GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Κουμπάρος του πρωθυπουργού προμηθεύει με ελαττωματικά φίλτρα αιμοκάθαρσης;

Σε απόγνωση οι νεφροπαθείς απειλούν να σταματήσουν τη θεραπεία μετά τις εκλογές Την καταγγελία σύμφωνα με το exedra.gr ότι κυκ...



Σε απόγνωση οι νεφροπαθείς απειλούν να σταματήσουν τη θεραπεία μετά τις εκλογές
Την καταγγελία σύμφωνα με το exedra.gr ότι κυκλοφορούν φτηνιάρικα φίλτρα εισαγόμενα από την Αίγυπτο που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού του...
αιμοκαθαρόμενου νεφροπαθούς, έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, φωτογραφίζοντας τον κουμπάρο του πρωθυπουργού κ. Γιάνναρη ο οποίος υπέγραψε την σχετική προμήθεια. Την καταγγελία έξω από τα δόντια τόλμησε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Χρήστος Καραγκιόζης, μιλώντας για εγκληματική ενέργεια που από θαύμα δεν έχει οδηγήσει στο θάνατο νεφροπαθείς, αν και οι μέχρι τώρα καταγγελίες είναι πάνω από 17 μέσα σε ένα μήνα, με τους διοικητές των νοσοκομείων να βρίσκονται σε απόγνωση.
Οι 9850 νεφροπαθείς εξυπηρετούνται σε ποσοστό 55% από ιδιωτικά θεραπευτήρια, ενώ το 45% πηγαίνει στο δημόσιο. Οι ανασφάλιστοι γυρνούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στις εφημερίες αλλάζοντας συνεχώς φίλτρα.

Η όλη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την οικονομία, αφού το συνολικό όφελος για το ταμείο του κράτους είναι 30 έως 40.000 ευρώ όταν δαπανώνται για αιμοκαθάρσεις και υλικά πάνω από 17,5 εκατομμύρια ευρώ. Όταν τα άριστα φίλτρα κοστίζουν 21€, τα ελαττωματικά είναι κατά δέκα ή το πολύ είκοσι λεπτά φθηνότερα.

Οι νεφροπαθείς που για να εξασφαλίσουν την διατήρησή τους στη ζωή, κάνουν αιμοκάθαρση ακόμα και με φίλτρα για παιδιά, με κίνδυνο τις επιπλοκές, τονίζει ο κ. Δημήτρης Γούμενος καθηγητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, βρίσκονται στο χείλος της εξαθλίωσης, και αμύνονται αρνούμενοι τη θεραπεία τους αμέσως μετά τις εκλογές, γιατί όπως είπαν, τώρα όλοι είναι στραμμένοι στο να πάρουν ψήφους.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών κ. Καστρινάκης, ανέφερε, ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιλογές της ΕΠΥ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης έχουν θορυβήσει την κοινότητα των βαριά χρόνια πασχόντων αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών και την ιατρική κοινότητα που υπηρετεί την αιμοκάθαρση. Πλέον φοβούνται για την ζωή τους από συνεδρία σε συνεδρία, μη γνωρίζοντας την ποιότητα των φίλτρων που χρησιμοποιούνται σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, και ορισμένα διοικητικά της στελέχη παρουσιάζουν μια ανεξήγητη επιστημονικά και κοινωνικά επιμονή, στην προμήθεια των φίλτρων αιμοκάθαρσης στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς προδιαγραφές και μάλιστα με την διαγωνιστική διαδικασία των call off’s, (σαν να ήταν τα φίλτρα γάζες και βαμβάκια), με τραγελαφικά αποτελέσματα, που αν δεν κινδύνευαν οι ζωές των νεφροπαθών θα ήταν το μεγαλύτερο αστείο μνημείο κρατικής ανεπάρκειας στην Ευρώπη.
Συνέπεια των παραπάνω κατήγγειλε ο κ. Λεοντόπουλος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, είναι πλέον να μην εξασφαλίζονται τα θεραπευτικά αποτελέσματα που ορίζει η επιστημονική κοινότητα και επιτρέπει τον ιατρό να εκτελέσει το καθήκον της επιλογής του κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος για κάθε αιμοκαθαρόμενο (σημαντικό μέρος του οποίου αποτελεί το φίλτρο που όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει είναι το νήμα που συνδέει τον νεφροπαθή με την ζωή και όχι ένα τυχαίο υλικό).

Τα νοσοκομεία της Ελλάδας γεμίζουν από φίλτρα no – name ανέφερε και ο νεφρολόγος κ. Χρήστος Ιατρού, αμφίβολης προέλευσης και χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου. Φίλτρα που προέρχονται από την Αίγυπτο, την Κίνα, την Βουλγαρία και την Τουρκία κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Από την εισαγωγή τους όχι μόνο το ελληνικό δημόσιο δεν εξοικονομεί χρήματα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, αλλά επιβαρύνει με περαιτέρω κόστη τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, που προκύπτουν από την χρησιμοποίηση δύο και τριών τέτοιων φίλτρων ανά συνεδρία γιατί «μπουκώνουν», ή «τρέχουν» και από τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις ή νοσηλείες για την «ρύθμιση» των ασθενών.

Το κενό ποιότητας, προδιαγραφών και διαγωνιστικών διαδικασιών έχουν εντοπίσει και εκμεταλλευτεί διάφοροι επιτήδειοι επιχειρηματίες αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο ή κόστος έρευνας, αφού καλύπτονται από την ΕΠΥ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους και τις ζωές των ασθενών και διαμορφώνοντας μια νέα «γενιά» αδίστακτων επιχειρηματιών!!!! στο χώρο της υγείας.

Οι αναφορές σχετίζονται με σοβαρές παρενέργειες όπως: Αλλεργίες στα φίλτρα, Δερματίτιδες, Κεφαλαλγίες, Θρομβώσεις, Μουδιάσματα στα χέρια κι έντονος κνησμός, Ρίγη και εμέτους, Έντονος κνησμός σε μέρη του σώματος, Έντονα υποτασικά επεισόδια, Κακή κάθαρση, Επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής, ρήξη φίλτρων, πήξη φίλτρων, Σφίξιμο στο στήθος, Έντονες ξηροστομίες, μη καλός καθαρισμός του φίλτρου, που τελικά οδηγούν σε συνολική επιδείνωση των παραμέτρων που ελέγχουν την επάρκεια της αιμοκάθαρσης και μειώνουν δραματικά τον χρόνο επιβίωσης των νεφροπαθών. Ο δε χρόνος για τη μεταμόσχευση έχει λίστα αναμονής έως και 7 χρόνια.
Πριν από μερικές μέρες στην ΜΤΝ του νοσοκομείου Πύργου ένα τέτοιο τριτοκοσμικό φίλτρο έσκασε και η μονάδα γέμισε από το αίμα του ασθενή που έτρεχε σαν σιντριβάνι. Ευτυχώς ο νεφροπαθής σώθηκε από την έγκαιρη επέμβαση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τον υπέβαλαν σε πολλαπλές μεταγγίσεις αίματος προκειμένου να γλιτώσουν την ζωή του. Στην ίδια μονάδα άλλα δύο τέτοια φίλτρα «μπούκωσαν».

Παρόλο που ήδη μετά τις αναφορές και τις καταγγελίες έχει επέμβει η δικαιοσύνη, όχι μόνο δεν ιδρώνει η ηγεσία της ΕΠΥ, αλλά απειλεί και εκβιάζει την ιατρική κοινότητα και κατ΄ επέκταση τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς με το δίλλημα είτε παίρνεται τα φίλτρα που θέλει η ΕΠΥ ή βγείτε από το σύστημα υγείας. Μόνο που για τους ασθενείς αυτό το δίλλημα σημαίνει να επιλέξουν μόνο τον τρόπο εκτέλεσης τους. Αργό θάνατο στο νοσοκομείο ή ευθανασία στο σπίτι.

1 σχόλιο

  1. Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι κερδοσκόποι επιδιώκουν να μη ψηφιστούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του Σύριζα ή άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων και να αποκλειστούν από το β' γύρο, ώστε να κερδίσουν τις περιφέρειες οι υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να μπορούν να διατηρούν το κομματικό κράτος για άλλα 4 χρόνια.

    Ξυπνήστε ! Η αποχή, το λευκό, το άκυρο, η ψήφος σε μικρούς υποψηφίους βοηθά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να γκρεμίσουμε το σάπιο κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μαυρίστε τους. Μη ψηφίσετε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες που ανήκουν επίσημα ή ανεπίσημα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημάρ. Ελευθερώστε μας από όσους μας χρεοκόπησαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση