GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προπληρωμή συμφώνησαν Ρώσοι-Κινέζοι

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν στην προπληρωμή 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικού φυσικο...


Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν στην προπληρωμή 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Gazprom.
"Συμφωνήθηκε προπληρωμή, συμφωνήθηκε επί της αρχής, οι λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση. Πρόκειται για ποσόν 25 δισεκατομμυρίων", δήλωσε ο Μεντβέντεφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν την Τετάρτη συμφωνία 30ετούς διάρκειας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, συνολικού ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κίνα.
Η συμφωνία της Ρωσίας με την Κίνα για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου είναι πιθανόν να επηρεάσει τις τιμές στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.
Οι δύο πλευρές δεν αποκάλυψαν την τιμή που ορίζει η συμφωνία, όμως σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας του φυσικού αερίου, κυμαίνεται μεταξύ 350 και 380 δολαρίων ανά χίλια κυβικά μέτρα, δηλαδή είναι αντίστοιχη με το αντίτιμο που καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι πελάτες στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβολαίων που έχουν υπογραφεί τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το μοντέλο καθορισμού της τιμής είναι αντίστοιχο με το ευρωπαϊκό, όπου η τιμή συνδέεται με τις χρηματιστηριακές τιμές του πετρελαίου και των παραγώγων του.
Η Gazprom θα πρέπει να κατασκευάσει νέο αγωγό που θα μεταφέρει 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα από το 2018.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπάρχουν δυναμικά άτομα, ικανά να δώσουν μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως
    οι Βαλέρης Ιωάννης γιατρός, Γεωργαντά Ζωή της ΕΛΣΤΑΤ,
    ο γνωστός Ζουράρις Κώστας, Κόκκας Γ.της Άμεσης Δημοκρατίας, ο Κοντογιαννίδης Π,ο Μαριάς Νότης από την Κρήτη και ο έγκριτος εργατολόγος, γνωστός από τις πρωινές πολιτικές εκπομπές Ρωμανιάς Γιώργος.

    Στο ευρωψηφοδέλτιο του Σύριζα υπάρχουν 3 πολύ δυνατά και γνωστά ονόματα συνταγματολόγων, που μπορεί να είναι από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Κατρούγκαλος Γιώργος, Νικολόπουλος Ηλίας και Χρυσόγονος Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση