GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Ευκράντη» σε προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας

Απονεμήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη τα Βραβεία «Ευκράντη» των «Ναυτικών Χρονικών» τα οποία διοργανώνουν σε συνεργ...



Απονεμήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη τα Βραβεία «Ευκράντη» των «Ναυτικών Χρονικών» τα οποία διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), για την...
ανάδειξη των πρωταγωνιστών της ναυτιλίας, για το 2013.

Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από μια ευρύτατη, πολυσυλλεκτική κριτική επιτροπή, που αντιπροσωπεύει επάξια τα ναυτιλιακά γράμματα, την εξειδικευμένη ενημέρωση και την ουσιαστική εμπειρία στη ναυτιλιακή ζωή.

Η οργανωτική επιτροπή των βραβείων για το 2013 επέλεξε να βραβεύσει 7 συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οι κατηγορίες των βραβείων και οι βραβευθέντες είναι:

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς από Ναυτιλιακή Προσωπικότητα ή φορέα:

Βραβεύεται άτομο ή ίδρυμα το οποίο έχει συνδέσει την κοινωνική προσφορά του με τη ναυτιλία κατά οιονδήποτε σημαντικό τρόπο.

Βραβεύθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (ARCADIA Shipmanagement Co. Ltd). Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του κα. Γέλη Αγγελοπούλου από την εκδότρια των «Ν.Χ.» Ιωάννα Μπίσια.

Εμφανώς συγκινημένη η κα. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους άλλους νικητές τονίζοντας ότι όλοι ήταν άξιοι βράβευσης.

Για την κοινωνική προσφορά του κ. Αγγελόπουλου μίλησε εκτενώς ο πρύτανης του Alba Graduate Business School Νίκος Τραυλός και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Βλάχος. Στις ομιλίες τους οι κ. Ν. Τραυλός και Γ. Βλάχος τόνισαν ότι όλες οι πράξεις του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου κινούνται σε χαμηλούς τόνους και σχετίζονται τόσο με τις ευπαθείς ομάδες όσο και με θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και στελεχιακής επιμόρφωσης.

Βραβείο για τη Διεθνή Προβολή της ελληνικής Ναυτιλίας:

Απονέμεται σε προσωπικότητες που προάσπισαν ή προέβαλαν τα ελληνικά συμφέροντα ή το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora.
Βραβεύτηκε ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος (τ. Ευρωβουλευτής).

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην πρόκληση της συμμετοχής του στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού. Πρόκληση καθώς και στόχος του ήταν η ενασχόληση με θέματα που αφορούν σε μεγάλο βαθμό την χώρα μας και ιδιαίτερα τη ναυτιλία. Θέματα τα οποία παράλληλα απαιτούσαν ιδιαίτερη προσπάθεια σε ότι αφορά την ενημέρωση γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις.

Για την επιτυχή πορεία του βραβευθέντος στην πολυετή θητεία του στην Επιτροπή Μεταφορών μίλησαν οι κ. Γιάννης Πλατσιδάκης Managing Director Anangel Maritime Services Inc και πρόεδρος της Intercargo και ο δημοσιογράφος. κ. Νίκος Μπαρδούνιας.

Βραβείο καλύτερου Manager:

Απονέμεται σε στέλεχος που αποδεδειγμένα επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση.

Βραβεύθηκε ο κ. Δημήτρης Κουκουλάς, TMS Bulkers Ltd, TMS Dry Ltd, TMS Offshore Services Ltd.

Ο κ. Δημήτρης Κουκουλάς αναφέρθηκε στις ικανότητες που πρέπει να διαθέτει ένας manager τονίζοντας μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνει και στη συνέχεια να πλαισιωθεί από ικανά στελέχη προκειμένου να μπορεί να στηριχθεί σε μία αξιόλογη ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του καθώς και την οικογένειά του.

Το βραβείο στον κ. Κουκουλά απένειμε ο κ. Πάνος Ζαχαριάδης, Τεχνικός Διευθυντής Atlantic Bulk Carriers Management Ltd και η Μαρία Λεκάκου, καθηγήτρια - μέλος συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Βραβείο καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας:

Το βραβείο αυτό αφορά τη βράβευση εταιρείας που παρουσιάζει οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην κατηγορία αυτή ψήφισαν μόνο δημοσιογράφοι και τα μέλη της ΕΝΟΕ.

Βραβεύθηκε o Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς A.E.

Το βραβείο παρέλαβε από την κα. Νατάσα Βασιλάκη, εκδότρια Ναυτιλιακής/ News Front και τον αντιπρόεδρο της ΕΝΟΕ, καθηγητή τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Κώστα Χλωμούδη, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ Σταύρος Χατζάκος.

Ο κ. Χατζάκος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Οργανισμού να καταστεί κόμβος όχι μόνον στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων αλλά και στην κίνηση κρουαζιέρας η οποία αποτελεί στρατηγικό στόχο του οργανισμού.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε τις ευοίωνες προβλέψεις που πιστεύει ότι θα έχει στο μέλλον ο ΟΛΠ.

Βραβείο για την αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση:

Υποψήφιοι μπορεί να είναι προσωπικότητες ή εταιρείες που επικουρούν τη ναυτική εκπαίδευση, την υποστήριξη του θαλάσσιου και ναυτιλιακού πολιτισμού μας καθώς και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Βραβεύθηκε η Alpha Tankers & Freighters International και η Pantheon Tankers Management S.A. Το βραβείο παρέλαβε o αρχιπλοίαρχος Γιάννης Τσούρας της εταιρείας Alpha Tankers & Freighters International από την αντιπρύτανη του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου και τον κοσμήτορα του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ερνέστο Τζανάτο.

Στην ομιλία του ο κ. Τσούρας αναφέρθηκε στην πολιτική που χάραξε ο αείμνηστος Αντώνης Αγγελικούσης η οποία υπό την ηγεσία της κας Άννας Αγγελικούση- Κανελλάκη παραμένει η ίδια και είναι: Εμπιστοσύνη στην ελληνική σημαία, εμπιστοσύνη στον Έλληνα καπετάνιο και μηχανικό, έμπρακτη αναγνώριση της αξίας και της συνεισφοράς του στο ελληνικό θαύμα. «Φυσικό επόμενο των προαναφερθέντων είναι το γεγονός ότι η εταιρεία επενδύει στην ποιοτική ναυτική εκπαίδευση, είτε αυτό αφορά τις ΑΕΝ, είτε την επιμόρφωση στο ΚΕΣΕΝ και σε άλλα κέντρα παροχής εξειδικευμένης ναυτικής εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία:

Υποψήφιοι είναι άτομα με μακροχρόνια και σημαντική προσφορά στο χώρο της ναυτιλίας.

Βραβεύθηκε η ναυτιλιακή εταιρεία Spingfield Shipping Co. Panama S.A., του Ομίλου Ωνάση. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Πατρίκιος, General Manager της εταιρείας από τον πρόεδρο και CEO της Paragon Shipping, Allseas, Box Ships Μιχάλη Μποδούρογλου και τον γ.γ. της ΕΝΟΕ δρ Ιωάννη Θεοτοκά.

Ο κ. Πατρίκιος κατά την παραλαβή του βραβείου μίλησε για το έργο του Αριστοτέλη Ωνάση, τους οραματισμούς και τη συνέχιση της πορείας που χάραξε ο μεγάλος ιδρυτής από το σημερινό προεδρείο.
Βραβείο Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας:

Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα και ενώσεις που έχουν προσφέρει ποικιλοτρόπως στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.
Βραβεύθηκε η Hellenic Shipbrokers Association (HSA). Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος Γιάννης Κοτζιάς, με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Βάτικα και το γ.γ. Δημήτρη Ηλιού από τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΝΟΕ Άλκη Κορρέ και από την τ. πρόεδρο της WISTA Ρέα Μητροπούλου.

Ο κ. Κοτζιάς κατά την παραλαβή του βραβείου μίλησε για τις πολυποίκιλες δράσεις της HSA. Μεταξύ αυτών τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Ένωση τα οποία τυγχάνουν ιδιαίτερης ανταπόκρισης και χαίρουν εκτίμησης από τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα βραβεία ΕΥΚΡΑΝΤΗ τελούν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη»

newmoney.gr

1 σχόλιο

  1. Τα ρέστα τους παίζουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ( τηλεόραση, διαδίκτυο) με τους δημοσκόπους για να επηρεάσουν με στημένα γκάλοπ τη κοινή γνώμη και να δώσουν σωσίβιο σε όσους χρεοκόπησαν τους Έλληνες, δηλαδή στα κόμματα της ΝΔ, της Ελιάς- Πασόκ, με τη σιωπηλή στήριξη Ποταμιού και Δημάρ.

    Θεωρούν τους Έλληνες ηλίθιους ότι, δηλαδή, θα πάνε στη κάλπη να ξαναβγάλουν τα μάτια τους, αφού από τον Ιούνιο θα έρθουν νέα μέτρα, οι φόροι στα εισοδήματα και τα ακίνητα είναι πολλαπλάσιοι από πέρσι, ενώ θα κοπούν συντάξεις,εφάπαξ, περικοπές θα γίνουν εκ νέου σε υγεία και παιδεία, απολύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί ( παρά τη μεγάλη μετανάστευση ).
    Μοναδική ελπίδα του κόσμου είναι να πάρουν πολύ μεγάλα ποσοστά ο Σύριζα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και να ψηφιστούν οι υποψήφιοι τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Πολλοί, αγανακτισμένοι από το πολιτικό σύστημα, θα στραφούν προς την Χ.Α και λιγότερο προς το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Η Ελλάδα πρέπει να στείλει μαχητές ευρωβουλευτές, όχι μαριονέτες που θα ακούνε ότι λέει η Μέρκελ. Όχι ΝΔ, όχι Ελιά, όχι Ποτάμι, όχι Δημάρ, όχι Λάος, όχι αποχή, όχι λευκό ή άκυρο.

    Όλη η Ευρώπη αντιδρά στο Λαϊκό και Σοσιαλιστικό κόμμα. Παντού είναι πρώτα κόμματα που θέλουν μια άλλη Ευρώπη, όχι αυτή των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων και των λίγων ! Μαυρίστε στις 3πλές κάλπες τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- Ελιάς, του Ποταμιού, της Δημάρ και του Λάος. Δώστε ανάσα ελευθερίας στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας. Να τελειώνουμε με τα πολιτικά τζάκια και την ολιγαρχία που μας χρεοκόπησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση