GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαιώθηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Δεκτή κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Γιάννη ...


Δεκτή κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Γιάννη Καρούζο, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η διαθεσιμότητά τους.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών, με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγαν με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, δικαιώνει τις 397 αιτούσες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Με την απόφασή του, όπως αναφέρει ο συνήγορος των καθαριστριών, το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το δικαστήριο διατάσσει να γίνει προσωρινά εκτελεστή ή όχι η απόφασή του.
Οι 397 καθαρίστριες, από το σύνολο των 465 που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είχαν προσφύγει θεωρώντας παράνομη και αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ισούται με απόλυση.
Σημειώνεται ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι κρίσιμη, καθώς την Παρασκευή, ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών.
Ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος, χαρακτηρίζει «απόφαση-σταθμό» την κρίση του δικαστηρίου, καθώς «τίθεται εκποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός».
Πηγή: www.protothema.gr

4 σχόλια

  1. για σε ολους τους ελληνες και τις ελληνιδες μπειτε στο http://powernewsgreece.blogspot.gr/ για ειδησεις με νοημα .δουλευουμε εθελοντικα χωρις κερδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαμός τα τελευταία 24ωρα. Ο κόσμος, αγανακτισμένος από τις φορολογικές δηλώσεις και τους φόρους στα ακίνητα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, την ακρίβεια, την κοροιδία με το κοινωνικό μέρισμα, τις απειλές για κατασχέσεις σε σπίτια και καταθέσεις, στρέφεται και ψάχνει σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους δήμους, να ψηφίσει υποψηφίους που ανήκουν στον Σύριζα, στους ΑΝΕΛ, στην Ελληνική Αυγή, το ΚΚΕ. Υπάρχει περίπτωση και στους κεντρικούς δήμους και σε όλες τις περιφέρειες να καταψηφιστούν και να αποκλειστούν από το β' γύρο οι υποψήφιοι της ΝΔ και της Ελιάς-Πασόκ.

    Ο κόσμος κατάλαβε ότι του ετοιμάζουν νέα μέτρα και περικοπές σε εφάπαξ και συντάξεις και θα τους μαυρίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όποιος τριγυρνά σε λαϊκές αγορές, καφενεία, παντού, όλοι θέλουν να μαυρίσουν τους επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ μιλάνε για ψήφο σε υποψηφίους δημάρχους που στηρίζει ο Σύριζα, η Ελλ. Αυγή και οι ΑΝΕΛ ( Καπερνάρος, Χαϊκάλης ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργούν οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την παρουσία παράκεντρων εξουσίας στο ανεβοκατέβασμα πρωθυπουργών και κυβερνήσεων, ερήμην του ελληνικού λαού.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε ως πρωθυπουργός και αυτοί που τον επέβαλαν ήταν «στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι».

    Αυτό αποδεικνύει ότι όλοι οι φόροι και τα χαράτσια επιβλήθηκαν από κυβερνήσεις χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Σήμερα κιόλας ο Ελληνικός λαός,με τη ψήφο του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πρέπει να σβήσει από το πολιτικό χάρτη το ΠΑΣΟΚ ( Ελιά ) και τη Νέα Δημοκρατία για όσα έκαναν εις βάρος μας εδώ και 34 χρόνια ! Κι οι ίδιοι ομολογούν απροκάλυπτα ότι άγονται και φέρονται από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαύρισε μαζικά τους καταστροφείς της χώρας Σαμαρά-Βενιζέλο και τον αχυράνθρωπο-μαριονέτα, τσόντα της Διαπλοκής, Στ. Θεοδωράκη.

    Καμία άλλη ανοχή στα δοσίλογα λαμόγια, που κατέστρεψαν τη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια.

    Σκέψου τις 6000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα νεαρά παιδιά μας, που ξενιτεύονται, τους συνταξιούχους που ψάχνουν στα σκουπίδια!

    Τι να ψηφίσεις; Ψήφισε αυτόν, που χτυπά αδυσώπητα και με γκεμπελίστικες μεθόδους η Διαπλοκή, μέσα από τα ΜΜΕ της, τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτόν που φοβάται και χτυπά διαρκώς ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ που χτυπά σήμερα, συγκυριακά (και ψηφοθηρικά), ενώ μέχρι χτες τον έγλειφε!

    Αυτό να ψηφίσετε! Να απαλλαγεί επιτέλους ο τόπος από τους δυνάστες και βιαστές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση