GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του το βράδυ των εκλογών»

«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του, αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα των εκλογών. Και οι πολίτες και εμείς. Εναποθέτω την ευθύνη γ...


«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του, αν δεν είναι καλό το αποτέλεσμα των εκλογών. Και οι πολίτες και εμείς. Εναποθέτω την ευθύνη για τον τόπο στο λαό, του λέμε ότι η ψήφος του θα ερμηνευτεί πολιτικά» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR, υπογραμμίζοντας ότι «είναι κρίμα λίγα μέτρα πριν από τη στροφή να πούμε “δεν μπορούμε άλλο, πάμε πίσω”».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν προκαλεί «καμία αβεβαιότητα» με το δίλημμα που θέτει για την Ελιά και σημείωσε: «Λέμε ψηφίστε μας για να μην αποσταθεροποιήσετε εσείς τη χώρα. Όλοι περιμένουν το βράδυ των εκλογών για να βγάλουν συμπεράσματα. Γιατί είναι κρίσιμο το ποιος θα είναι πρώτος στις εκλογές της 25ης Μαΐου; Είναι κρίσιμο για τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Αν από το αποτέλεσμα τεθεί θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

«Χωρίς το Μνημόνιο κάποιοι θα χάσουν το ψωμί τους»
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε για ακόμη μια φορά πως το δίλημμα «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο» είναι λάθος και τόνισε πως πρέπει να τεθούν όλα τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους: «Το ερώτημα μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι η λάθος βάση. Ποιος ήθελε την κρίση; Υπάρχει αντιπολίτευση που λέει δεν θέλουμε να βγούμε από την κρίση; Αν φύγει η τρόικα, οι άλλοι χάνουν το ψωμί τους, το λόγο ύπαρξής τους. Μικρά κόμματα φτιάχτηκαν και επιβιώνουν από αυτό».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως νέα δημοσιονομικά μέτρα και μέτρα λιτότητας «δεν θα υπάρξουν» , τονίζοντας πως θα εφαρμοστούν μόνο διαρθρωτικά μέτρα, «δηλαδή για την οργάνωση του κράτους και της κοινωνίας ώστε να κάνουμε τη χώρα κανονικό κράτος».

«Αστειότητα το ότι επέβαλε κυβέρνηση ο Μπαρόζο»
Αναφερόμενος στο θέμα του δημοψηφίσματος και το δημοσίευμα των Financial Times, τόνισε: «Η πρόταση του κ. Παπανδρέου είχε μια συγκεκριμένη λογική. Δεν είχα ενημερωθεί και πιάστηκα εξαπίνης, Τοποθετήθηκα τότε για να βοηθήσω την κατάσταση, έπρεπε να μιλήσω στην ΚΟ και τα ΜΜΕ για να κρατήσω τη χώρα όρθια. Δεν άλλαξα ποτέ γνώμη. Έχω τοποθετηθεί εγγράφως για το θέμα. Είπα ότι θα μπορούσε να γίνει το δημοψήφισμα αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, γίνει το κούρεμα και πάρουμε το δάνειο. Αν γινόταν το δημοψήφισμα, θα είχαμε βγει από δυτικό πολιτισμό στις 30 μέρες που χρειάζεται η διαδικασία».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «αστειότητα» τα όσα γράφονται για το ότι επέβαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα ο Μπαρόζο και σημείωσε πως τον Λουκά Παπαδήμο «τον επέλεξε μόνος του ο Γιώργος Παπανδρέου».

«Από το 2011 είχαν συμφωνήσει Παπανδρέου-Σαμαράς για κυβέρνηση συνεργασίας»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά είχαν επιτευχθεί από το 2011 και σημείωσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είχε απορρίψει το 2011 πρόταση για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών: «Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς είχαν συμφωνήσει για κυβέρνηση συνεργασίας από τις 3 Νοεμβρίου του 2011 χωρίς να το ξέρει κανείς άλλος. Ο κ. Παπανδρέου αντί τον κ. Πετσάλνικο που επιθυμούσε, διάλεξε τελίκά τον κ. Παπαδήμο. Πριν αναλάβει πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Παπαδήμος είχε απορρίψει πρόταση το 2011 για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Έγινα εγώ ΥΠΟΙΚ γιατί δεν δέχθηκε».

«Δεν με πίεσε κανείς Μπαρόζο αλλά η κόρη μου»
Αναφερόμενος στη δήλωσή του τα ξημερώματα μετά την επιστροφή από τις Κάννες το 2011 (όπου είπε ότι η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι ιστορική κατάκτηση και δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος), ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό που τον ώθησε στο να κάνει δηλώσεις ήταν ένα email από την κόρη του.
«Όταν γύρισα και κατέβηκα από το αεροπλάνο βρήκα ένα email από την κόρη μου που έλεγε “Mπαμπά ό,τι είναι να κάνεις κάντο τώρα”. Αν δεν είχα κάνει δήλωση στις 5 το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες την άλλη μέρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον σέβομαι»
Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Τον σέβομαι τον κ. Παπανδρέου, ως πρώην πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό. Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ένας από αυτούς που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία με την ψήφο του, είναι ο πρώτος που έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε και να βγούμε από την κρίση γιατί θα δικαιωθεί το έργο του». Παράλληλα, σημείωσε με νόημα πως αυτός δεν προχώρησε σε διαγραφές «όπως είχε γίνει με τον Κώστα Σημίτη».

«Δεν με φοβίζει τίποτα»
Ερωτηθείς για το αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η Ελιά συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως είναι βέβαιος πως η Ελιά θα πάει καλά αλλά ξεκαθάρισε με νόημα: «Δεν με φοβίζει τίποτα. Δεν είναι το πρόβλημά μου οι θέσεις. Εδώ -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα ήμουν υποψήφιος το 2012 για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ αν υπήρχαν και άλλα πρόσωπα για τη διαδοχή του κ. Παπανδρέου».

«Θα πάω σε κάθε περίπτωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές σε κάθε περίπτωση «καθώς είναι θεσμικός συνομιλητής μου», ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση συνεργασίας είναι «κυβέρνηση συνεργασίας σε όλα» με ισότιμη και όχι επικουρική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, άφησε αιχμές για την επικοινωνιακή διαχείριση πολλών θεμάτων λέγοντα χαρακτηριστικά πως «για οτιδήποτε κακό φταίει ο Βενιζέλος και οτιδήποτε καλό το έχει κάνει ο πρωθυπουργός».

«Δέχθηκα πολλές πιέσεις για να φύγουμε από το ευρώ»
«Δεν είναι μόνο μία, πολλές φορές με πίεσαν για το αν θα μείνει η χώρα ή θα φύγει από το ευρώ. Ξέρει κανείς τι σημαίνει να σου ασκούνται τέτοιες πιέσεις; Να διώχνεις την τρόικα; Αλλά έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν όλοι» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος άφησε εκ νέου αιχμές για πολλούς που «δεν έπιασαν τα κάρβουνα».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΑΠΛΗΣΤΟ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ .ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΑ ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΑΝΑΛΓΗΤΕ.
    ΕΚΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΚΑΘΑΡΙΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση