ήταν δύσπιστος. Κατά την πτήση προς Αθήνα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου κοιμόταν, ο Βενιζέλος ενθαρρύνθηκε από την παραίνεση του Μπαρόζο και είπε σε έναν βοηθό του να συντάξει μία δήλωση που θα κοινοποιούσε με την προσγείωση του αεροπλάνου, στις 4:45 π.μ. της Πέμπτης. «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

    Το δημοψήφισμα του Παπανδρέου είχε πεθάνει. Όπως και η πρωθυπουργία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που οι Financial Times κυρίως αποκαλύπτουν είναι ότι με πρωτοβουλία του Μπαρόζο, η ευρωπαϊκή Δεξιά φρόντισε μέσα σε λίγα 24ωρα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού ενός κράτους-μέλους, μόνο και μόνο επειδή διαφωνούσε με μια πρόταση του.

    Το ακόμα χειρότερο είναι ότι στο σχέδιο αυτό συνέδραμε καθοριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αδιαφόρησε για τη χώρα και την κυβέρνηση που θεωρητικά υπηρετούσε και επέλεξε να συμμαχήσει με τη συντηρητική Ευρώπη για την ανατροπή Παπανδρέου.

    Αντιλαμβάνομαι ότι όροι όπως «προδοσία», «αποστασία» και «πραξικόπημα» χαλάνε τη σούπα της σταθερότητας και του καθωσπρεπισμού της κυρίαρχης κυβερνητικής αφήγησης αλλά μόνο αυτές μπορούν να περιγράψουν το τι συνέβη τότε στις Κάννες εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου.

    Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με κανονικά ΜΜΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα ήξερε σήμερα που να κρυφτεί. Στην Ελλάδα όμως συνεχίζει να ζητά την ψήφο σας υπέρ του...Μάρτιν Σουλτζ για να τα βάλει με τη συντηρητική Δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση