GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανδραβίδα: Ο δολοφόνος διαρρήκτης χτύπησε πισώπλατα τον άτυχο αστυνομικό

Πισώπλατα ήταν τα μοιραία χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατο του 35χρονου αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζακλή από τον 30χρονο Ρομά. Όπως αν...


Πισώπλατα ήταν τα μοιραία χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατο του 35χρονου αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζακλή από τον 30χρονο Ρομά.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νίκος Ιωαννίδης, παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο άτυχος αστυνομικός και πατέρας δύο παιδιών δέχθηκε δύο χτυπήματα στην αριστερή ωμοπλάτη τα ξημερώματα της Δευτέρας επιχειρώντας να ακινητοποιήσει το δράστη την ώρα που εκείνος έβγαινε από το σπίτι του φίλου του.
Αυτό που οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη του 30χρονου Τσιγγάνου, ο οποίος ομολόγησε κυνικά την πράξη του λέγοντας ότι το έκανε προκειμένου να μην συλληφθεί, ήταν τα ματωμένα ρούχα που βρέθηκε να φορά κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που εξαπέλυσε η ΕΛΑΣ λίγη ώρα μετά το φονικό.
Καθοριστική αποδείχθηκε, επίσης, η μαρτυρία του 35χρονου φίλου του άτυχου αστυνομικού, ο οποίος παρά τα τραύματα που δέχθηκε στην αριστερή πλευρά του θώρακα, κατάφερε να αναγνωρίσει τον διαρρήκτη-φονιά.
Αυτό που δεν έχουν καταφέρει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι να εντοπίσουν το φονικό όργανο καθώς ο 30χρονος Ρομά είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε σε χωράφια κοντά στον τόπο του εγκλήματος την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει της σύλληψης.
Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 30χρονος Τσιγγάνος απασχολεί τις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για υποθέσεις κλοπής ενώ πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί. Μάλιστα δύο ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό στην Ανδραβίδα είχε διαρρήξει το σπίτι μιας 34χρονης τα κοσμήματα της οποίας βρέθηκαν στον καταυλισμό στον οποίο διέμενε.
Η κηδεία του άτυχου Βασίλη Μαρτζακλη τελείται αυτή την ώρα στην Ανδραβίδα.
Δένδιας: Εχασε την ζωή του για να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας
Την ίδια ώρα, τη «βαθιά οδύνη» του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του Βασίλη Μαρτζάκλη, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αναφέρει ότι η Ελληνική Αστυνομία, θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, πατέρα δύο παιδιών.
Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, ο Αρχιφύλακας «έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία».
Σημειώνεται ότι με εντολή του Υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση