GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Τις επόμενες εβδομάδες συνεδριάζει για Ελλάδα

Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να συζητήσει την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προ...



Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να συζητήσει την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος του...
Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ έχει να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο κ. Ράις απάντησε:

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν ελάφρυνση χρέους εφόσον χρειαστεί και έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά εφαρμογής του προγράμματος.

Στην έκτη αξιολόγηση θα τεθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε ο κ. Ράις. Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή ότι θα συνεχίσει να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ερωτώμενος για το αν η συζήτηση για το ελληνικό χρέος «μετατίθεται» συνεχώς για αργότερα, ο κ. Ράις απάντησε ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζονται σε ομαλή βάση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των ζητημάτων τα οποία συζήτησαν η Άγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ στην συνάντηση τους στις 2 Μαίου στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση για το αν οι πόροι του ΤΧΣ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του προγράμματος ή την μείωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Ράις δεν έκανε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση