GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βροχή "πνίγει" τους έλληνες κτηνοτρόφους

Γράφει ο Αλέξανδρος Μπίκας Σημαντική επιβάρυνση για τις εκμεταλλεύσεις των ελλήνων κτηνοτρόφων έχει επιφέρει το τελευταίο δι...



Γράφει ο Αλέξανδρος Μπίκας
Σημαντική επιβάρυνση για τις εκμεταλλεύσεις των ελλήνων κτηνοτρόφων έχει επιφέρει το τελευταίο διάστημα ο καιρός.
Οι πολλές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με τον ούτως ή άλλως βροχερό χειμώνα που διήνυσε η χώρα έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς παραγωγούς. Κι αυτό γιατί αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να κρατούν τα ζώα σταυλισμένα περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα, με αποτελέσμα να πρέπει να τα ταΐζουν με έτοιμη τροφή, κάτι που μεγαλώνει τα έξοδά τους.

Συν τοις άλλοις, οι βροχές έπληξαν σημαντικά και τις εν δυνάμει κτηνοτροφικές καλλιέργειες, όπως τη μηδική, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή τους.

Απανωτά λοιπόν τα χτυπήματα για την ελληνική κτηνοτροφία στην ύπαιθρο που προσπαθεί να σταθεί στα «πόδια της» και να συνεχίσει να τροφοδοτεί τους οικογενειακούς προύπολογισμούς με τα όποια έσοδα. όλα αυτά λίγο μετά το Πάσχα, οπότε οι κτηνοτρόφοι έκαναν λόγο για μια χρονιά: "ούτε με κρύο, ούτε με ζέστη", αναφερόμενοι στην αγορά των αμνοεριφίων.
paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση