GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Νότιο Σουδάν επισκέπτεται ο Μπαν Κι-μουν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Νότιο Σουδάν, επιχειρώντας να προωθήσει τις προσπάθ...



Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Νότιο Σουδάν, επιχειρώντας να προωθήσει τις προσπάθειες αποκατάστασης της ειρήνης στη χώρα που ξεκληρίζεται από εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος συνοδεύεται από εθνοτικές σφαγές, ανακοίνωσε η τοπική αποστολή του ΟΗΕ (Minuss).

Είναι η δεύτερη ειρηνευτική αποστολή σε διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά την επίσκεψη, την Παρασκευή, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι κι ενώ ο ΟΗΕ και η Ουάσινγκτον έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο «γενοκτονίας» και «λιμού» στη χώρα.
Οι μάχες συνεχίζονται παρά την εκεχειρία που υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου στην Αντίς Αμπέμπα και παρά τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας είναι σε νεκρό σημείο.
«Από τότε που ξέσπασε η παρούσα κρίση, ο γενικός γραμματέας κάλεσε επανειλημμένα τους επικεφαλής των δύο στρατοπέδων να βρουν μια πολιτική λύση και να τερματίσουν άμεσα τη βία που έχει προκαλέσει δεινά σε τόσους αθώους πολίτες» επισημαίνει η Minuss ανακοινώνοντας την άφιξη του γενικού γραμματέα.
Ο Μπαν Κι-μουν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν Σάλβα Κίιρ. Αναμένεται επίσης να επισκεφθεί μια από τις οκτώ βάσεις του ΟΗΕ, όπου 80.000 Νοτιοσουδανοί έχουν καταφύγει και ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση