GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίμα και στην Οδησσό - Αρκετοί νεκροί σε συγκρούσεις

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Οδησσό, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους και υποστηρικτές της μεταβατικής κυβ...



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Οδησσό, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους και υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Η αστυνομία κάνει λόγο για τρεις νεκρούς. "Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν", δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη, όπου η πλειονότητα των δημοτών είναι ρωσόφωνοι.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό, έναν άνδρα που υπέκυψε μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στον πνεύμονα.
Πολλές εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε μια πορεία περίπου 1.500 φιλοκυβερνητικών στο κέντρο της Οδησσού.
Νωρίτερα ο μεταβατικός Ουκρανός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατήγγειλε οτι “σαμποτέρ” επιχείρησαν να περάσουν στο ουκρανικό έδαφος, κάτι που διέψευσε η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία κρατικής ασφάλειας(FSB).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, η υπηρεσία ελέγχου των συνόρων, η οποία υπάγεται στην FSB, ανακοίνωσε πως οι πληροφορίες της ουκρανικής πλευράς περί απόπειρας «ομάδων σαμποτέρ» να περάσουν από τη Ρωσία στην Ουκρανία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίτερα ότι οι συνοριοφύλακες της Ουκρανίας απέτρεψαν προσπάθειες Ρώσων «ένοπλων σαμποτέρ» να μπουν στη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Για τρίτη φάση κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας ετοιμάζονται ΗΠΑ - Γερμανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ομάδες των ενόπλων που δρουν στην ανατολική Ουκρανία ώστε να πειστούν να σταματήσουν τις αποσχιστικές ενέργειές τους, απειλώντας με νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ μετά τις συνομιλίες τους, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε επίσης ότι θα κινηθεί γρήγορα και θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν διαταράξει τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το τέλος του μήνα στην Ουκρανία. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το επόμενο βήμα θα αφορά κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας και ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε αυτές εάν η Ρωσία παρεμποδίσει την εκλογική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχει έτοιμο ένα πακέτο μέτρων που θα επηρεάσει περαιτέρω την ανάπτυξη και την οικονομία της Ρωσίας, αλλά ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο τηρούν ενιαία στάση όσον αφορά το "κόστος" που πρέπει να επιβληθεί στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία ενώ η καγκελάριος Μέρκελ επισήμανε από την πλευρά της ότι οι πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας θα καταστούν αναπόφευκτες εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ουκρανία.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απόψεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι η Μόσχα δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της γειτονικής χώρας, ούτε να υπαγορεύει την εξωτερική και εσωτερική πολιτική της.

Η Μέρκελ είπε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμοι να συναντηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, εφόσον χρειαστεί. "Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που προετοιμάζουμε. Θα προχωρήσουμε στο τρίτο στάδιο των κυρώσεων. Υπογραμμίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κατ' ανάγκη αυτό που επιθυμούμε", κατέληξε.

1 σχόλιο

  1. Τα ρέστα τους παίζουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ( τηλεόραση, διαδίκτυο) με τους δημοσκόπους για να επηρεάσουν με στημένα γκάλοπ τη κοινή γνώμη και να δώσουν σωσίβιο σε όσους χρεοκόπησαν τους Έλληνες, δηλαδή στα κόμματα της ΝΔ, της Ελιάς- Πασόκ, με τη σιωπηλή στήριξη Ποταμιού και Δημάρ.

    Θεωρούν τους Έλληνες ηλίθιους ότι, δηλαδή, θα πάνε στη κάλπη να ξαναβγάλουν τα μάτια τους, αφού από τον Ιούνιο θα έρθουν νέα μέτρα, οι φόροι στα εισοδήματα και τα ακίνητα είναι πολλαπλάσιοι από πέρσι, ενώ θα κοπούν συντάξεις,εφάπαξ, περικοπές θα γίνουν εκ νέου σε υγεία και παιδεία, απολύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί ( παρά τη μεγάλη μετανάστευση ).
    Μοναδική ελπίδα του κόσμου είναι να πάρουν πολύ μεγάλα ποσοστά ο Σύριζα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και να ψηφιστούν οι υποψήφιοι τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Πολλοί, αγανακτισμένοι από το πολιτικό σύστημα, θα στραφούν προς την Χ.Α και λιγότερο προς το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Η Ελλάδα πρέπει να στείλει μαχητές ευρωβουλευτές, όχι μαριονέτες που θα ακούνε ότι λέει η Μέρκελ. Όχι ΝΔ, όχι Ελιά, όχι Ποτάμι, όχι Δημάρ, όχι Λάος, όχι αποχή, όχι λευκό ή άκυρο.

    Όλη η Ευρώπη αντιδρά στο Λαϊκό και Σοσιαλιστικό κόμμα. Παντού είναι πρώτα κόμματα που θέλουν μια άλλη Ευρώπη, όχι αυτή των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων και των λίγων ! Μαυρίστε στις 3πλές κάλπες τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- Ελιάς, του Ποταμιού, της Δημάρ και του Λάος. Δώστε ανάσα ελευθερίας στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας. Να τελειώνουμε με τα πολιτικά τζάκια και την ολιγαρχία που μας χρεοκόπησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση