GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζηδάκης: Το ενεργειακό κόστος πρόβλημα για τη βιομηχανία

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» τόσο της ελληνικής, όσο και συνολικότερα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας είναι ο κόστος της ενέργειας ανέφερε ο υπ...


Το μεγαλύτερο «αγκάθι» τόσο της ελληνικής, όσο και συνολικότερα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας είναι ο κόστος της ενέργειας ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, στην σημερινή ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της ευρωπαϊκής οργάνωσης εργοδοτών, BUSINESSEUROPE, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για λάθη που έχουν γίνει στη «γηραιά» ήπειρο όσον αφορά στο πόσο έχει ασχοληθεί η Ε.Ε. με το θέμα της βιομηχανίας και στο ότι χρειάζεται πολλή και διαρκής δουλειά.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι, στο εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, μπορούν όμως να τεθούν οι βάσεις για μια περισσότερο φιλική προς τη βιομηχανία ευρωπαϊκή πολιτική την οποία θα συνεχίσει η ιταλική Προεδρία και θα περιλαμβάνει:
- Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, άρση εμποδίων για τις επιχειρήσεις.
- Βελτίωση της πρόσβασης στη ρευστότητα με χρήση εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
- Προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής οικονομίας.
- Έμφαση στην οικονομία της γνώσης και τις νέες δεξιότητες.
- Εμβάθυνση της εσωτερικής αγοράς.
«Τα τελευταία χρόνια κάναμε ένα λάθος: αγνοήσαμε τη βιομηχανία και τώρα πληρώνουμε το κόστος» ανέφερε ο υπουργός. «Επί 13 χρόνια, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θυμάμαι πολύ λίγες συζητήσεις για τη βιομηχανία. Από το 2008, χάθηκαν 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τη βιομηχανία και η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ μειώθηκε κατά τρεις μονάδες» πρόσθεσε.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στην ανάγκη να υπάρξει συνολική- οριζόντια- αντιμετώπιση των θεμάτων της βιομηχανίας στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς υπάρχουν αντιφάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να συνεχιστούν καθώς και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία και η πολυνομία.
Η πρόεδρος της BUSINESSEUROPE, Έμα Μαρτσεγκάλια (Emma Marcegaglia) επισήμανε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής επί ελληνικής Προεδρίας για τα θέματα της βιομηχανίας και της ανταγωνιστικότητας και εξέφρασε την ελπίδα, το νέο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, μετά τις εκλογές να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ζήτησε επίσης, καλύτερο συντονισμό εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας.
Η βιομηχανική πολιτική θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Ζάππειο και στο οποίο έχει κληθεί να παρουσιάσει τις απόψεις της βιομηχανίας εκπρόσωπος της BUSINESSEUROPE, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης, Δ. Δασκαλόπουλος.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση