GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν εάν τεθεί θέμα Βαρωσίων»

Εάν το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων μεταφερθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτές θα καταρρεύσουν, υποστήριξε ο πρόεδ...



Εάν το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων μεταφερθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτές θα καταρρεύσουν, υποστήριξε ο πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος – Εθνικές δυνάμεις, Σερντάρ Ντενκτάς, λέγοντας πως τα...
Βαρώσια είτε θα ανοίξουν για εγκατάσταση κάτω υπό ειδική νομοθεσία υπό την κηδεμονία του ψευδοκράτους ή θα πρέπει να αναμένεται η συνολική λύση του Κυπριακού.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σε δηλώσεις του στο τ/κ "πρακτορείο" ειδήσεων ΤΑΚ, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι το θέμα είναι λεπτομερές και σύνθετο. Εξέφρασε την άποψη ότι δεν είμαστε κοντά σε λύση, ενώ ισχυρίστηκε ότι παρά την ευέλικτη και εποικοδομητική προσέγγιση της τ/κ πλευράς, η ε/κ δεν επέδειξε βούληση για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τώρα. "Η επιθυμία τους για επαναδιαπραγμάτευση κάθε θέματος από την αρχή είναι μια ένδειξη ότι θέλουν να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση".

Υποστήριξε δε ότι το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας είχε γίνει αποδεκτό από τις δύο πλευρές πριν από χρόνια και ισχυρίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις θα επηρεαστούν αρνητικά από την υποχώρηση της ε/κ πλευράς στο θέμα αυτό. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνέχισε, χρειάζεται προσοχή και εάν καταλήξουν σε μια εξαναγκαστική και βιαστική λύση συμφωνία, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες και η συμφωνία που θα επιτευχθεί μόνο για χάρη μιας συμφωνίας "θα μπορούσε να έχει την τύχη της Δημοκρατίας του 1960 και αυτό θα οδηγήσει σε μια τραγωδία", όπως είπε.
Για τον Σερντάρ Ντενκτάς είναι ξεκάθαρο σε ποια κεφάλαια θα υπάρξει πρόβλημα και αυτά είναι το εδαφικό και το περιουσιακό. "Εξάλλου αυτό που τραβά την προσοχή είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κεφάλαιο στο οποίο υπάρχει οριστική συμφωνία". Όταν, πρόσθεσε, ο Ε/κ διαπραγματευτής ζητεί επαναδιαπραγμάτευση ακόμη και ζητημάτων στην οικονομία και την ΕΕ όπου παλιότερα υπήρξε συμφωνία, τότε οι δηλώσεις πως "σε μερικούς μήνες μπορεί να βρεθεί λύση" είναι αντίθετες.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι είναι φυσικό το θέμα του εδαφικού να συζητηθεί στο στάδιο του πάρε – δώσε , αλλά δεν πρέπει να υπάρξει μια προσέγγιση πως η διόρθωση των "συνόρων" θα ανοίξει το δρόμο για προσφυγοποίηση. "Πρέπει να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα με βάση το οποίο θα γίνουν πρόσφυγες ο μικρότερος αριθμός ατόμων".
Για το θέμα του φυσικού αερίου, ο πρόεδρος του ΔΚ είπε ότι οι Τ/κ είναι συνιδιοκτήτες στην Κύπρο και ως εκ τούτου είναι ισότιμοι εταίροι όλων των φυσικών πόρων του νησιού, συμπεριλαμβανομένων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Σε περίπτωση πιθανής συμφωνίας, το θέμα των υδρογονανθράκων θα πρέπει να προσεγγίζεται υπό το φως αυτής της πραγματικότητας, υποστήριξε.

Τέλος ανέφερε ότι σε ένα πιθανό δημοψήφισμα δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι πολίτες του ψευδοκράτους, όπως και στην ε/κ πλευρά οι δικοί τους πολίτες, όπως είπε.

alithia.com.cy

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΑΥΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 100%, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση