GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την επανεμφάνιση Ξηρού

Ενεργός είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός για την ΕΛΑΣ. Το Τμήμα Ιτέας στοχοποιήθηκε μετά το βασανισμό του Αλβανού Ιλία Καρέλι. Αυτό όμως που απ...

Ενεργός είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός για την ΕΛΑΣ. Το Τμήμα Ιτέας στοχοποιήθηκε μετά το βασανισμό του Αλβανού Ιλία Καρέλι.
Αυτό όμως που απασχολεί την ΕΛΑΣ είναι πως γνώριζαν οι αποστολείς του βομβο-φακέλου ότι ο διοικητής του Τμήματος και παραλήπτης του πήγαινε συχνά στην εκκλησία και μάλιστα κι ως ψάλτης, είχε επαφές με εκκλησιαστικούς κύκλους και παραλάμβανε συχνά βιβλία εκκλησιαστικού περιεχομένου.
Θεωρούν δηλαδή ότι δεν ήταν τυχαίο ότι φερόμενος ως αποστολέας ήταν η «ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή» ούτε η επιλογή του βιβλίου που… έσκαψαν για να τοποθετήσουν τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Οπως λένε μάλιστα, το συγκεκριμένο βιβλίο δεν θεωρείται από εκείνα που κυκλοφορούν ευρέως, γι” αυτό στην Αντιτρομοκρατική αναζητούν ήδη τον τρόπο που αποκτήθηκε το βιβλίο του Χαρίλαου Α. Ταλιαδώρου, πρωτοψάλτη του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν διαπιστώσει ότι το βομβο-δέμα έχει ταχυδρομηθεί στις 28 Απριλίου 2014 από την Αττική και έφθασε στην Ιτέα από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Από εκεί τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν το υποκατάστημα από το οποίο ξεκίνησε η αποστολή του.
Η επιλογή της εκρηκτικής ύλης (ΤΝΤ), που έχει ταχύτητα εκτόνωσης 8.500 μέτρα, η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε, τα καρφιά και οι βίδες κάνουν αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να μιλούν για ολέθρια αποτελέσματα σε περίπτωση έκρηξης. Αυτό που όμως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι η εξελιγμένη πυροδότηση που χρησιμοποιήθηκε στο εκρηκτικό πακέτο και συγκεκριμένα η μετατροπή κοινού πυροκροτητή σε ηλεκτρικό.

Οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν για την αποτυχία της ενέργειάς τους: «(…)Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος [στις 29 Απριλίου 2014], κάποιος μπάτσος αντιλήφθηκε τις πραγματικές προθέσεις του "αποστολέα". Ετσι καλέστηκαν τα ΤΕΕΜ για να εξουδετερώσουν το βιβλίο-βόμβα που τους είχαμε στείλει».

«Αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για τη μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε», συμπληρώνουν.
Η υπόσχεση αυτή προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αστυνομικές αρχές, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποστολής και άλλων βομβοφακέλων.
«Το Α.Τ. Ιτέας που επιλέξαμε να χτυπήσουμε δεν είναι απλά μια στρατιωτική βάση του εχθρού. Είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας. Το τι έγινε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, σκόπιμα αποσιωπήθηκε», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

«Οι ανθρωποφύλακες της Νιγρίτας επέμεναν ότι παρέλαβαν τον κρατούμενο σε άθλια κατάσταση, πριν βάψουν και οι ίδιοι τα χέρια τους με αίμα. Ομως ο δήμιος δεν μπορεί να ενοχοποιήσει τον δήμιο. Για αυτό αδιάψευστος μάρτυρας παραμένει πάντα η ίδια η ζωή και η άθλια αποτύπωσή της στα υπόγεια των αστυνομικών κρατητηρίων. Εκεί, στους τσιμεντένιους τάφους όπου ανθρώπινες σκιές στοιβάζονται η μια πάνω στην άλλη για μέρες, εβδομάδες, μήνες…», προσθέτουν.

Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στην εξαγγελία για τη λειτουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. «(…) η "κατασκευή" φυλακών υψίστης ασφαλείας είναι η προεικόνιση της κατασκευής μιας κοινωνίας υψίστης φυλακής. Ο,τι εφαρμόζεται σήμερα πιλοτικά στους κρατούμενους -τα πειραματόζωα των επιστημόνων του νόμου και της τάξης- αύριο θα δοκιμαστεί στην κοινωνική μηχανή», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Στην προκήρυξη γίνεται λόγος και για την οργάνωση «Μηδενική Ανοχή»: «Ιχνηλατώντας τις διαδρομές επίθεσης, συναντιόμαστε στην πράξη και με άλλους αγωνιστές από τελείως διαφορετικές αφετηρίες, οι οποίοι με τα δικά τους μέσα θέλουν να εκτροχιάσουν το δρομολόγιο του σχεδιασμού των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Ενας χαιρετισμός λοιπόν στους αγωνιστές της οργάνωσης "Μηδενική Ανοχή", και η ενέργειά μας ας θεωρηθεί μια μικρή συνεισφορά στο δικό τους "επαναστατικό κάλεσμα" που είχαν προκρίνει μετά τον εμπρησμό του πολιτικού γραφείου του Μιχελάκη», γράφουν.
πηγή: Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΑΥΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 100%, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    MΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ "ΠΛΥΣΤΡΑ" ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ, ΑΠΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση