GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συστάσεις του Λιμεναρχείου Καλαμάτας για την ρύπανση της θάλασσας

Την ανάγκη αποφυγής της ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών, επισημαίνει με έγγραφό του ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, Πλωτά...



Την ανάγκη αποφυγής της ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών, επισημαίνει με έγγραφό του ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, Πλωτάρχης Λ.Σ. Νικόλαος Γιαννουλάτος.
Στο έγγραφο αυτό, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό μεγάλος αριθμός τουριστών κατακλύζει την χώρα μας με ευνοϊκά επακόλουθα (ενίσχυση της οικονομίας μας, διαφήμιση της πατρίδας μας, δημιουργία φίλων στο εξωτερικό κ.λπ.), περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της διαμονής του σε παραθαλάσσιους χώρους (παραλίες, τουριστικές εγκαταστάσεις κ.λπ.), σύμφωνα με το parapolitikaargolida.gr.

Φρονούμε ότι η συνειδητοποίηση της ανάγκης για καθαρές θάλασσες και ακτές, η ευαισθητοποίηση αλλά και η επαγρύπνηση των φορέων και των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας γενικότερα. Όσα μέτρα και αν ληφθούν εκ μέρους του κράτους, η προσπάθειά του δεν θα αποδώσει χωρίς την συμβολή και την συμπαράσταση όλων μας, καθόσον το πρόβλημα της ρύπανσης δεν υφίσταται μόνο λόγω μη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά κυρίως λόγω νοοτροπίας και παιδείας».

Ο Λιμενάρχης ζητεί από τους φορείς στους οποίους απευθύνεται το έγγραφο (Δήμους, Περιφέρεια, ΜΜΕ, ξενοδόχους και άλλους επαγγελματίες) να φροντίσουν για τα εξής:

«• Σύσταση στους κατοίκους της περιοχής σας και ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες των παραλιακών κέντρων να μην ρίχνουν απορρίμματα στις θάλασσες και τις ακτές.

• Αποφυγή χρησιμοποίησης των ποταμών – χειμάρρων – ρεμάτων για απόρριψη ρυπογόνων ουσιών οι οποίες είναι πιθανό να καταλήξουν στην θάλασσα.

• Τοποθέτηση ικανού αριθμού καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων ή επισκευή και ελαιοχρωματισμό των ήδη υπαρχόντων, σε διάφορα σημεία της παραλίας και ιδιαίτερα σε αυτά που παρουσιάζεται συγκέντρωση λουομένων.

• Τοποθέτηση πινακίδων στις ακτές με ενδείξεις όπως, «Διατηρείτε την θάλασσα και την ακτή καθαρή» ή «Η καθαριότητα είναι πολιτισμός» κ.λπ.

• Η περισυλλογή, από λεμβούχο με την βοήθεια απόχης, τυχόν επιπλεόντων πλησίον των ακτών άχρηστων αντικειμένων και απορριμμάτων.

• Παρακολούθηση των συνεργείων περισυλλογής των απορριμμάτων προς διαπίστωση της έγκαιρης αποκομιδής αυτών και της εκ μέρους των τήρησης σχολαστικότητας όσον αφορά την εργασία τους και πύκνωση διελεύσεων των εν λόγω συνεργείων κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής.

Η Μαρίνα Καλαμάτας, Ναυτικοί Όμιλοι, Ναυτικοί Πράκτορες, Ερασιτεχνικοί, Επαγγελματικοί και λοιποί Σύλλογοι Καλαμάτας καθώς και Παραλιακές – Ξενοδοχειακές μονάδες που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται, σύμφωνα με οδηγίες που έχουν δοθεί κατά καιρούς, για τις δικές τους, επί του θέματος, ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση