GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστοσελίδα από τη Τουρκία προσκαλεί τους επισκέπτες στην Παναγία Σουμελά

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, κοντά στην Τραπεζούντα, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της τουρκικής ε...



Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, κοντά στην Τραπεζούντα, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Ηurriyet, προσκαλώντας επισκέπτες.

Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται στο όρος Μελά (όπως ονομάζεται σήμερα).
Το μοναστήρι ιδρύθηκε στα 386 μΧ επί του Βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδόσιου (375 - 395). Σύμφωνα με την παράδοση, δύο ιερωμένοι το ίδρυσαν όταν ανακάλυψαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας σε σπήλαιο της περιοχής.
Σήμερα το μοναστήρι αποτελεί τουριστική ατραξιόν. Περιβάλλεται από δάση και ποτάμια που συντελούν στην διαμόρφωση ενός μαγευτικού τοπίου, εκτός από την θρησκευτική του σπουδαιότητα.
Όταν πραγματοποιεί λειτουργία στο μοναστήρι, που βρίσκεται «κρεμασμένο» σε γκρεμό στην ενδοχώρα της Τραπεζούντας, (λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα), ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συγκεντρώνονται πιστοί από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Γεωργία την Τουρκία και τις ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό του ναού, παρά την εγκατάλειψη χρόνων, ορισμένες αγιογραφίες είναι διατηρημένες.
Για να επισκεφτεί κάποιος το μοναστήρι, θα πρέπει να ανέβει πολλά σκαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση