GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουμανία: Η οικονομική κρίση τελείωσε

Ρυθμούς ανάπτυξης κατά πολύ υψηλότερους έναντι των εκτιμηθέντων κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014 θα καταγράψει φέτος η...


Ρυθμούς ανάπτυξης κατά πολύ υψηλότερους έναντι των εκτιμηθέντων κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014 θα καταγράψει φέτος η οικονομία της Ρουμανίας, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού υπουργός της χώρας, Λίβιου Βοϊνέα, από το βήμα συνεδρίου, με θέμα τη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη.
"Το 2014 η οικονομική ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη των προσδοκιών, πάνω στις οποίες καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός" είπε, εξηγώντας ότι λόγω της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών και της παγίωσης της θετικής αυτής εικόνας αναμένεται αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις και της ρευστότητας που παρέχουν οι τράπεζες.
"Η κρίση τελείωσε, όμως είναι αναγκαία μία κοινή προσπάθεια πολιτών- επιχειρήσεων- τραπεζών. Το κράτος δεν θα υποπέσει εκ νέου σε λάθη οικονομικής πολιτικής αντίστοιχα με το 2008, ούτε σε βάναυσες προσαρμογές, όπως το 2009 και το 2010. Το κράτος παρέχει πρώτο τις εγγυήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί" σημείωσε ο κ. Βοϊνέα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο υπουργός ανέφερε: "Οι δύο πηγές χρηματοδότησης που διαθέτουν είναι τα ίδια κεφάλαια- εν προκειμένω αποφασίσαμε ότι τα επανεπενδυόμενα κέρδη απαλλάσσονται της φορολόγησης- και τα κεφάλαια που προσελκύουν. Το κράτος δανείζει φθηνότερα, αφήνοντας περισσότερα χρήματα στην αγορά για τις επιχειρήσεις, ενώ τα επιτόκια είναι χαμηλότερα".
Στο τέλος του 2013, κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014, η κυβέρνηση προέβλεψε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα έφθανε στο 2,2% του ΑΕΠ.
Πριν από μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βελτίωσε τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη στη Ρουμανία, τόσο για το 2014 όσο και για το 2015, εκτιμώντας ότι θα ανέλθει στο 2,5% και στο 2,6% αντίστοιχα. Στις προβλέψεις του Φεβρουαρίου, η Επιτροπή είχε κάνει λόγο για ανάπτυξη 2,3% το 2014 και 2,5% το 2015.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση