GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Έλληνας που έκανε «φύλλο και φτερό» τη Μπαρτσελόνα

Μια ξεχωριστή διάκριση επιφύλαξε σε έναν έλληνα τεχνικό η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία βράβευσε τον Αθανάσιο Τερζή. Ο συ...


Μια ξεχωριστή διάκριση επιφύλαξε σε έναν έλληνα τεχνικό η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία βράβευσε τον Αθανάσιο Τερζή.
Ο συμπατριώτης μας είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων σχετικών με το άθλημα, με το τελευταίο να βάζει στο μικροσκόπιο την κορυφαία ομάδα των τελευταίων (το λιγότερο) ετών, την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα την περίοδο 2010-11.
Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Τερζής για την τιμητική αυτή διάκριση:
Για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γράψει βιβλία για το ποδόσφαιρο:
«Η αγάπη για το άθλημα με οδήγησε εδώ. Πριν έξι χρόνια σταμάτησα να αγωνίζομαι ως ποδοσφαιριστής. Εκείνη την εποχή ήταν στα φόρτε της η Πόρτο του Μουρίνιο αλλά ακολούθησε η καλύτερη όλων, η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα. Τα πρώτα βιβλία τα έγραψα στα ελληνικά, αλλά το συγκεκριμένο γράφτηκε στα αγγλικά απευθείας».

Για το τι έκανε ξεχωριστή την Μπαρτσελόνα της περιόδου 2010-11:
«Είναι ο σύνθετος ο τρόπος παιχνιδιού, με πολλές επιλογές στην επιθετική ανάπτυξη. Γι’ αυτό κιαι οι καλά οργανωμένες άμυνες δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν εκείνη την Μπαρτσελόνα».
Για το βραβείο που έλαβε από τα χέρι του Αρίγκο Σάκι:
«Υπάρχει ένα βραβείο λογοτεχνίας που δίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία για τα καλύτερα βιβλία σχετικά με το ποδόσφαιρο. Ο εκδότης μου έστειλε και το δικό μου ως υποψήφιο και είχα την ευτυχία να βραβευθεί από την επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο Αρίγκο Σάκι… Η χαρά μου ήταν διπλή επειδή βραβεύτηκε στην Ιταλία, την πατρίδα της τακτικής και ήρθε από τον συγκεκριμένο προπονητή».
Για τους Έλληνες τεχνικούς και οπαδούς:
«Οι Έλληνες τεχνικοί έχουν πολλές δυνατότητες. Ίσως το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου να ευθύνεται στο να μην ζητούν οι μεγάλες ομάδες έναν Έλληνα προπονητή. Η αναγνώριση έρχεται από το εξωτερικό. Πολλές φορές δεν δίνουμε μεγάλη σημασία σε προσπάθειες όπως τη δική μου. Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχει πάντως κι άλλος Έλληνας, ο Μιχάλης Τσοχατζίδης που έχει γράψει και αυτός ένα βιβλίο ιδιαίτερα αξιόλογο και με πολύ καλές πωλήσεις. Αν ο φίλαθλος γνωρίσει καλύτερα το σπορ, θα μπορεί να καταλαβαίνει καλύτερα και θα τον συγκεντρώσει προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση