GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη Αλβανός που έφτιαχνε πλαστές ταυτότητες για ομοεθνείς του

Ένας θεός ξέρει πόσοι αλλοδαποί –κυρίως Αλβανοί- εξασφάλισαν διαβατήρια χρησιμοποιώντας τις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες που...




Ένας θεός ξέρει πόσοι αλλοδαποί –κυρίως Αλβανοί- εξασφάλισαν διαβατήρια χρησιμοποιώντας τις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες που έφτιαχνε ένας ομοεθνής τους χρησιμοποιώντας γνήσιες που είχαν χαθεί ή κλαπεί! Η δράση του πλαστογράφου διαρκούσε τουλάχιστον ένα χρόνο και ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις.

Ο 34χρονος Αλβανός και ένας 31χρονος Έλληνας ταυτοποιήθηκαν μετά από συστηματική και επίμονη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και τρεις αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων συνεργοί του, μεταξύ των οποίων είναι καιμία γυναίκα.

Τα μέλη της σπείρας προμηθευόταν γνήσια δελτία αστυνομικής ταυτότητας ελληνικών αρχών, έβγαζαν την φωτογραφία και κολλούσαν αυτή του ενδιαφερόμενου, τον οποίο στη συνέχεια οδηγούσανστα γραφεία έκδοσης διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για να εκδώσουν νόμιμα διαβατήρια. Έτσι, αποκόμιζαν κέρδη που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ!

Στο σπίτι του 34χρονου σε περιοχή της Αθήνας, κατασχέθηκαν μια ελληνική ταυτότητα 34χρονης που κλάπηκε κατά τη διάρρηξη του σπιτιού της, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δυο φωτοαντίγραφα δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και έγχρωμες φωτογραφίες άλλων προσώπων, ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και η ταυτότητα ενός 42χρονου που είχε πέσει κλαπεί κατά τη διάρκεια ληστείας και είχε παραποιηθεί.
Η έρευνα για το κύκλωμα ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου 2013, όταν συνελήφθη ένας 34χρονος Αλβανός που αιτήθηκε την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Άλλος ένας 27χρονος ομοεθνής τουσυνελήφθη δυο εβδομάδες αργότερα στο γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Στην πορεία των ερευνών, εξιχνιάστηκαν άλλες ένδεκα περιπτώσεις πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και συγκεκριμένα δυο στην Κατερίνη, οκτώ στη Σαντορίνη και μία σε περιοχή της Αθήνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση