GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έρευνα για τα βίαια επεισόδια στην Οδησσό»

Η Ρωσία υποστήριξε ότι θα ήταν «παράλογο» να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία στις 25 Μαΐου εκτός και αν η κυβέρνηση ...

Η Ρωσία υποστήριξε ότι θα ήταν «παράλογο» να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία στις 25 Μαΐου εκτός και αν η κυβέρνηση του Κιέβου διακόψει τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των αυτονομιστών στις ανατολικές επαρχίες της χώρας και ξεκινήσει πανεθνικό διάλογο με αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε επίσης ότι θα πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος τα βίαια επεισόδια που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα στην Οδησσό.

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο Λαβρόφ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της Μόσχας για την αντίδραση του Κιέβου στις προτάσεις της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Οι αρχές του Κιέβου «αμφισβητούν την προοπτική των προσπαθειών του ΟΑΣΕ να ξεκινήσει έναν πανεθνικό διάλογο» με τη συμμετοχή όλων των πλευρών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τη συνομιλία που είχαν οι δύο υπουργοί.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση