GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Είμαστε η υπεύθυνη πολιτική δύναμη»

Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ώστε να αλλάξει η ακολουθούμ...


Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ώστε να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική, τόνισε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Παράλληλα, για μια ακόμα φορά, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης της κεντροαριστεράς, περιγράφοντας και το πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν έχει προωθήσει την πολιτική της ενοποίηση, δεν έχει εξασφαλίσει την ενιαία οικονομική πολιτική, δεν έχει απάντηση στα ζητήματα της κοινοτικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα συναντιέται με μια Ευρώπη η οποία δεν έχει δώσει απάντηση στο ζήτημα της ανάπτυξης, δεν έχει δώσει απάντηση στο τεράστιο ζήτημα της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική στην Ευρώπη. «Η συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται, η πολιτική της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχει λειτουργήσει ως ένας ασφυκτικός κορσές, έχει οδηγήσει στη λιτότητα, την ύφεση με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανεργία. Καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των καινούργιων συσχετισμών που θα διαμορφωθούν να κινηθεί προς τα μπροστά», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει τα ζητήματα της κοινωνικής συνοχής, κάθε μέρα με τη στάση της θα απομακρύνει τους πολίτες από το κοινό όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης.
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη του ανακαθορισμού των πολιτικών συσχετισμών. «Στο όνομα των ευρωεκλογών συναντιούνται και ζητήματα που αφορούν στην ασκούμενη στο εσωτερικό της χώρας πολιτική. Μια βαθειά συντηρητική πολιτική που είναι βαθύτατα νεοφιλελεύθερη και πρέπει να αλλάξει. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γι’ αυτό πρέπει να ανακαθοριστούν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Η Δημοκρατική Αριστερά μιλάει για την ανάγκη του ευρωπαϊκού δρόμου αλλά ταυτόχρονα μάχεται, αγωνίζεται να αλλάξει και η πολιτική στο εσωτερικό της χώρας» τόνισε.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στις πρωτοβουλίες του κόμματος του για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι πρωτοβουλίες μας δεν σταματούν στην ημεροχρονολογία των ευρωεκλογών αλλά εκτείνονται και πέραν αυτής. Γιατί έχουμε τη βεβαιότητα όσο και την πολιτική εκτίμηση ότι η κεντροαριστερά με προοδευτικό περιεχόμενο, με προοδευτικό πρόσημο, είναι η πλειοψηφικη κοινωνική δύναμη».
«Η κεντροαριστερά είτε θα υπάρξει ως προοδευτική είτε δεν θα υπάρξει καθόλου. Δεν μας αφορά η κεντροαριστερά η οποία είναι παρακολούθημα μιας βαθειάς συντηρητικής πολιτικής. Δεν μας αφορά η κεντροαριστερά που είναι παρακολούθημα και παραπλήρωμα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Μας αφορά όμως μια κεντροαριστερά που συσπειρώνει και εκφράζει δυναμικά γνήσιες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστειλε και ένα μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας: « Δώστε μας δύναμη για να δώσομε λύσεις. Είμαστε η υπεύθυνη πολιτική δύναμη».
Τέλος, ο κ Κουβέλης αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστήριξε ότι αυτό που διεκδικούν οι πολίτες είναι να υπάρχει μια αυτοδιοίκηση που να μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματά τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. ΣΚΕΤΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΕΙΣΤΕ
    ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΓΥΝΑΙΟ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
    ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΑΣΕ ΜΠΙΣΤΗΔΕΣ ΔΡΑΦΩΝΕΣ ΣΚΕΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φορολογικά μέτρα του Στουρνάρα και τα χαράτσια του Βενιζέλου, ο νέος φόρος στα ακίνητα, η κοροιδία με το μέρισμα που δόθηκε για εξαγορά ψήφων,οι κατασχέσεις που έπονται των εκλογών, ο νέος ληστρικός φόρος στα ακίνητα και οι νέες μειώσεις στις συντάξεις επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

    Αντίθετα με τις στημένες δημοσκοπήσεις, όποιος γυρνάει στην αγορά και στα καφενεία, βλέπει ένα εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα στους υποψηφίους του Σύριζα και της Ελλ. Αυγής και καταβαράθρωση των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών ( επίσημων και ψευτοανεξάρτητων ) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- Ελιάς.

    Το μεγαλύτερο γέλιο, όμως, θα έχουν οι ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ θα πέσει πολύ κάτω από 15% και η Ελιά - Ποτάμι κάτω από 4%, γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Βλέποντας τα στημένα γκάλοπ που προσπαθούν τεχνητά να φουσκώσουν τα ποσοστά της ΝΔ, της Ελιάς, του Ποταμιού και της Δημάρ, ενώ ήθελε να ψηφίσει μικρότερα κόμματα, τώρα συσπειρώνεται στα 4 ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών για να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε μακροπρόθεσμα : Σύριζα, Χρ. Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ, οι οποίοι φαίνονται στα μάτια πολλών ως λύση για δυναμική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο !

    Δηλαδή, με τα στημένα γκάλοπ οι ψηφοφόροι οργίστηκαν ακόμα πιο πολύ και θα δούμε τεράστια ποσοστά στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του Σύριζα και της Ελλην. Αυγής. Ο κόσμος τρέμει τις κατασχέσεις σπιτιών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και τους φόρους στα εισοδήματα και ακίνητα. Θέλει να τιμωρήσει για την ανεργία, τη φτώχεια, τα συσσίτια, τις ουρές στην εφορία και στη ΔΕΗ, για τα παιδιά του που μοναδικό μέλλον έχουν τα 5μηνα του ΕΣΠΑ, δηλαδή το απόλυτο κενό.

    Προς έκπληξη των δημοσκόπων, η μάχη αυτή τη Κυριακή θα δοθεί μεταξύ Σύριζα και Ελληνικής Αυγής για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε κεντρικούς δήμους και σε όλες τις περιφέρειες, ενώ ο κόσμος φαίνεται να στηρίζει και υποψηφίους των ΑΝΕΛ,όπως ο Π. Χαϊκάλης στην Αττική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση