GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβληματισμοί άνεργου νέου

Ας ξεκινήσουμε, απλά! Είμαι νέος, μορφωμένος, με αρχές (...δυστυχώς) και  άνεργος. Άνεργος “κατ επιλογήν” διότι προσπαθώ εδώ ...



Ας ξεκινήσουμε, απλά! Είμαι νέος, μορφωμένος, με αρχές (...δυστυχώς) και  άνεργος.

Άνεργος “κατ επιλογήν” διότι προσπαθώ εδώ και καιρό να μην γίνω “σερβιτόρος” αλλά να υπηρετήσω το επάγγελμα που σπούδασα. Δυστυχώς όπως βλέπω ,θα καταλήξω να κάνω δουλειά χειρωνακτική, ανειδίκευτου εργάτη ώστε να μπορέσω να ζήσω.

Πέρα από όλα αυτά, είμαι ένας βαθύτατα πληγωμένος ΕΛΛΗΝΑΣ, ο οποίος απεχθάνεται την αδικία.

Πλέον όμως έχω εξελιχθεί. Το κράτος αλλά και οι συμπολίτες μου με βοήθησαν, να εξελιχθώ σε κάτι μισητό για έμενα μέχρι σήμερα.”Ρουφιάνο”! Ρουφιάνος για να διεκδικώ τα αυτονόητα. Ρουφιάνος για να διεκδικήσω την αξιοπρέπεια μου. Ρουφιάνος για να μπορέσω να ζήσω τη ζωή που δικαιούμαι λόγω των προσόντων μου!
Το ρουσφέτι ακόμη καλά κρατεί. Οι πελατειακές σχέσεις των κομμάτων καλά κρατούν.
Πότε θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς προσόντα; (Και να προσληφθεί 1 στους δέκα ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΣ!)
Πότε θα σταματήσουν να παίρνουν επιδόματα όσοι , όχι απλά έχουν χρήματα να καλύψουν τα προς το ζην, αλλά με τα επιδόματα καλύπτουν το εύ ζην, ίσως και κάτι παραπάνω!
Πότε θα πιάσουν τις “μαϊμού” άγαμες θυγατέρες που με τη σύνταξη τους τρέφουν και παιδιά αλλά και συζύγους παρακαλώ; (που κοροϊδεύουν πρώτα από όλα την νοημοσύνη μας και μετά το κράτος)
Πότε θα σταματήσουν οι “πελατειακές σχέσεις” Κράτους – Πολίτη; (όλοι κατάλαβαν τι εννοώ).
Πρόταση δική μου, ας καταργηθεί το 8άρο, ας γίνει 6άρο και 4άωρα, με μειωμένους έστω μισθούς. Τουλάχιστον έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δουλεύουν. Ένας τρόπος να λυθεί η ανεργία, να βρούνε ξανά λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ κλπ.

Εγώ θίγω 2-3 θέματα. Φωνή Έχουμε, ας ακουστούμε για άλλη μια φορά!
Αναγνώστης

2 σχόλια

  1. Νεαρέ μας φίλε. Ωραία τα γράφεις όλα (περί ρουσφετιών, περί δημοσίων υπαλλήλων, περί πελατειακών σχέσεων κλπ) Όμως σε ένα σημείο σε βρίσκω εκτός πραγματικότητας για να μην πω φάουλ. ΔΙαφάινεται μια αδιόρατη υπεροψία στα λόγια σου. Νομίζεις ότι είσαι καλύτρος από τους σερβιτόρους και τους άλλους χειρονακτικά εργαζόμενους. Ξέρω θα το αρνηθείς αλλά έτσι είναι. Τι θα πει θέλω να υπηρετήσω αυτό που σπούδασα? Και αν δεν προκύψει ευκαιρία θα μείνεις άνεργος: Να πας να δουλέψεις οπουδήποτε. Όχι μόνο θα κερδίσεις χρήματα αλλα΄θα δεις και τι πραγματικά σημαίνει άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τα περι επιστήμης κλπ είναι μπούρδες. Και σύ ένας αχθοφόρος της τεχνολογίας είσαι. Επειδή ξέρεις ένα δυο μαθηματικούς τύπους παραπάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον παραπάνω σχολιασμό, έχω να πω πως καλά τα λες αλλα είναι νέος έχει όνειρα, σπουδασε για να προσφέρει το κάτι παραπάνω και ίσως κατι πολύ παραπάνω απο το απλά να εφαρμόσει "1-2 τύπους". Ίσως αυτος να είναι αυριο η λύση σε ενα πρόβλημα που θα έχεις εσυ, μπορεί να την ξέρει ήδη , μπορει και να την δημιουργήσει. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΤΕΛΙΚΑ! Οσο για τις χειρονακτηκες εργασίες εχω να πω πως δεν γίνεται να σπουδάσουμε όλοι για πολλους και ευνόητους λογους!

    ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΓΑΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. Ας πατήσουμε κάτω όσους μας σταματάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση