GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο ακμαιότατο δεν είναι το ηθικό. Στο ζενίθ η απαισιοδοξία των Ελλήνων για την οικονομία

Το 56% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει στο επόμενο 12μηνο. Δεν πείθονται από τους ισχυρ...


Το 56% των πολιτών στην Ελλάδα πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει στο επόμενο 12μηνο. Δεν πείθονται από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την ανεργία
Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το 56% των πολιτών στην Ελλάδα (-7% σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου) πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι χειρότερη του επόμενους 12 μήνες, ενώ το 16% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) των συμπολιτών μας θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% (-5% σε σχέση με το Νοέμβριο) σε ότι αφορά τις αρνητικές προσδοκίες και 24% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) για τις θετικές προσδοκίες.
Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 97% των Ελλήνων και το 65% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας τους είναι κακή.

Ο φόβος για την απασχόληση
Επίσης, το 60% των Ελλήνων πιστεύουν ότι τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα θα επιδεινωθεί (29% στην ΕΕ) και το 14% ότι θα βελτιωθεί (23% στην ΕΕ).

Παράλληλα, το 24% των Ελλήνων εκτιμούν ότι η προσωπική τους κατάσταση όσον αφορά την απασχόληση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο (9% στην ΕΕ) και το 14% πως θα βελτιωθεί (19% στην ΕΕ).

Ακόμη για το 65% των Ελλήνων (49% στην ΕΕ) η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (47% των Ελλήνων και 29% στην ΕΕ) και οι υψηλοί φόροι (21% στους Έλληνες και 12% στους «28»).

Σε προσωπικό επίπεδο οι υψηλοί φόροι είναι το μείζον θέμα για το 35% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και ακολουθούν η ανεργία για το 28% των συμπολιτών μας (21% στην ΕΕ), η κατάσταση του νοικοκυριού τους για το 29% των Ελλήνων (16% στην ΕΕ) και η αύξηση των τιμών για το 23% των Ελλήνων (38% στην ΕΕ).
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι κερδοσκόποι επιδιώκουν να μη ψηφιστούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του Σύριζα ή άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων και να αποκλειστούν από το β' γύρο, ώστε να κερδίσουν τις περιφέρειες οι υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να μπορούν να διατηρούν το κομματικό κράτος για άλλα 4 χρόνια.

    Ξυπνήστε ! Η αποχή, το λευκό, το άκυρο, η ψήφος σε μικρούς υποψηφίους βοηθά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να γκρεμίσουμε το σάπιο κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μαυρίστε τους. Μη ψηφίσετε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες που ανήκουν επίσημα ή ανεπίσημα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημάρ. Ελευθερώστε μας από όσους μας χρεοκόπησαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση