GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση σε εκλογικό κέντρο στην Ουκρανία - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Τη στιγμή που η Ουκρανία οδηγείται στις κάλπες για τις πιο κρίσιμες εκλογές της χώρας μετά την πτώση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, π...



Τη στιγμή που η Ουκρανία οδηγείται στις κάλπες για τις πιο κρίσιμες εκλογές της χώρας μετά την πτώση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πολεμικό κλίμα επικρατεί στις περιοχές της ανατολικής χώρας με τους φιλορώσους να εμποδίζουν την εκλογική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax τρία αυτοκίνητα δέχθηκαν πυρά από αγνώστους στην περιοχή Νοβοαιντάρ του Λούχανσκ, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας άλλος έχει τραυματιστεί από πυρά αγνώστων. Μάλιστα, την είδηση επιβεβαιώνει και το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοKyivPost.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, το ένα από τα τρία οχήματα στα οποία επέβαινε το θύμα και ο τραυματίας, μετέφερε ψηφοδέλτια και έφερε πινακίδες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Euronews στην περιοχή του Ντόνετσκ η ψηφοφορία για τους πολίτες αποδείχθηκε επικίνδυνη αποστολή, καθώς αυτονομιστές έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Euronews, Σέρτζο Καντόνε, περίπου 400 ένοπλοι χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο την ώρα που διέσχιζαν δρόμο κοντά στο εκλογικό κέντρο της περιοχής.

«Μας προστατεύουν από τη χούντα του Κιέβου, από τους εθνικιστές Ουκρανούς. Δεν τους προσκαλέσαμε εδώ, ήρθαν μόνοι τους και τώρα κλαίνε γιατί σκοτώθηκε κόσμος. Αν είναι έτσι, επιστρέψτε σπίτι σας», δήλωσε ένας από τους χειροκροτητές στον δημοσιογράφο.

Παρόλα αυτά μία γυναίκα στην περιοχή Κρασναοαρμίσκ, δήλωσε αποφασισμένη να ψηφίσει με κάθε κόστος.

«Με ρωτάτε αν φοβάμαι να ψηφίσω; Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να μείνουμε σπίτι μας; Ποιος πρόκειται να φροντίσει για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας;», διερωτήθηκε η γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση