GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Μειώθηκε η ανασφάλιστη εργασία τον Απρίλιο

Αποκλιμακώνονται σταδιακά τα ποσοστά της ανασφάλιστης εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις»...



Αποκλιμακώνονται σταδιακά τα ποσοστά της ανασφάλιστης εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» του υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Απρίλιο.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν στο 21,65% σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 39,18% τον Απρίλιο του 2013.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από μικτά κλιμάκια της επιθεώρησης εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 προέκυψαν τα εξής: Ελέγχθηκαν συνολικά 12.792 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 81.433 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.507. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν φτάνουν τα 15.641.821 ευρώ.

«Για πρώτη φορά στη χώρα μας η υπόθεση της καταπολέμησης παραβατικότητας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση δεν έμεινε στα λόγια και τις καλές προθέσεις αλλά συνοδεύεται με χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα» δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε: «Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας συνεχίζουν να δίνουν με συνέπεια τη μάχη για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου με την τουριστική κίνηση να προβλέπεται εξαιρετικά υψηλή, η προσπάθειά μας έχει κορυφωθεί. Παράλληλα προχωρούμε στη συνεχή μείωση των γραφειοκρατικών βαρών για τις επιχειρήσεις. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία από κανένα εργοδότη για οποιεσδήποτε παραβατικές και καταχρηστικές συμπεριφορές» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Σημειώνεται ότι η μείωση των ποσοστών ανασφάλιστης εργασίας είναι σταθερή μετά την επιβολή των νέων προστίμων, που φτάνουν τα 10.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση