GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζευγάρι από τα Κατεχόμενα δηλώνει: «Δεν είμαστε τουρκοκύπριοι, αλλά τουρκόφωνοι»

Χαμένα τα έχει το ψευδοκράτος με ένα ζευγάρι που δηλώνει πως αναγνωρίζει τη Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία ν...


Χαμένα τα έχει το ψευδοκράτος με ένα ζευγάρι που δηλώνει πως αναγνωρίζει τη Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία να υψώνει τη κυπριακή σημαία. Χθες ο Koray Basdogrultmaci και η Cinel Senem Husseyin που δηλώνουν ότι δεν είναι Τουρκοκύπριοι αλλά τουρκόφωνοι Κύπριοι, οδηγήθηκαν στο «δικαστήριο» γιατί στις 21 Ιουνίου του 2013 είχαν υψώσει τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το κατάστημα τους στη κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Οι σημαίες αφαιρέθηκαν από την «αστυνομία» του ψευδοκράτους και το ζευγάρι συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη. Ωστόσο αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος η δίκη δεν έχει γίνει αφού το ψευδοκράτος δεν έχει «νομοθεσία» για τα σύμβολα. Ο Koray Basdogrultmaci και η Cinel Senem Husseyin αρνούνται να ζητήσουν συγνώμη ή να πληρώσουν πρόστιμο και ζητούν να δικαστούν ώστε να έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας.
Το ζευγάρι διερωτάται πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η ανάρτηση της κυπριακής σημαίας στη Τουρκία κατά τις επίσημες διεθνείς εκδηλώσεις και δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο στα κατεχόμενα. Η χθεσινή δικάσιμος αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά για τις 11 Ιουνίου.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση