GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχή: Εκλογική και έλλογη (!)

Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου) Καταβάλλονται απέλπιδες προσπάθειες φιλότιμων... ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ απελπι...



Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Καταβάλλονται απέλπιδες προσπάθειες φιλότιμων... ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ απελπισμένων να μας πείσουν πως σε περίπτωση εκτεταμένης αποχής («Α») ευνοούνται τα κόμματα των άκρων, όπως π.χ η Χ.Α.

Δεν θα ασχοληθώ με τις γνωστές σε όλους, έννοιες, τη σημασία καθώς και τις επιπτώσεις της Αποχής, του Λευκού, του Άκυρου.

- Προδήλως στην τελική διαμόρφωση ενός αποτελέσματος συμβάλλουν όλοι οι αναφερθέντες παράγοντες, και φυσικά οι (έγκυροι) ψήφοι.

- Επιβάλλεται σεβασμός στις επιλογές κάθε ψηφοφόρου.

- Εκτιμώ ότι είναι λάθος ο εξαναγκασμός (Υπάρχουν ποινικές κυρώσεις) σε συμμετοχή στις εκλογές. Αντιδημοκρατική και αναντίστοιχη με την ελεύθερη βούληση του ατόμου. (Σ.Σ Αν και δεν αγνοώ, ή παραθεωρώ τις συνέπειες).

- Αν φοβίσεις κάποιον – με κυρώσεις / ποινές ή επισείοντας τον κίνδυνο ερχομού ενός άλλου, «κακού», κόμματος, εξαιτίας της «Α» του, τότε το πιθανότερο είναι να σε μαυρίσει (!).

- Πως άραγε θα επιτευχθεί η αποφυγή της αποχής πρακτικά;

- Έχω την άποψη πως – ουσιαστικά – δεν αλλάζουν και τόσο τα πράγματα αν η «Α» γίνει συμμετοχή.

Εκείνοι που ήθελαν να ψηφίσουν, τα κόμματα των «Τόξων» της …….

«Τ ο ξ ω τ ή ς Δημοκρατίας» του Κ.Δ Πολιτεύματος μας, ή τα εκτός «Τόξου», προσέρχονται στις κάλπες αυτοβούλως και προθύμως.

Οι απέχοντες, αν γίνουν συμμετέχοντες, θα ρίξουν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) άκυρο ή λευκό.

- Γιατί όμως τόση αποχή από την έλλογη προσέγγιση της πραγματικότητας;

Οι αποτυχημένοι κουτοπόνηροι και – αντιπαθείς σε μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος – εξουσιαστές προσπαθούν με έναν σμπάρο να χτυπήσουν δυό τριγώνια:

Α. Να δημιουργήσουν ενοχές και φόβο στους απέχοντες ψηφοφόρους ώστε να λάβουν μέρος. Ευελπιστούν –τόσο τους κόβει – ότι θα τους ψηφίσουν (!...).

Β. Να αποκτήσουν άλλοθι «νομιμοποίησης» της αποτυχίας τους ως προς την αντιμετώπιση.

- Οι πιθανότεροι λόγοι αποχής κάποιου (εκτός φυσικά από λόγους:

υγείας, ηλικίας, αποστάσεων) είναι επειδή:

1. Έτσι θέλει / γουστάρει (Σ.Σ άλλωστε η «Α» είναι συνειδητή πράξη).

2. Πιστεύει ότι ουδείς αξίζει.

3. Επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αποδοκιμασία, περιφρόνηση, αγανάκτηση ή και αηδία προς το «Πολιτικό μας Σύστημα» που θεωρεί ότι σάπισε.

4. Θεωρεί ότι το Κ.Δ.Πολίτευμα είναι αναποτελεσματικό και αιτία δεινών και αδικιών.

5. Νομίζει πως η «Α» θα δράσει παιδευτικά: θα συνεφέρει τους αλλοπαρμένους Άρχοντες.

Υ.Γ Προσπαθώ να φανταστώ τις συνέπειες, αν σε μια εκλογή – όπως πρόσφατα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές – είχαμε ένα 90% «Α». Δεν θα (συγ)κλόνιζε τους εξουσιαστές το – ειρηνικό – γεγονός (Σ.Σ αντί να χρησιμοποιήσουμε π.χ βία);

Θα μου παρατηρήσετε: Ναι αλλά ….. Συμφωνώ. Δίκιο έχετε ό,τι και να πείτε. Πράγματι θα ….. «έχανε η Βενετιά βελόνι». Ενώ εμείς – μέχρι τώρα – χάσαμε: «Και τ’ αβγά και τα καλάθια». Επιτυχία, πράγματι!..

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος27 Μαΐ 2014, 2:09:00 μ.μ.

    αλλάζει τίποτα όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα σε όλη στην Ευρώπη...

    Θα καταλάβατε οι περισσότεροι πιστεύω ότι με την ψήφο δεν αλλάζει τίποτα, που ίσως να είναι και μαϊμού όλη αυτή η διαδικασία, ΌΤΑΝ δεν υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για την ίδια την διαδικασία της ψηφοφορίας...

    Είναι δύσκολα τα πράγματα, δείτε ποιοι βγαίνουν από τους υποψήφιους βουλευτές, η ευρώβουλευτές και τι χρόνο τους δίδεται να μπαίνουν στα σπίτια μας , είναι εξίσου για ΟΛΟΥΣ; ΟΧΙ 10-15 πρόσωπα, μας--σας πετούν στην μάπα κάθε ήμερα οι 10-15 δημοσιογράφοι και τα συστημικά ΜΜΕ με της εφημερίδες τους τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα ..

    Αυτή είναι η μορφή της σημερινής {δημοκρατίας} οι νέοι έχουν τα σαιτ και τα φεις μπουκ αλλά δεν αλλάζουν τίποτα δυστυχώς, απλώς κρατούν την ισορροπία , διαφορετικά θα βλέπαμε ποσοστά ΧΟΥΝΤΑΣ 98% πως το καταφέρνουν αυτό μέσω του Χ-Ψ Μ.Μ.Ε και δημοσιογράφου… {ΞΕΡΕΤΕ πόσα παλτά παίχτες έχουν έλθει στην Ελλάδα ως ΜΕΣΙ και με της πένες και την διαφήμιση του Χ-Ψ Μ.Μ.Ε και του Χ-Ψ δημοσιογράφου γίνονται ΘΕΟΙ τα παλτά} ..Έτσι είναι η πολιτική ΚΑΙ οι πολιτικοί μας σήμερα ...Όμως τα παλτά ήταν και είναι πάντα ακριβοπληρωμένα...

    ΑΛΛΑΓΉ και απαλλαγή χωρίς θυσία ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΠΌΤΕ.. Όπως και πιστεύω ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα η το δικό μας η το δικό τους , επικρατεί ΑΚΟΜΑ το {ΕΓΏ ΘΑ ΒΓΆΛΩ ΤΟ ΦΊΔΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΥΠΆ;.. ΕΓΏ ΘΑ ΣΏΣΩ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ;... ΕΓΏ ΘΑ ΒΆΛΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΟΥ;}..

    Βλέπετε οι ήρωες και οι επαναστάτες παγκόσμιος αυτά τα θυσίαζαν ΚΑΙ γιαυτό η ιστορία τους κατέγραψε ως ΗΡΩΕΣ …ακόμα και κομμουνιστές το αριστερό χέρι του συστήματος {Λιάνα Καννέλη} τον Άρη Βελουχιώτη, τον Μπελογιάννη δε τους τίμησαν, τον μεγάλο ΤΣΕ Γκεβάρα και αυτόν τον πούλησαν... Οι δεξιοί όμως οφείλουμε να πούμε ότι τους ήρωες τους ΠΆΝΤΑ τους τιμούσαν, γιαυτό και θα είναι οι μονοί –οι ΔΕΞΙΟΙ-- που μπορούν να αλλάξουν πράγματα και κατάστασης …ΟΛΕΣ οι άλλες ηγεσίες είναι για το ζήτω .. Δείτε την εκάστοτε ηγεσία του Κ.Κ.Ε [ΌΧΙ τους απλούς και αγνούς κομουνιστές] όλοι ήταν και είναι στο ΚΌΛΠΟ, στην χειραγώγηση του ΛΆΟΥ, δε θέλουν ΠΟΤΕ τους ΛΑΟΥΣ ενωμένους ΓΙΑΤΙ δεν θα τους έλεγχαν, τους διχάζουν για ΝΑ υπάρχουν , αυτός είναι ο ρόλος τους ΚΑΙ τίποτα άλλο….{Ο ΚΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ} >>>λέγε ρε μαλακά γαμώ τα παιδιά σου, την μάνα σου, το σπίτι σου ΦΛΑΠ<<< >>>Μιλά ρε φίλε φαίνεσαι καλό παιδί γιατί να πλήρωσης εσύ σαν βλάκας για όλα και εγώ θα καθαρίσω να πέσεις στα μαλακά <<< ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ …ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: είναι δημιούργημα τους, λένε δεν τους παίζουν τα Μ.Μ.Ε , ψέματα κάθε ημέρα τους αναφέρουν πάνω από 100.000 χιλιάδες φορές και ας τους κατηγορούν, το κάνουν για να στηρίξουν την συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ-Ελιά του Βενιζέλου, πόσα είναι τα ηγετικά στελέχη τους 1.000 άνθρωποι; Και δεν μπορούν να τους εξαφανίσουν ως παραστρατιωτική οργάνωση δεν έβλεπαν το ΕΝ ΔΥΟ ΕΝ ΔΥΟ ..
    Αν όμως το έκαναν ΓΙΑ φαντασθείτε οι 500.000 χιλιάδες αντιμνημονιακοι ψηφοφόροι σε πια κόμματα θα πήγαιναν και τι πλάκα θα πάθαινε ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;…. Όμως για δείτε τα σημάδια: Επαναφέρουν στα μουλωχτά το ΛΑΟΣ, φτιάχνουν μιντιακά κόμματα, ρυάκια και ποτάμια, διαλύουν την ΔΗΜΑΡ με τον πιο αισχρό τρόπο με 3-4 ΠΡΟΔΟΤΕΣ βουλευτές εκ τον έσω , το ίδιο κάνουν και στους ΑΝ .ΕΛ.. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει κοιμάται !!!! Η έξυπνη κομουνιστική ηγεσία ΤΟΥ Κ.Κ.Ε πλάκα μας κάνη !!!!..

    Πιστεύεται ακόμα ότι το παιγνίδι ΔΕΝ είναι στημένο ;;; Αννν ΝΑΙ; δικαίωμα σας….. καταστημένο ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ.. η ψήφο μας ΔΕΝ φτάνει πια, είναι για τα ΜΠΑΖΑ και όσο περιμένουμε να βγούμε από τα μπάζα , τόσο το οξυγόνο ΘΑ τελειώνει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση