GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υποψ. ευρωβουλευτής με την Ελιά, Βίκυ Μάτσικα, αυτοσυστήνεται...

...κι απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ ( Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης ) Ως νέος άνθρωπος, που για πρώτη φορά βγαίνει ...

...κι απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ


Ως νέος άνθρωπος, που για πρώτη φορά βγαίνει για να δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο, αποδεχόμενη την τιμή που μου έκανε η ΕΛΙΑ να με ορίσει υποψήφια ευρωβουλευτή στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τον εαυτό μου και τα πιστεύω μου σε αυτήν την πρώτη μας γνωριμία. 
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 1984. Μεγάλωσα στην Καλαμαριά και στη συνέχεια στη Θέρμη, όπου ζω μέχρι σήμερα. Πέρα από την αγαπημένη γενέθλια πόλη μου, η καρδιά μου είναι μοιρασμένη στη Νάουσα και στις Σέρρες, από όπου κατάγονται η μητέρα και ο πατέρας μου. Όπως λοιπόν με αποκαλούν οι φίλοι μου, είμαι βέρα Μακεδόνισσα
Στην ηλικία των 22 χρόνων, μόλις αποφοίτησα από τις Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, πήρα την απόφαση να κατηφορίσω νότια για να σπουδάσω δημοσιογραφία. Ήταν η αρχή της 5ετούς διαμονής μου στην Αθήνα, όπου μετά τη δημοσιογραφία άρχισα να εργάζομαι, ενώ παράλληλα έκανα το πρώτο μου μεταπτυχιακό, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχοντας αποκτήσει κάποια δημοσιογραφική εμπειρία και αφού είχα επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εκπροσωπήσω την Ελλάδα ως νέα δημοσιογράφος, εργάσθηκα ως σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Εκεί, είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω σε πολλά και διαφορετικά εθνικά projects, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις και δυσκολίες που συναντά κανείς στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. 
Μετά από 2 χρόνια αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό για σπουδές MBA, στο SDA Bocconi στην Ιταλία, καθώς θεωρώ σημαντικό να διαμορφώσει κανείς μια σφαιρική γνώση στα οικονομικά και τη διοίκηση, ώστε να μπορεί να υλοποιεί ρεαλιστικές ιδέες με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα. 
Η απόφαση να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική δεν ήταν εύκολη. Σίγουρα όμως δεν αποτέλεσε επιλογή για εμένα να μείνω απλός παρατηρητής των γεγονότων. Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές, επειδή πιστεύω πως πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ειδικά της νεανικής επιχειρηματικότητας, για την εξομάλυνση των ανισοτήτων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου κράτους πρόνοιας. Αυτές οι αλλαγές, που θα διαμορφωθούν με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και όχι της ασύδοτης αγοράς, θα πρέπει να συμπορεύονται με το ρυθμιστικό και ελεγκτικό χαρακτήρα του κράτους.
Για πρώτη φορά το βάρος των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου είναι τόσο μεγάλο, καθώς θα επιτρέψουν στους ψηφοφόρους να συμβάλουν στην ενδυνάμωση ή ακόμα και στην αλλαγή της πορείας της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως επίσης και σε άλλα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν καθημερινά τη ζωή των πολιτών. Οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί που θα προκύψουν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, θα διαμορφώσουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε τομείς που ποικίλουν, από την ενιαία αγορά μέχρι τις ελευθερίες των πολιτών.
Προσωπικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ για μία πιο δημοκρατική Ευρώπη με ενισχυμένους δεσμούς συλλογικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών–μελών και διευρυμένα δικαιώματα για τους πολίτες. Ιδιαίτερα εμείς οι νέοι, πρέπει ενεργά να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Μαΐου.
Η νέα γενιά ως ελπιδοφόρος θεματοφύλακας του μέλλοντος οφείλει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την μάχη. Μια μάχη διαφορετική, γιατί τώρα χτίζουμε το μέλλον της γενιάς μας, ένα μέλλον χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς. 
Η νέα γενιά με τη φρεσκάδα, με τις νέες ιδέες που διαθέτει, μπορεί να δώσει το έναυσμα για την αλλαγή στην Ευρώπη. Γι' αυτόν το λόγο και σας καλώ να πορευτούμε μαζί. Έχοντας ως οδηγό τις γνώσεις και την εμπειρία, μπορούμε να πολεμήσουμε συντηρητικές και κατεστημένες δομές, όχι με άκρατο λαϊκισμό αλλά με ένα ποιοτικό πολιτικό πρόγραμμα, με κοινωνικές αξίες, το οποίο θα προσφέρει λύσεις.
Αδιαμφισβήτητα κάθε αγώνας έχει ένα τίμημα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αξίζει να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Nα έχω τους ανθρώπους που αγαπώ δίπλα μου, συγγενείς και φίλους, απαλλαγμένους από προβλήματα υγείας και οικονομικά αδιέξοδα.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Είναι μία νέα μέρα, μια καινούρια αρχή. Μπορώ να χτίσω από την αρχή ό,τι δεν πέτυχε χθες, με νέες δυνάμεις και περισσότερη εμπειρία.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Σήμερα. Κάθε μέρα. Αγώνας και γέλιο, πάνε μαζί!
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Δεν το βάζω κάτω ποτέ.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Μήπως ακριβώς το ίδιο;
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα λάθη. Όχι στα σκόπιμα «λάθη».
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Όταν πριν από λίγα χρόνια έχασα τον πατέρα μου, εντελώς ξαφνικά σε ένα βράδυ.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Μέγας Αλέξανδρος (Βορειοελλαδίτισα γαρ) και Γκάντι. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, που όμως πέρασαν πολύ σημαντικά μηνύματα μέσω της ζωής, των λόγων και του έργου τους.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι συνάνθρωποί μου που δίνουν, καθημερινά, σκληρό αγώνα επιβίωσης στην Ελλάδα της κρίσης. Οι άνεργοι νεολαίοι που προσπαθούν να κρατήσουν την ελπίδα.
Ο ΗΡΩΑΣ μου είναι πάντα ο πατέρας μου ,ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος, αυτοδημιούργητος, που βοηθούσε όποιον του το ζητούσε. Μας δίδαξε ταπεινοφροσύνη και πίστη στις δυνάμεις μας .
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
«Αποκάλυψη Τώρα!»-Κόπολα σε μεγάλες στιγμές. Όπως είπε κι ο ίδιος, «δεν είναι μια ταινία για το Βιετνάμ, είναι Το Βιετνάμ» . Kι ακόμη το «Όταν περνούν οι γερανοί», με την Τατιάνα Σαμοήλοβα, που όπως διαβάζω έφυγε από κοντά μας. Το λιώσιμο των πάγων, στη Σοβ. Ένωση.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Προσκύνημα στον Πόντο, στις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού. Δεν αξιώθηκα ακόμη, αλλά είναι όνειρο ζωής. 
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Πρακτικώς αδύνατο να απαντήσω. Ατέλειωτος ο κατάλογος.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ευφυΐα, μόνο όταν συνδυάζεται με καλοσύνη και γενναιοδωρία.
…Και σε μια γυναίκα;
Ακριβώς την ίδια.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Μεταπτυχιακά στο Μιλάνο έκανα, άρα Βέρντι στη La Scala!Και συναυλίες Chopin, Beethoven, Tchaikovsky και Rachmaninoff.Αγαπημένοι οι δικοί μας Καλομοίρης, Σκαλκώτας, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Βαγγ.Παπαθανασίου,Μικρούτσικος, Μιχ. Νικολούδης, Καλδάρας, Άκης Πάνου, Χρ. Νικολόπουλος, Μ.Ρασούλης, Μ.Τόκας , Καραϊνδρου, Ρεμπούτσικα. Είναι πολλοί!!
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Ντους στα γρήγορα, χωρίς τραγούδια και άγχος να προλάβω προεκλογικές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με κόσμο, ταξίδια σε όλη τη χώρα…
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Βιβλιοφάγος από μικρή, οφείλω να πω πως είναι πολλά. Τελευταία διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την «Ουράνια Προφητεία» του James Rendfield.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Μετά από 7 χρόνια ζωγραφικής και επισκέψεις σε πινακοθήκες, καταλήγω ότι ο El Greco - Δομίνικος Θεοτοκόπουλος με ελκύει περισσότερο με την τεχνική του και τη χρωματική του παλέτα.
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Βαθύ κόκκινο, το χρώμα της ενέργειας και της ζωής.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Ότι έχω οικογένεια και φίλους που με αγαπούν και με στηρίζουν.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Βορειοελλαδίτισσα και τσίπουρο πάνε μαζί! Μετά από σεμινάρια γευσιγνωσίας, εκτίμησα πολύ το κρασί. Αν είναι παλαίωσης, από ξινόμαυρο, ακόμη καλύτερα! 
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Γηράσκω αεί διδασκόμενη.. και προσπαθώ να διορθώνω τα λάθη μου προτού χρειαστεί να μετανιώσω γι αυτά...
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Την ανειλικρίνεια και τη διπροσωπία.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Μου αρέσει ο αθλητισμός πάρα πολύ. Για μένα σημαίνει άσκηση στην αυτοπειθαρχία.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο χαμός ενός δικού μου προσώπου.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Θα έλεγα ψέμματα μόνο για να μην στενοχωρήσω κάποιον πχ. σε θέματα υγείας.
Ποιο είναι το μότο σου;
Είναι δύο:
“Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο” (Γκάντι)
“O άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί”(Γκ.Γκ.Μάρκες)
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Ήρεμα, αν είναι δυνατό.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
«Κυρία μου έγινε κάποιο λάθος, γυρίστε πίσω στη γή»!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Εγρήγορση, σπιντάρισμα, αισιοδοξία, για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΛΟΠΟΤΑΜΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ
    ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΥΤΟ ΣΑΚΚΙΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση