GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το στρατηγικό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Η αύξηση των εμπρόθεσμων πληρωμών και των φορολογικών εισπράξεων, η μείωση των παλαιών οφειλών, η μείωση τους μεγέθους της «μαύρης» ...


Η αύξηση των εμπρόθεσμων πληρωμών και των φορολογικών εισπράξεων, η μείωση των παλαιών οφειλών, η μείωση τους μεγέθους της «μαύρης» οικονομίας, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, η μείωση του κόστους συμμόρφωσης, η ενίσχυση των δεξιοτήτων του στελεχιακού δυναμικού της φορολογικής διοίκησης και η μείωση των επιπέδων διαφθοράς αποτελούν τους κεντρικούς στόχους του στρατηγικού σχεδίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την επόμενη τετραετία.
Σύμφωνα με τις σχετικές στοχεύσεις πολιτικής η Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα επικεντρώσει στη μεγιστοποίηση των δημοσίων εσόδων, στον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την τιμωρία της αποφυγής και διαφυγής φόρων και τελών, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης, αλλά και στην αποτελεσματικότερη και αξιόπιστη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης αναφερόμενος στο πρώτο στρατηγικό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τόνισε πως με αυτό ορίζεται μία ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση για τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση και τίθενται οι στόχοι, οι άξονες παρέμβασης και οι προτεραιότητες όπου θα βασίσουμε όλες τις μελλοντικές μας ενέργειες.
«Το Σχέδιο αυτό, που θα εξειδικευθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες από το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας, έρχεται επιπλέον να ολοκληρώσει και να διαρθρώσει ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και έχει ως στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των λειτουργιών μας», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση