GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την πρόταση μομφής, στη Βουλγαρία

Αναβλήθηκε η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, που κατέθεσε το GERB, λόγω έλλειψης απαρτίας...



Αναβλήθηκε η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, που κατέθεσε το GERB, λόγω έλλειψης απαρτίας.

«Το έχω ξαναπεί, ότι δύο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές δεν είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για πολιτικό διάλογο για τα εσωτερικά, αλλά για τα ευρωπαϊκά θέματα. Θέλω να υπογραμμίσω, πάντως, ότι θεωρώ πολύ σημαντικό τον διάλογο για τον ενεργειακό τομέα [...] Επειδή πιστεύω ότι υπάρχει ομόφωνη βούληση για την εξυγίανση του στρατηγικού αυτού τομέα της οικονομίας, με κοινή προσπάθεια όλων μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι σχολιάζοντας την απόφαση για την αναβολή.

Πριν από μία εβδομάδα, ο κ. Ορεσάρσκι είχε χαρακτηρίσει «εκδήλωση κακού γούστου» τη διεξαγωγή της συζήτησης για τον ενεργειακό τομέα στις παραμονές των ευρωεκλογών αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «για μία εβδομάδα ο τομέας της ενέργειας ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπόικο Μπορίσοφ χαρακτήρισε «ψεύτες και φοβητσιάρηδες» τους βουλευτές της συμπολίτευσης, επειδή μόνο 19 εξ αυτών έδωσαν το παρών σήμερα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Στις δηλώσεις του στα βουλγαρικά ΜΜΕ, μετά το αναμενόμενο «ναυάγιο» της συζήτησης την ημέρα της ολοκλήρωσης της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Μπορίσοφ κάλεσε επίσης -μεταξύ άλλων- τον κ. Ορεσάρσκι «να υποβάλει την παραίτησή του, αφού είναι μόνο 19 οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν», όπως τόνισε.

Η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την τέταρτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που καταθέτει το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ GERB. Η πρόταση αφορά στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης υπό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Στην πρόταση μομφής που κατέθεσε το GERB αναφέρει πολιτικές πιέσεις στην Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας DKEVR να αφαιρέσει τις άδειες από τις ξένες εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν στη Βουλγαρία. Στην πρόταση μομφής γίνεται, επίσης, ειδική μνεία στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, ένα έργο που, σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, καταρρέει εξαιτίας του νυν υπουργού Ενέργειας Ντράγκομιρ Στόινεφ.

Τουλάχιστον 121 βουλευτές θα πρέπει να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση Ορεσάρσκι. Σημειώνεται ότι το GERB έχει 94 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση